reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
Cześć dziewczęta!
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa i wszystko w porządku, zresztą czuje się też dobrze, więc nawet nic nie wskazywałoby na to, że coś nie tak, tak więc jestem bardzo zadowolona, tylko maleństwo znowu nie dało się podglądnąć, znowu wypięło się pupą i róbcie sobie co chcecie, najlepiej jak przy usg zaczęło stukać:-)
Także czekam do następnej wizyty, może w końcu się obnaży ten mój stworek:-)
Co do 3d, to nie robiłam i nie wiem nic na ten temat,tak więc sama chętnie się coś dowiem:-)
Pozdrawiam serdecznie!

Dziewczyny napiszcie jak wygląda badanie na krzywą cukrową.

idziesz na czczo, dostajesz szklankę glukozy rozpuszczonej w wodzie do wypicia a po godzinie pobierają ci krew. Z tego co pamiętam to musiałam wypić w ciągu 15 minut ( a to nie było zbyt proste :-(), ale nie jestem pewna. Może juz któras z dziewczyn robiła to poprawcie mnie jeśli sie myle :)

Dzięki Icedal za informacje, jeszcze pójdę do przychodni gdzie robią takie badania dowiedzieć się dokładnie, ale przynajmniej nie będę już taka zielona:-)

Gabi ja miałam niedawno robiona krzywa cukrową. Lekarz przepisał mi recepte na 75 g glukozy, wykupiłam ja w aptece. Okazało sie ze niepotrzebnie bo w laboratorium gdzie sie zgłosiłam dali mi swoją:tak:. Musisz byc na czczo, pobiora Ci krew przed wypiciem glukozy (wynik przed obciazeniem) potem wypijesz szklaneczkę słodkiego płynu, poczekasz (godzine lub dwie - ja czekałam dwie, bo miałam az 75g tej glukozy) i ponownie pobiorą Ci krew (z tego będzie wynik po obciązeniu). Wszystko. Dasz radę.:tak::-D

Odnośnie USG 3D to my jedziemy 16.07 do Katowic i cena takiego badania to 210zł z nagraniem na DVD. Trochę dużo, no ale cóż...

lunia83 no właśnie my też mamy termin na 16 lipca z tym że w Rudzie Śląskiej a koszt to 220zł. Myślałam że tylko ja sobie wynalazłam tak drogą klnikę :confused: a u Ciebie prawie taka sama cena, ale jak piszesz no cóż :-)

reklama
Ja wczoraj robiłam badania na cukier. I tak jak pisałyscie: na czczo pije się szklankę czegoś słodkiego (przeokropne) i po godzinie pobierają krew do badania. Tylko nie wolno zwymiotować bo jak ktoś to zrobi to pije jeszcze raz.

A usg 3d nie robiłam i na razie nie planuje. A wy robicie je tylko dlatego ze chcecie czy jeszcze z jakichś innych względów?

Do góry