reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

No i jestem po usg..........Tak na marginesie lekarz jakis imbecyl :wściekła/y: (moja ginka przyjmuje w czwartki, wiec musialam zrobic u innego).....wkurzyl mnie jak rzadko :wściekła/y: Myslalam ze mi tego usg w ogole nie zrobi....gadal ze po co ja przyszlam, ze male prawdopodobienstwo chorob genetycznych itd...i potem co chwila jakies glupoty, np ze on plci jakby co nie poda bo jego kolego sie kiedys pomylil i go ktos oskarzal i takie tam...........Niezly wariat :sorry2:
Ale suma sumarum.......robil mi to usg ponad pol godziny, bardzo dokladnie.
Posluchalam serduszka :-) Dokladnie pokazywal mi mozg.......moje dziecie roooooosnie, glowka jest juz jak w 14,5 tygodnia ;-)
Kosc udowa tez udalo sie zmierzyc.
Z przeziernoscia znow byl problem....az zmusilam tego doktorka zeby sprobowal przez brzuch....no i wymierzyl, jest ok :-p
A poza tym dzidzia tak slicznie skakala, ruszala raczkami, nozkami - paluszki bylo nawet widac :-) Skoki jak na trampolinie i jakies piruety :-D cuuuuuuuuudnie ;-)

reklama
aneta23 cieszę się, że wszystko ok :-)

Takie zdjęcia i filmiki są cudne. Ja niestety nie mam z badania nagrania (nagrywarka sie Panu Doktorowi w trakcie popsuła - pech jak nic) ale i tak przeżycia zostają. Widok skaczącej Dzidzi, bądź machającej do tatusia, liczenie paluszków... :-)

pozdrawiam,
Clue

wow!! ale mnie dlugo nei bylo :szok: no ale jestem cala i zdrowa wiec opisuje co u lekarza:
maluszek ma 7,3 cm (strasznie duzo ;-) ) poza tym wszytko ok, rozklada sie w brzuszku jak tylko moze- no w koncu basenik mu duzy wyhodowalam- :-)
co do zwolnienia-nie udalo sie :-( zalecila mi prace siedzaca (co jest nei wykonalne u mnie) i mysli ze sprawe to rozwiazalo. w pracy maja wiec ze mna wielki problem, bo nie ma jak mi dac innego stanowiska- bo takei siedzace u nas poprostu nei istnieje :wściekła/y:

Asteria gratuluję zdania matury :-)
Anetko no to trafiłaś na rozkosznego doktorka:baffled:Dobrze jednak, że udało się dzidziusia zmierzyć:tak::-)
Magdalena chętnie odstąpię Ci moje zwolnienie;-). Jeżeli u Ciebie w pracy nie ma odpowiedniego stanowiska to powinni dać Ci płatny urlop

no wlasnie wiem, ale jedyne co uslyszalam to prosbe o wybranie sie do innego lekarza :sorry2: powiedzialam ze moge pojsc im na reke i podejde do innego lekarza na konsultacje i wrocimy d rozmowy. oni za nic nei chca za mnie placic chca zwalic to na zus :sorry2:

Witam kobietki, mialam dzis wizyte i po raz kolejny sluchalam serduszka mojej dzidzi, dostalam tez atybiotyk na moja infekcje, oraz skierowanie na badania pod wzgledem toksoplazmozy, oby wszystko bylo dobrze, za 2 tygodnie znowu wizyta

ja też brałam antybiotyk nystatyne podobno bezpieczna w ciąży;-)
my mamy jutro wizyte... doczekać się nie potrafie:dry: już bym chciała być po:blink:

Witam Dziewczynki:-)
Idę dzisiaj do lekarki.Proszę trzymajcie kciuki, abym mogła już wrócić do pracy.

reklama
Witam...
my wczoraj byliśmy u lekarza
wszystko w najlepszym porządku sedruszko bije, maluch rośnie:tak:
nie ma powodów do niepokoju:laugh2:

Antilko kciuki zaciśnięte

Do góry