reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Byłam dzisiaj na usg, wszystko w porządku
Dzidzia ma 53mm co odpowiada 12tydz. 0 dni, wymiar dwu ciemieniowy 19mm 13 tydz. 0 dni, NT 1,7.
a oto moja piękność
36285.JPG

reklama
Witam:)

Jestem Sandra i jestem tu poraz pierwszy...czy moge z wami sie cieszyc nowo nabytym skarbem w brzuszku??
Witam ja tez bym chciala miec z kim popisac,jestem w ciazy po raz 4,tz5,ale mam 3 dzieci 3 dziewczyny,mialam jedno poronienie i teraz jestem ciagle pod strachem,jestem w 14 ygodniu ciazy,od prawie 2 tygodni czuje ruchy malenstwa.pozdrawiam

Vonko ja dość dobrze toleruję Feminatal, ale to jest ten do 12 tyg ciąży i nie ma w nim żelaza. Podobno właśnie żelazo powoduje złą tolerancję tabletki.Na potem mam już Centrum Materna, dostałam to w prezencie od kuzynki M, bo zostało jej po ciąży:-)

Antilko faktycznie w tym Prenatalu jest 60mg zelaza co stanowi 428% zalecanego dziennego spozycia:szok: Musze sprawdzić ile tego "żelastwa" jest w Feminatalu:baffled:

agathe82 dzieki za radę, poszukam imbiru w kapsułkach:tak: Póki co ratuje sie herbatką imbirową ale nie zawsze pomaga.

Witam w niedzielny poranek:-)
Vonko to rzeczywiście bardzo dużo żelaza jest w jednej tabletce:baffled:W Maternie jest 15mg, co stanowi 107% ziennego zapotrzebowania.
Buzi@k słodki maluch:-):tak:
Lana 3 to teraz pewnie chłopiec był w planach;-):-)

Buzi@czku piękności rosna pod Twoim serduszkiem :-)

Ciekawe czy we wtorek ginek przepisze mi w końcu jakieś witaminki :nerd:. Myślę też o dodatkowym USG, bo mój lekarz nie ma najlepszego sprzętu.
Dziewczynki czy Wy też macie takiego stracha prze wizytą?:szok:;-)

Witam, w piątek bylam u lekarza maluchy mają 4,53 i 4,24 cm.... wkleiła bym zdięcia z USG ale łobuziaki nie chciały dac sobie zrobić fotki razem i mam kazdego z osobna...

Witajcie dziewczynki.....:-)
Ja bylam na usg w zeszly czwartek - dzidzia rozwija sie prawidlowo, ma 6 cm, wszystko wyglada prawidlowo, ale..............tak sie moje malenstwo wiercilo i skakalo, do tego nie chcialo sie odpowiednio odwrocic i przeziernosci karkowej nie udalo sie zmierzyc :sorry2: Do powtorki w przyszly piatek.....

ŻANETA - gratuluje blizniakow
ANTILKA - ja tez biore Feminatal, ale juz ten po 13 tygodniu.......
W poprzedniej ciazy bralam Feminatal N - po Prenatalu mialam straszne bole zoladka - wlasnie przez duza zawarosc zelaza :dry:
HANUS - jak lekarz zalecil kuracje to trzeba sie dostosowac....niestety takie infekcje sa czeste w ciazy, ja poprzednio meczylam sie z tym przez cala ciaze prawie...Najlepiej zaczac leczyc jak najszybciej:tak:

reklama
Witam:-)
Anetko nic się nie martw u mnie też za pierwszym razem nie udało się zmierzyć przezierności.Na kolejnym usg dzidziuś też się bardzo ruszał, ale się udało. Za to przepływu żylnego doktor szukał bardzo długo, gdy już namierzył dzidziuś fikał i od nowa cała zabawa:-D
Żaneta super kolejne biźniaki na wątku:happy:
Karola hop, hop gdzie jesteś:confused:
Monik czy masz zamiar wrócić do pracy?

Do góry