reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Dzięki Dziewczyny!!!
Poczekam może jeszcze do przyszłego tygodnia, aż będzie po 15 tygodniu. Będę może spokojniejsza... A dolegliwość nie jest aż taka dokuczliwa, więc jeszcze może poczekać...

Echhhhhh - ciąża powinna być takim typowym radosnym oczekiwaniem, a nie tylko nerwami, czy wszystko w porządku... :( Musi być dobrze!!! :)

reklama
Ale za tydzien infekcja moze byc gorsza, clotrimazolum mozesz spokojnie uzywac, a jak bardzo nie chcesz tabletek to uzywaj chociaz ten krem 2 razy dziennie, on jest na 100% bezpieczny.

Haniu po to chodzisz do lekarza zeby w razie czego on mogl ci pomoc, nie rozumiem dlaczego chcesz czekac z kuracja, rownei dobrze moglabys nei isc do lekarza, sorki slonce ale troszke mnie zdenerwowalas, kolezanka wyzej ma racje, narazie to cos to nic takiego ale za kilak dni moze byc znacznie inaczej, z leczeniem infekcji drug rodnym lub moczowych nie mozna zwlekac nawet dnia!!! masz tu klapsa ode mnie babo ;-)

Haniu, weź te globulki! Krem może nie wystarczyć, bo stosuje się go zewnętrznie...
To ważne, żeby infekcja się nie rozwinęła, więc nie zwlekaj i zastosuj co Ci lekarz przepisał.
Pierwszy trymestr minął Tobie już dwa tygodnie temu, więc tym bardziej się nie obawiaj!

To są akurat preparaty, które standardowo stosuje się w ciąży w takich przypadkach,
więc nie musisz się martwić, że lekarz eksperymentuje. ;)

To mi się dostało... :((

Dobra Dziewczyny, zacznę brać!!! Mam je stosować naprzemian z nystatyną. Zobaczymy.

Aha i jeszcze jedno pytanko, zaczęłam brać centrum materna z kwasem foliowym 400mcg, czy folik mogę już odstawić??

Hanuś możesz, ale nie musisz:happy:Ja biorę Feminatal Metafolin i tam jest 800ug kwasu foliowego.

Hanuś możesz, ale nie musisz:happy:Ja biorę Feminatal Metafolin i tam jest 800mg kwasu foliowego.

Antilko przy okazji mam pytanie. Mój lekarz odstawił mi dophaston, pozostawiając tylko kaprogest co 5 dni i polecił Prenatal lub własnie Feminatal. Akurat waptece był Prenatal więc go kupiłam i zacżełam brac. Ale mam wrazenie ze po tych witaminkach mdłosci jeszcze bardziej sie nasiliły. Co dziwniejsze to w ulotce jest napisane, że "...Prenatal łagodzi dolegliwości ciązowe w tym mdłości...." I bądz to babo mądra?
Zastanawiałam sie nad ewentualna zamiana na Feminatal ale nie wiem czy to ma sens?

Vonko ja dość dobrze toleruję Feminatal, ale to jest ten do 12 tyg ciąży i nie ma w nim żelaza. Podobno właśnie żelazo powoduje złą tolerancję tabletki.Na potem mam już Centrum Materna, dostałam to w prezencie od kuzynki M, bo zostało jej po ciąży:-)

ja biore prenatal i bralam tez przy pierwszej ciazy. Mi nic nie bylo, wiec bralam, ale rzeczywiscie jak sie kiepsko czujesz to sprobuj innych.

Ja sobie z nudnosciami poradzilam dzieki imbirowi. Nie moglam strawic takiego naturalnego, ale za to kupilam w aptece taki ususzony zamkniety w kapsulkach, wiec nic nie smakowalo:-)

Ale kazdy organizm jest inny i na kazdego dziala co innego,,, probuj mam nadzieje, ze uda Ci sie zwalczyc te nudnosci;-)

reklama
ja biore Feminatal N, on jest na cala ciazed i na okres karmienia, i po nim nic mi sie nie dzieje, a kwas foliowy odstawilam bo jest w Feminatalu tyle ile bralam wczesniej

Do góry