reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ja dzisiaj powizycie- USG ok wszystko ok serduszko bije:-) mam robione na wizytach takie krótkie kontrolne natomaiast te 4 z pełnymi pomiarami wg. harmonogramu;-)
przepisane mam leki tak na wszelki wypadek bo w sobotę jedziemy na urlop- już się doczekać nie potrafię:tak: dziewczyny powiem szczeze ze zaczyna do mnie docierac ze z maluchem wszystko ok babelek urodzi sie zdrowy:-)

reklama
Witam mamusie, u nas dzis super udany dzien, bylismy na usg, dzidzius zdrowiutki, prawidlowo sie wszystko rozwija, tatus dumny ze zobaczyl malego szkraba a mamusia szczesliwa:-)
a to nasza pociecha, mierzy cale 77mm:-)

Dziewczynki!

W piątek byłam na usg, było wręcz fatastycznie. I tutaj chciałąm Was gorągo namawiać, że jeżeli tylko macie taką możliwość zabirajcie ze sobą swoich Mężów, Partnerów. Mój omal się nie popłakał - powiedział do lekarza : >>już pokochałem to maleństwo<< ... dla takich chwil warto żyć

Maluszek całkiem zdrów, wszystkie parametry w normie, to już 15tc! Tylko tak zasuwał po brzuszku że nie szło podejrzec płci, ale my wiemy i tak że to chłopak!
Już nie mogę sie doczekać kolejnej wizyty!

tyle pozytywnej energii wraz z ta wizytą:)

życze samych pozytywnych wiadomości:)

Witam już jestem po wizycie, pozwólcie, że skopiuję to, co napisałam na 30:-)

Chyba wszystko jest w porządku dzidzia ma dwie rączki i dwie nóżki, którymi ślicznie machała. Serce pięknie bije:biggrin2: Niestety nie udało się zmierzyć przezierności karkowej, bo maluch albo przyginał główkę, albo za bardzo odginał. Doktor, co prawda coś tam zmierzył (1,4mm),ale powiedział, że w takiej pozycji płodu to niemiarodajne:-(Umówiłam się za tydzień we wtorek na kolejne podejście do pomiaru NT.
Jedno mnie trochę zmartwiło, bo CRL odpowiada 11w6d a BPD 13w0d aparat to uśrednił i wyszło, że jestem w 12w2d. Martwi mnie jednak trochę ta różnica pomiędzy długością dzidziusia a wymiarem główki:baffled:

To moje maleństwo. Na pierwszym zdjęciu główka i rączka z bliska. Na drugim twarzyczka przodem i dwie łapki:-)
dfxe28.jpg

seazw1.jpg

Witajcie, też jestem po wizycie.
wszystko jest ok. Dzidziulek rosnie. Ale zmierzoną ma tylko główkę.BPD 15w0D. Za kazdym razem termin wychodzi trochę inaczej. Całości nie zmierzyła.
Nastepne usg na brzuchu bo dzidziulek jest juz za duzy:-).

reklama
Do góry