madzik1388 widze, że mamy ten sam termin , u mnie też 8.11 (licząc wg OM), dziś byliśmy na USG, podobno wszystko jest w porządku, dziecko wg USG ma już 13 tygodni, czyli jest starsze niz sie spodziewaliśmy, ale jego "wiek" z USG nie ulega zmianie, 3 tyg. temu był 10 tydzień, strasznie ruchliwe było i w większości demonstrowało nam plecki ta moja ginka jest taka lakoniczna, ze juz nawet nie wiem o co sie jej pytac, bo nikt mi takich badań jakie niektóre z Was robią nie proponuje... aha dziecko ma 71,5 mm
reklama
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
Haniu piekna dzidzia :-)
Madzik fajnie przekrecilas nick Hani, wyglada na to ze jeszcze nei skonczyla 10 lat :-) nono :-)
Madzik fajnie przekrecilas nick Hani, wyglada na to ze jeszcze nei skonczyla 10 lat :-) nono :-)
maliinka_ev
Fanka BB :)
Hej Wszystkim ;-)
Ja dzis po drugiej wizycie u gina widzialam cudne malenstwo, wspaniala chwila. Tatusiowi tez pozwolono popatrzec Malenstwo strasznie sie wiercilo machalo raczkami i nozkami. Nie musze brac tez juz luteiny, bole podbrzusza calkowicie przeszly. Marzy mi sie teraz usg3D. Malenstwo ma 3,4cm i 10tyg i 6 dni. Z OM termin na 28.11 a z usg na 19.11:-)
Ja dzis po drugiej wizycie u gina widzialam cudne malenstwo, wspaniala chwila. Tatusiowi tez pozwolono popatrzec Malenstwo strasznie sie wiercilo machalo raczkami i nozkami. Nie musze brac tez juz luteiny, bole podbrzusza calkowicie przeszly. Marzy mi sie teraz usg3D. Malenstwo ma 3,4cm i 10tyg i 6 dni. Z OM termin na 28.11 a z usg na 19.11:-)
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
he he, a rzeczywiscie przekrecilam nick, drobna pomylka za ktora bardzo przepraszam, kurcze jakos wczesnie macie usg robione, ja musze jeszcze cierpliwie poczekac
monik75
Mama Mai i Oskarka
Witajcie mamusie :-)
Śliczne dzidziunie i niech rosną nam zdrowo :-)
A w którym tygodniu najlepiej jest robić USG 3D? Też się chętnie wybiorę
Śliczne dzidziunie i niech rosną nam zdrowo :-)
A w którym tygodniu najlepiej jest robić USG 3D? Też się chętnie wybiorę
Hanus78
Zawierzyłam Św Dominikowi
USG 3D robi się w kilku etapach. Pierwszy około 11 - 14 tydzień. Badają dziecko pod względem genetycznym - głównie na zespół downa. Następne badanie robi się około 19 - 25 tydzień, a trzecie już po 30. Mnie mój gin nie kierował - sama chciałam pojechać i sprawdzić. Zapłaciłam 200 zł, ale warto było. Jestem spokojniejsza, bo wszystko wyszło dobrze. A i fajnie było zobaczyć Maleństwo machające rączkami. No i wreszcie Mąż mógł Je zobaczyć. )
Z reguły najlepiej wychodzą zdjęcia w połowie ciąży (20tc)A w którym tygodniu najlepiej jest robić USG 3D? Też się chętnie wybiorę
- przy tzw. USG połówkowym. Wtedy też można już rozpoznać płeć.
Ze względów medycznych wciąż tradycyjne usg (2D) jest najważniejsze
- bo ono "dociera" do narządów wewnętrznych dziecka i lekarz może ocenić
czy są one prawidłowo wykształcone i czy działają jak należy.
USG 3/4D, bez wskazań lekarskich, to tylko dodatkowa możliwość dla rodziców,
aby zobaczyć dzidziusia jeszcze przed jego narodzinami.
PS. Śliczna galeryjka pierwszych zdjęć już się tu zrobiła!
BEATTA wszystko idealnie i prawidlowo wytlumaczyla Dziekujemy bardzo :-)
HANUS - to nie jest tak jak napisalas...bo to co wymienilas to wlasnie momenty kiedy standardowo wykonuje sie normalne usg (czytaj 2D).
A usg 3D wlasnie najlepiej tak jak napisala BEATTA.
No i wlasnie jeszcze chcialam zapytac - to ktore Ty robilas ostatnio to bylo 3D??? Bo zdjecia wygladaja jak z normalnego
HANUS - to nie jest tak jak napisalas...bo to co wymienilas to wlasnie momenty kiedy standardowo wykonuje sie normalne usg (czytaj 2D).
A usg 3D wlasnie najlepiej tak jak napisala BEATTA.
No i wlasnie jeszcze chcialam zapytac - to ktore Ty robilas ostatnio to bylo 3D??? Bo zdjecia wygladaja jak z normalnego
reklama
A ja idę jutro na usg genetyczne z moim Maleństwem i Tatuśkiem. No i przyznam się, że mam koszmarnego pietra ;/
Już za mną jedno usg zrobione w 7 tyg ciąży, bo (przepraszam za wyrażenie) "kretynka" gin nie była pewna, czy przypadkiem to nie jest ciąża pozamaciczna ;/ Najpierw mówi, że chyba pozamaciczna, za dwie minuty męczenia mnie na fotelu stwierdza, że może i nie. Pomimo swoich niepewnosci nawet na usg mnie nie wyslala. Ale na nastepny dzień od innej gin uzyskalam skierowanie i jak na razie wszystko jest ok i nawet serduszko widzialam .
pozdrawiam serdecznie,
Już za mną jedno usg zrobione w 7 tyg ciąży, bo (przepraszam za wyrażenie) "kretynka" gin nie była pewna, czy przypadkiem to nie jest ciąża pozamaciczna ;/ Najpierw mówi, że chyba pozamaciczna, za dwie minuty męczenia mnie na fotelu stwierdza, że może i nie. Pomimo swoich niepewnosci nawet na usg mnie nie wyslala. Ale na nastepny dzień od innej gin uzyskalam skierowanie i jak na razie wszystko jest ok i nawet serduszko widzialam .
pozdrawiam serdecznie,