reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Nik_i super że i u Ciebie jest wszystko dobrze :-) A Twój maluszek prawie taki sam wielkością jak mój ;-)
Vonko oczywiście że kciuki mocno zaciśnięte będą dla Ciebie :-)

reklama
Hey dziewczyny bylam dzis na USG:) maluszke ma sie dobrze jest zdrowy i bardzo ruchliwy:) szczęsliwa poszłam do swojego pana dr.
Jednak tam moja radość sie skonczyła, bo okazalo sie ze mam skrócona szyjke macicy(jest też miękka)

Lekarz powiedział że ciąża jest zarożona i muszę bardzo duzo wypoczywać, dostalam konska dawke duphastonu, i za tydzien mam isc do kontroli, mam zrobić jeszcze jedno USG pod tym katem, a jesli nie bedzie poprawy to pujde do szpital, tak jesli bedzie szpital to wypadnie na poczatku maja ( w moje matury) czyli jednym slowem - nieciekawie...

Boje sie zeby malenstwo na tym wszytkim nie ucierpialo...;/

Cześć Dziewczyny!!!

Ja po kolejnej wizycie u mojego gin, a także po usg 3D pod względem genetycznym.
U gina trochę się wczoraj zawiodłam, bo oprócz tego, że kazał dalej brać duphaston i uważać na siebie, to nic więcej nie powiedział. Zrobił usg, powiedział, że dobrze, ale nawet nie dał zdjęcia ani nie powiedział jaki wielki dzidziuś, nic. Hmmmmm... Może tak to ma wyglądać. Ja oczywiście znów z nerwów zapomniałam zapytać o wydzielinę z pochwy. Znów się pojawiła i czasem mam wrażenie, że jest lekko zielonkawa. Sama już nie wiem i chyba przesadzam.

Co do usg 3D, to mam zdjęcia dzidzi. Jest zdrowa i pan doktor powiedział, że wszystko ok. Ma około 6 cm, czyli 12 tygodni. :)) Ale żeśmy z Mężem się cieszyli na tym usg. A dzidziuś się trochę ruszał, a trochę odpoczywał. Nawet nam pan doktor pokazał paluszki. Hihi :))

No i dalej mam zwolnienie do 14 maja i wtedy kolejna wizyta. Dalej odpoczywamy!!!

Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę wszystkiego co najlepsze!!!

no Hanus nareszcie sie doczekalam i widze juz piekny suwaczek :-) wlasnie rozmawiam z Ania na gg , mowilas juz jej ? ech taka radoscia czlowiek chce sie dzielic :-) ja narazie milcze:-) pomysl o spotkaniu w przyszlym tygodniu:-) moze wtedy oglosisz radosna nowine ? :-)

Jeszcze nie mówiłam Ani. Rafał chciał to inaczej powiedzieć, nie przez gg. ;) Przyjdzie odpowiednia chwila to powiemy!!! :))

Całuję Cię Karolciu gorąco!!!

Faktycznie Karolciu - oprócz Ciebie nikt jeszcze nie wie. No za wyjątkiem naszej rodzinki, a Ci się spisali i nikomu nic nie mówili... Nadal wstawiam suwaczek z lekką dozą nieśmiałości, ale wierzę, że będzie dobrze!!!

Asteria Duphaston to dobry lek, coś o tym wiem:tak:Wszystko dobrze się ułoży i na pewno zdasz maturę. Musisz postarać się nie denerwować. Wiem, wiem łatwo się mówi.
Vonko czekam na wieści:happy:

reklama
witam dziewczyny, zauwazylam, ze wczesnie mialyscie robione usg, ja jestem w 13 tyg( 11 tydzien od zaplodnienia) a usg bede miala dopiero 9 maja, malenstwo bedzie juz wtedy duze

Do góry