reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

aneta23 właśnie wydawało mi się, że temat już był poruszany ale chyba nie przyłożyłam się należycie do szukania :baffled:
A co do tego paciorkowca to jakieś ponad standard badanie? Trzeba się o niego upominac? Nie mogło byc zrobione z tym?

Clue

reklama
CLUE - ja to mam robione rutynowo...tylko ze ja prywatnie...wiem ze niektorych badan ktore mi robiono NFZ nie refunduje...wiec nie mam pojecia jak jest z tym.....Ale mysle ze lepiej to zrobic....
A czy moglo byc zrobione z tym tez nie wiem niestety....:sorry2:.....choc i do tego i do tego robi sie po prostu wymaz...:dry:, wiec wydawaloby sie ze czemu nie....:dry:

No właśnie, a propos tych streptoccoców i innych paskudztw... Ostatnio miałam robiony posiew z pochwy i wyszła tylko jakaś flora saprofityczna, lekarz nic nie powiedział, ale wg mnie wyniki dobre. Jednak teraz jak pójdę to znów o to zapytam, bo swego czasu jak 2 razy w roku nie miałam czegoś takiego to był cud. Wolę nie ryzykować...

aneta23 ja chodzę prywatnie a raczej z abonamentu z firmy wiec wydawałoby się, że łaski nie robią - a tu jednak zaczyna się gorzej niż w państwowo robic - za dużo pacjentów, za mała kadra.
No i ja z tym moim lekarzem mam jakieś kiepskie doświadczenia - muszę się w poniedziałek upomniec o kolejne badanie :baffled:

Anetko, bardzo dziękuję za odpowiedzi - jesteś nieoceniona :-)

Hanus78 pytaj się swojego lekarza o wszystko, ja się wypytuję o wszystko a i tak później się w brodę pluję, że zapomniałam się o coś tam zapytac.

pozdrawiam
Clue

Nie ma sprawy CLUE....upomnij sie koniecznie, w koncu jak sie nalezy, zaklad pracy placi - to łaski nie robi.....Z tego co kojarze Ty do Limu chodzisz? Ja do Lux-Medu...i tam na szczescie sypia badaniami jak z rekawa ;-)(poprzednia ciaze tez u nich prowadzilam, ale w W-wie i bylo tak samo pod wzgledem badan).........aczkolwiek, czesto sama wyprzedzam ginke i sie o jakies badania dopytuje, bo czasem zachowuje sie jakby miala zacmienie, szczegolnie jak duzo pacjentek :-D
A z tymi pytaniami tez tak mam dziewczyny - chyba powinnam na kartce spisywac, bo zawsze o czyms zapomne ;-)

ok, a ja mam takie pytanie, nie wiem sama gdzie je powinnam umieścić... chodzi o przygotowanie do porodu a dokładnie.. czy muszę przed wyjazdem do szpitala ogolić "to" miejsce???? Hmm...

ok, a ja mam takie pytanie, nie wiem sama gdzie je powinnam umieścić... chodzi o przygotowanie do porodu a dokładnie.. czy muszę przed wyjazdem do szpitala ogolić "to" miejsce???? Hmm...

Ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia byłyśmy oprowadzane po porodówce, położna pokazywał nam gdzie mamy się zgłosić gdzie będą nas badać oraz pokoik w którym będą przygotowywać do porodu czyli golić oraz robić lekką lewatywę.:blink:
Ja jednak wolę sama chyba że nie zdążę.:-p

reklama
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi. Samanta, pytasz jak długo pochodzę bez fenoterolu.... hmmm... Poprzednio do końca 41 tygodnia, a wydawało mi się, że urodzę na drugi dzień po odstawieniu:tak:. Ale to nie ma reguły, przynajmniej teraz nie panikuję. Buziaczki z Podkarpacia!

Do góry