reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama G. - na językach.

Tak teraz myślę, że sugerowanie że ktoś zrobił coś nieuczciwego z pieniędzmi ze zbiórki, a już przede wszystkim, że dostał się na studia lekarskie za pieniądze/znajomości ojca to nie tylko hejt ale i pomówienia. To jest karalne.
ALE
Jeśli ktoś naprawde w to wierzy i tak uważa to są to poważne przestępstwa i ta osoba powinna to zgłosić odpowiednim instytucjom. W zgłoszeniu tego władzom WUM mogę pomóc osobiście, zapewniam, że takie zgłoszenie zostanie sprawdzone nie mniej dokładnie niż teraz NFZ sprawdza przyjmowanie pacjentki po godzinach pracy.

reklama
Mam pewną refleksję, to się nią podzielę na forum, chyba mogę? 😜
Ogólnie to co piszą pewne osoby to takie typowe teksty fanów MG, typowe bo na insta też tak jest. Każda krytyka działalności MG to już hejt, nieważne sensowne argumenty, nieważne dowody, screeny itp. Krytykujesz, czyli hejtujesz a to tak nie działa. Myślę że MG powinna nauczyć się przyjmować krytykę. Po pierwsze, jest lekarzem, a jest to zawód zaufania publicznego, po drugie jest osobą publiczną, tak bo sama upubliczniła swoje życie, co nota bene momentami jest dość żenujące 😒 (znowu hejt 😂). Ogólnie jej działaność jest pełna niejasności i to chyba normalne że ktoś ma wątpliwości, co do jej działań i motywów. A nazywając wszystkie krytyczne wypowiedzi hejtem, tym bardziej potwierdza te wątpliwości.

PS. Jeśli chcecie zobaczyć czym jest hejt to odsyłam do filmu Sala samobojców. Hejter.
Hejt jest zły i to nie jest w ogóle do dyskusji ale na prawdę nie każda krytyka jest hejtem.
PS2. BTW podziwiam osoby, które mogą słuchać MG na Instagramie. Ja nie mogę przetrawić jej głosu, jej tonu, nie mówiąc już o treści, wymowie i poprawnej polszczyźnie 😂😂 o nie, znowu hejt!

Z tym zachowaniem jak MG trafiłaś wg mnie w punkt. Właśnie przez takie coś wtedy przestałam ją czytać.
Ja tu widzę znacznie więcej podobieństw, ale już nie chce mi się rozwlekać.
Teraz też tekst, że ciekawe kto się pojawi na wątku pomocowym zainicjowanym przez nią. Jak się ktoś nie pojawi to zaraz dostanie laurkę. I będzie pitolenie, że ona takie dobre serduszko ma i robi takie piękne akcje, a ludzie pomagać nie chcą.
Dla mnie to jest dokładnie ten sam charakter. Tylko MG działa na szerokim zasięgu w sm i jest znana, a koleżanka Zazuu znalazła sobie niszę na tym forum. Ale też ma sporo grono bezrefleksyjnych fanek 😉

Mam pewną refleksję, to się nią podzielę na forum, chyba mogę? 😜
Ogólnie to co piszą pewne osoby to takie typowe teksty fanów MG, typowe bo na insta też tak jest. Każda krytyka działalności MG to już hejt, nieważne sensowne argumenty, nieważne dowody, screeny itp. Krytykujesz, czyli hejtujesz a to tak nie działa. Myślę że MG powinna nauczyć się przyjmować krytykę. Po pierwsze, jest lekarzem, a jest to zawód zaufania publicznego, po drugie jest osobą publiczną, tak bo sama upubliczniła swoje życie, co nota bene momentami jest dość żenujące 😒 (znowu hejt 😂). Ogólnie jej działaność jest pełna niejasności i to chyba normalne że ktoś ma wątpliwości, co do jej działań i motywów. A nazywając wszystkie krytyczne wypowiedzi hejtem, tym bardziej potwierdza te wątpliwości.

PS. Jeśli chcecie zobaczyć czym jest hejt to odsyłam do filmu Sala samobojców. Hejter.
Hejt jest zły i to nie jest w ogóle do dyskusji ale na prawdę nie każda krytyka jest hejtem.
PS2. BTW podziwiam osoby, które mogą słuchać MG na Instagramie. Ja nie mogę przetrawić jej głosu, jej tonu, nie mówiąc już o treści, wymowie i poprawnej polszczyźnie 😂😂 o nie, znowu hejt!

Stwierdzenie, że jest głupia, że pojedzie na wakacje po zorganizowaniu kolejnej zbiórki, że bedzie grała Crohnem nie jest dla Ciebie hejtem? Możesz na jej przykładzie napisać jakby wyglądał hejt w takim razie?

Teraz też tekst, że ciekawe kto się pojawi na wątku pomocowym zainicjowanym przez nią. Jak się ktoś nie pojawi to zaraz dostanie laurkę. I będzie pitolenie, że ona takie dobre serduszko ma i robi takie piękne akcje, a ludzie pomagać nie chcą.
Dla mnie to jest dokładnie ten sam charakter. Tylko MG działa na szerokim zasięgu w sm i jest znana, a koleżanka Zazuu znalazła sobie niszę na tym forum. Ale też ma sporo grono bezrefleksyjnych fanek 😉

W punkt.

To jest taka sama nadinterpretacja jak to o co oskarżacie mnie kiedy interpretuje wypowiedzi influenserki.
Dokładnie to samo robicie.
Oczywiście, że jestem ciekawa kto weźmie udział w zbiórce zorganizowanej w wątku, który nie przyciąga tylu widzów co ten. Jestem też ciekawa ile osób wesprze, ile uda się zebrać, kogo wybierzemy i czy to w ogóle wypali.
Ciekawość to już też hejt?

reklama

Ale jeśli poczułaś, że to było skierowane personalnie do Ciebie to przepraszam. Nie było

Do góry