reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama G. - na językach.

Tylko, że jej zachowania, którego dotyczy ten temat (czyli przyjęcia znajomej na NFZ) nikt tu nie broni. To jest karygodne i nie ma co do tego wątpliwości. Nie trzeba być pokrzywdzonym przez system, żeby to wiedzieć. To jest po prostu złe.
Natomiast serio nie wiem jaki ma cel wywlekanie w temacie informacji o jej zaręczynach czy poznaniu się z mężem, oprócz wywołania taniej sensacji. Co jak widać się udało.
Ale gdzie ja napisałam że ktoś broni jej zachowań? Ja napisałam że rozumiem negatywne emocje które tu targają niektórymi dziewczynami.
Czy pisanie o ogólnie dostępnych informacjach które udostępnia sama Mama Ginekolog to jak twierdzisz wywlekanie i szukanie sensacji to już kwestia interpretacji. Idąc Twoim tokiem to temat dotyczy TYLKO kolesiostwa i w takim razie nie można nic pozytywnego powiedzieć o tej Pani bo jak sama napisałaś jest to złe i karygodne. Jednak przy okazji tego tematu wyszły też pozytywne rzeczy które zrobiła np rekordowa zbiórka na WOŚP.

reklama
@aniaslu mam prośbę. Naprawdę zamknijmy to bagienko. Od zawsze było i będzie tak, że jak ktokolwiek powie o swoim negatywnym doświadczenie z tą Panią i opowie o tym jak interpretuje jej słowa (bo każdy z nas tu tylko może interpretować, a jakoś mg nigdy nie sprostowała tych interpretacji-chętni i fanki mogą to same sprawdzić, napisać komentarz, maila, wiadomość, poświęcić prywatny czas na zgłębienie tematu i wrócić do nas z konkretnym sprostowaniem) to za 5 minut zlatuja się fanki ze sztandarami "hejt", "lincz", "ppo drugiej stronie jest człowiek". Nawet jeśli nikt nie zdąży nawet pomyśleć o uprawianiu, którejkolwiek z tych rzeczy.
Okazuje się nagle, że hejtem jest nawet stwierdzenie, że lekarz nie usunąłby ciąży z gwałtu (dla tych co czytają wybiórczo i się od razu odpalają napisałam, że według mnie by tego nie zrobił, a to ze Wy wzięłyscie to za cytat chociaż jak coś cytuje to to podkreślam to nie mój hejt, a Wasza nadinterpretacja) bo publicznie debatował o tym czy wolno czy nie i że to trudny temat (co dla mnie osobiście jest wystarczającym powodem by NIGDY nie zabrać tam osoby z takim problemem).
Tak nadal wg mnie z przytoczonych fragmentów zestawionych z długoletnią obserwacją i obejrzeniem godzin liveow i story w ciągu zaledwie ostatnich 4 dni wynika, że studia zostały załatwione po znajomości (chętnie jak ktoś ma posłucham sprostowania mg), nadak uważam, że brak przejrzystości w różnych zbiórkach w tym dwóch, w których brałam udział budzi moje wątpliwości w kontekście przekazania zebranej kwoty vs takiej kwoty jaka mogła być przekazana dokładnie na tej samej zbiórce gdyby ktoś dopilnował formalności i zrobił to porządnie. I nadal uważam, że nie usunęłaby dziecka z gwałtu lub że utrudniałaby taką procedurę.
To jest MOJE zdanie.
Uważam też, że to wszystko co dzieje się od lat bez żadnych konsekwencji sprawiło, że mg obecną sytuacje odbiera tak naprawdę jako lincz na niej, a przecież ona zrobiła wszystko dobrze. Mało tego, uważam że przyjmując koleżanki poza kolejką na publicznym sprzęcie nie miała totalnie żadnych złych intencji i była przekonana, że naprawdę i szczerze czyni dobro.
A teraz możecie albo sobie dalej krzyczeć, rzucać hejtem na prawo i lewo albo zrobić razem coś dobrego.
Polecam to drugie 😘

Ostatnia edycja:
Jak już tu Anka będzie, to prośba, żeby założyć oficjalny wątek, na którym będziemy organizować zbiórkę. Śmiało można mnie podciągnąć pod aferzystkę, ale osobiście będę zgłaszać do Ani każdego, kto będzie próbował wywołać choćby cień gównoburzy.

Ja stąd spadam.

Jak już tu Anka będzie, to prośba, żeby założyć oficjalny wątek, na którym będziemy organizować zbiórkę. Śmiało można mnie podciągnąć pod aferzystkę, ale osobiście będę zgłaszać do Ani każdego, kto będzie próbował wywołać choćby cień gównoburzy.

Ja stąd spadam.

Przeszukałam wczoraj kilkadziesiąt inicjatyw, ale większość to molochy z i tak dużym finansowaniem więc myślę, że lepiej byłoby skupić się na czymś bardziej zapomnianym.
Jutro napisze do dwóch znanych mi aktywistek może coś podpowiedzą.
Chyba, że Aniaslu wcześniej zasugeruje jakiś cel.

Przeszukałam wczoraj kilkadziesiąt inicjatyw, ale większość to molochy z i tak dużym finansowaniem więc myślę, że lepiej byłoby skupić się na czymś bardziej zapomnianym.
Jutro napisze do dwóch znanych mi aktywistek może coś podpowiedzą.
Chyba, że Aniaslu wcześniej zasugeruje jakiś cel.
Potrzebujemy osobnego, dobrze widocznego wątku i to najlepiej założonego przez Anię, żeby dziewczyny traktowały to poważnie, wiesz. Tam się wszystko ustali, no i będzie lepiej wyszukiwany.

Dziewczyny dajcie spokój, nie przetłumaczycie.
Pisanie, że ojciec załatwił studia na podstawie fragmentu, z którego nijak to nie wynika.
Pisanie, że kasa wyparowała, chociaż poszła na podatki. Wyparowała - to jest jawna sugestia, że ona z tymi pieniędzmi coś kombinowała. A po wyjaśnieniach co i jak tekst, że oj tam ja nie będę czytać regulaminów i innych. Przecież to jest odwracanie kota ogonem za każdym razem.
Pisanie, że ja się nie będę zastanawiać, bo mi to lotto... No pewnie, po co w ogóle myśleć, łatwiej żyć nie myśląc i mając wszystko w odwłoku.
Ten temat to dno, informacje na poziomie pudelka, na podstawie domysłów, interpretacji i własnych antypatii.
I szczerze to ja tu widzę bardzo dużo zachowań podobnych do samej mg - zero refleksji nad sobą, zero przemyśleń. Pomyliłam się? Nie to nie możliwe. Jednak tak? Oj tam, nie czytałam dokładnie, być może tak.
A potem jak już za dużo osób powiedziało co o tym sądzi to nagle zryw pod tytułem: zróbmy coś dobrego! No identyko 😉
Nie sądzę, żeby kontynuowanie tego wątku miało sens. Niektóre osoby w życiu nie przyznają, że być może nie miały racji i jak widać dotyczy to nie tylko mg.
mamy myśleć i wyciągać refleksję z wątku o MG? Dla mnie w tym wątku nie ma hejtu, sama @aniaslu napisała wątek i wyciągnęła "brudy" MG o których sama zainteresowana publicznie opowiada 🤷🏻‍♀️. Dla mnie wpadły tu "obrończynie" i chcą na siłę sprowokować gównoburzę i wciskać komuś hejt. Same potraficie jak widać oceniać innych. Sugerujesz, że nie myślę bo napisałam, że mi to lotto i na jakiej podstawie tak napisałaś skoro mnie nie znasz?
@aniaslu racja zamknij ten wątek i będzie spokój

A reszcie do smacznej kawusi polecam więcej luzu 😎

Ja tylko przypomnę, że wyparowalo 😂
Na podatki ale wyparowalo. Co fo tego wszyscy się tu zgodzili. A to ci Ty teraz uprawiasz to nadinterpretacja, którą zarzucasz mnie
Jacy wszyscy, Ty i kto jeszcze? Widzę, że dalej brniesz w to. Było to podane przy ogłaszaniu akcji, w wielu postach na insta, na facebooku i na jej stronie. W sklepie klikając w to miałaś informację jakie e-booki za to kupujesz i ile idzie na Wośp ile na vat. Nie chciałam już tego aż tak pisać, ale ok, proszę. Świadomie ją oczerniłaś tu i wiesz o tym dobrze. Proszę o to dowód. Wrzuciłaś screeny z insta 5 z 6, pod rząd, które rzekomo miały świadczyć o tym, że nie było tej informacji. Screeny są z informowania ludzi w trakcie wośp ile zebrano. Jakie to dziwne, że właśnie ten 1, najważniejszy, który ma najwięcej lików i komentarzy, z ostateczną kwotą pominęłaś. Na pewno nie dlatego, że jest tam jak wół o podatku. Oto ten brakujący, który przypadkiem i nie w złej wierze pominęłaś : Jak ktoś nie ma insta treść posta:

Mamy to !!! Netto 5 377 782 (kwota bez podatku VAT) - która w waszym imieniu poprzez naszą @fundacjaernesta 💙 zasili w tym tygodniu konto @fundacjawosp ❤️

(Brutto 5 845 670zł)​

To jest coś niesamowitego!!! To wy w to uwierzyliście, że ubiegłoroczny rekord jest do pobicia ( i to jak 🙊💪🏻) to wy dokonaliście niemożliwego. Dziękujemy całym naszym zespołem ☺️

Jacy wszyscy, Ty i kto jeszcze? Widzę, że dalej brniesz w to. Było to podane przy ogłaszaniu akcji, w wielu postach na insta, na facebooku i na jej stronie. W sklepie klikając w to miałaś informację jakie e-booki za to kupujesz i ile idzie na Wośp ile na vat. Nie chciałam już tego aż tak pisać, ale ok, proszę. Świadomie ją oczerniłaś tu i wiesz o tym dobrze. Proszę o to dowód. Wrzuciłaś screeny z insta 5 z 6, pod rząd, które rzekomo miały świadczyć o tym, że nie było tej informacji. Screeny są z informowania ludzi w trakcie wośp ile zebrano. Jakie to dziwne, że właśnie ten 1, najważniejszy, który ma najwięcej lików i komentarzy, z ostateczną kwotą pominęłaś. Na pewno nie dlatego, że jest tam jak wół o podatku. Oto ten brakujący, który przypadkiem i nie w złej wierze pominęłaś : Jak ktoś nie ma insta treść posta:

Mamy to !!! Netto 5 377 782 (kwota bez podatku VAT) - która w waszym imieniu poprzez naszą @fundacjaernesta 💙 zasili w tym tygodniu konto @fundacjawosp ❤️

(Brutto 5 845 670zł)​

To jest coś niesamowitego!!! To wy w to uwierzyliście, że ubiegłoroczny rekord jest do pobicia ( i to jak 🙊💪🏻) to wy dokonaliście niemożliwego. Dziękujemy całym naszym zespołem ☺️

ten screen wrzuciłam jako pierwszy🙋‍♀️ zacznij czytać wszystko.
Żegnam Cię moja ulubiona hejterko😘

reklama
Do góry