reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama G. - na językach.

reklama
Nie lubię teorii spiskowych i nie stosowałam żadnej do covida. Nie szczepiłam się, a ty na siłę chciałaś mi udowodnić, że ryzykuję zdrowiem i życiem całego mojego otoczenia.

Nie interesuję się jej zbiórkami, nie oceniam ludzi, którzy w ogóle cokolwiek robią, żeby zebrać pieniądze w jakimkolwiek celu, natomiast jeśli po ciężkim dniu pracy jako księgowa i słuchaniu lamentów naszych ciężko pracujących klientów widzę, że panna "rodzice mnie ustawili" wstawia foteczki z luksusowych kurortów, to mnie szlag trafia. Irytuje mnie też, że w tym kraju wszyscy muszą płacić składki zdrowotne, ale jeśli Kowalska będzie miała problem z ciążą, a jej nie stać, to będzie obsłużona w trybie zwyczajnym, natomiast pani znana z tego, że jest znana, wejdzie w kolejkę już po tygodniu, bo ma koleżankę lekarkę. Ekhm, "lekarkę". Nienawidzę kolesiostwa, nepotyzmu i załatwiania rzeczy "z tyłu sklepu". A bezczelności jaką ona prezentuje, nienawidzę dodatkowo.

Jeśli to dla ciebie teorie spiskowe i niesprawiedliwe oskarżenia, to weź rozpędź się najbardziej jak potrafisz i ustaw się głową w stronę ściany. Może pomoże.
Też tą koleżankę pamiętam z tej dyskusji 🤭

Cytuję:
Nieważne jak o Tobie mówią, liczy się tylko to, żeby po prostu mówili, a im gorzej mówią, tym korzystniej dla ciebie.
Paweł Leśniak, Przed Północą
😂

W dodatku nawet będąc lekarzem prosiła o wpłaty na zbiórkę skany szarlatanów...
O, ok, to ciekawe. Możesz napisać na jaką terapię konkretnie to była zbiórka?

Jeszcze raz napiszę, że ja absolutnie nie uważam, że ona jest jakąś osobą bez skazy. Natomiast w takie teorie, że jest nietykalnym Ziobrą to jednak trochę nie wierzę. Fakt, że na 100% nie zadam sobie tego trudu, żeby teraz kupić i przeczytać jej książki i prześledzić wszystkie informacje. No nie wzbudza to we mnie takich emocji po prostu. Jestem trochę w szoku, że Wy to robicie, jednocześnie nie popierając jej działalności. To mega sprzeczne.

Ja absolutnie przecież nie mówię, że to co zrobiła jest ok, ale nie rozumiem tego, że skoro macie jasne dowody na zwykłe przestępstwo (a w dodatku pisałyście, że jedna z Was wpłaciła pieniądze na jej zbiórkę) to czemu nie zgłaszacie sprawy do prokuratury? Nie rozumiem tego, serio.

Ale chyba od tego są dyskusje i fora żeby można było podyskutować , bez konieczności zgłaszania czegoś do prokuratury . Działanie wielu osób w kraju czy na świecie mi się nie podoba , a nie lecę z pozwem do sądu czy prokuratury.🤷‍♀️

O, ok, to ciekawe. Możesz napisać na jaką terapię konkretnie to była zbiórka?

Jeszcze raz napiszę, że ja absolutnie nie uważam, że ona jest jakąś osobą bez skazy. Natomiast w takie teorie, że jest nietykalnym Ziobrą to jednak trochę nie wierzę. Fakt, że na 100% nie zadam sobie tego trudu, żeby teraz kupić i przeczytać jej książki i prześledzić wszystkie informacje. No nie wzbudza to we mnie takich emocji po prostu. Jestem trochę w szoku, że Wy to robicie, jednocześnie nie popierając jej działalności. To mega sprzeczne.

Wrzucam fragment artykułu, o ile oczywiście mu uwierzysz bo sprawdzić Ci się nie chce.
I wyjaśnij mi co Cię tak dziwi? Że ludzie zgłębiają tematy zanim zaczną o nim paplać? Tak to chyba powinno wyglądać. Sama 90% rzeczy przeczytałam, obejrzałam i odgrzebałam w ciągu ostatnich kilku dni bo właśnie chciałam mieć swoje zdanie. Jak też wcześniej wspomniałam jeszcze do niedawna kupowałam jej produkty, korzystałam z nich i wspierałam jej zbiórki. Później zrobiła kilka akcji, które mnie bardzo zraziły, a teraz poświęciłam swój prywatny czas żeby móc rozmawiać na ten temat nie na zasadzie "mi się wydaje, ale nie chce mi się sprawdzać".

Załączniki

• Screenshot_20230209_193703.jpg
    Screenshot_20230209_193703.jpg
    125,1 KB · Wyświetleń: 89
Myślę, że jednak trzeba bo czasem zdanie wyrwane z kontekstu i przedstawione w odpowiednim świetle może narobić masę zamętu.
no tak i na pewno nie miała na myśli nic złego i wszyscy źle ją zrozumieli.

Jest osobą publiczną i musi brać odpowiedzialność za to co mówi.

Po WOŚPie też się tłumaczyła ze swoich słów. Coś często się tłumaczy ostatnio 😎

reklama
Do góry