reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

ja równiez trzymam kciuki za ciebie i oby te twoje sprawy ułożyły się jak najlepiej i zyczę twojemu syneczkowi jak najszybszego powrotu do zdrowia.

Ja dopiero wróciłam do domku. Od 6 rano byłam w pracy a potem małe zakupy i do koleżanki zobaczyć dzidziusia :-D oj słodziuńki. Mały ma 7 dni i jest tak mały :-) przy nim Igunio jest taki duży :-) ooo... jak ja sobie przypomne jaki Ignaś był maleńki... mmm... schrupałabym go :-)

reklama
Iwonka i pomyslec,ze niedawno Ignas byl taki malenki..szybko sie zapomina,ze dzieci sa takie malutkie.
ja miesiac temu bylam u kolezanki ,jak byla 3 dni po porodzie,jak zobaczylam jej corcie,jakie ma maluskie raczki,nozki..szok.moje dzieciaczki tez kiedys byly takie slodkie,a teraz to diably tak broja,ze juz czasami nie mam sily do nich.dzisiaj moj syn robil zadanie domowe chyba z trzy godziny,bo mu sie nie chcialo i wiecej jeczal,niz siedzial nad zadaniem,myslalam ze zwariuje,ale wkoncu zrobil.

a z tym zadaniem to ja pamiętam nawet jak też tak jęczałam ;-) ale ja miałam inne powody. Nie chodziło o to że mi się nie chciało ale moja starsza siostra zawsze "zabierała" rodziców do jej zadań a ja musiałam wszystko sama robić! Zawsze! I ja bardziej zazdrosna byłam. No ale niestety dzieci tak mają.
Ja idę zupełnie innym tropem macierzyństwa niż moi rodzice. I jak sami przyznają 'Nie byli sprawiedliwymi rodzicami'.
Ale może dzięki temu radzę sobie lepiej w życiu i nie czuję się jak pępek świata?!
Jak byłam mała to brakowało mi miłości ale teraz mój mąż chce mi wszystko wynagrodzić i kocha mnie 2 razy mocniej niż powinien ;-) przynajmniej tak mówił :-)

Iwonka moja mama z nami tez nie siadala do lekcji,dlatego ja z moimi robie..nie chce byc taka jak ona,moze i nie byla zla,ale popelnila duzo bledow,ja staram sie je omijac,chociaz niezawsze mi to wychodzi,ale probuje.
ale moj Hubi to nigdy nie palil sie do szkloy i nauki..,zamiast tego to woli pogrzebac srubokretem,od maluskiego ma smykalke do jakichkolwiek napraw,samochody,sprzet rtv etc.prawdziwy facet z niego :-D
jak nie chcial chodzic do przedszkola,to pani specjalnie dla niego zalatwila skrzynke z narzedziami i pozwolila srubki przykrecac,ojjj jaki byl wtedy szczesliwy !!nawet polubil przedszkole :tak:
ale z ta szkola to ja mysle,ze on jeszcze nie dorosl do niej..dla mnie to troche za wczesnie tutaj zaczyna sie nauka,a to przeciez jeszcze dziecko,chce sie bawic,chociaz jego siostra lubi szkole od samego poczatku,ale ona jest inna,moj synek nigdy nie lubil sie sluchac,zawsze jak kot,chodzil swoimi sciezkami ,no i upatry jak osiol,musi miec na swoim..a w szkole tak nie ma,wiec czasami jest mu zle

zagladam tutaj,a tu cisza..
Giov jak twoje sprawy,pukladalas juz sobie wszystko?
Iwonka a ty gdzie sie podziewasz?
dziewczyny,co z wami...?/pozdrawiam :)

A ja dziewczynki to odwiedzam PL
Jutro już wracam do domku z Ignasiem do tatusia, bo niestety awans to i więcej obowiązków i na urlop nie pojechał z nami :-(
Ale odpoczęłam, byłam na imprezie :-) no i przytyłam :-(

A ja dziewczynki to odwiedzam PL

ale masz fajnie,zazdroszcze.ja to nie wiem kiedy teraz polece,nie tak predko..:( na wakacje moze,ale nie sadze,bo jak na razie to nic na to nie wskazuje..moj maz uparl sie,aby w tym roku pleciec na wakacje gdzie indziej..ale to jeszcze daleko i wszystko moze sie zmienic.
u nas zimno,pada i wieje..dzieci w szkole,a ja wlasnie sacze kawke,moze troche mnie obudzi,bo chodze ostatnio niewyspana,pozdrawiam :)

Witajcie mamusie synusiów :)
Nadrobić cały watek jest dla mnie rzeczą niemozliwą, bo bym musiała najpierw dzieci w kosmos wysłać ;) Ja jestem posiadaczką 2 królewiczów, maleńcy są jeszcze, ale już dają czadu... jak porównuję z dziewczynkami w podobnym wieku (mamy w rodzinie 2 kuzynki), to czasem myślę, że z dziewczynkami jest łatwiej. Mój 2 latek jest tak uparty, że ani groźbą ani prośbą z nim się nie dogadasz. On musi sam chcieć coś zrobić, nie da się go przekonać. Czasem to mi ręce opadają. jak ten drugi tez taki będzie, to mnie wykończą w kilka lat... czy wszyscy chłopcy tak mają??

no mój chłopczyk to jest teraz straszny! Normalnie mam ochotę czasami krzyczeć na niego ale wiem że przecież on nie zrozumie o co mi chodzi. No i tak staram się ignorować jego kaprysy i wybuchy złości i odwracam jego uwagę (czasami się udaje ale on już zaczyna łapać gdzie ja coś chowam i odrazu biegnie tam i szuka) no ale nie wiem co dalej!? Ja nie wiem czy to rodzinka go tak rozpuściła czy to akurat teraz perzyszedł ten czas :confused: no i do tego on chory a i mnie coś łapie :baffled:

reklama
aneczka witaj !!!:tak:
czasami chlopaki sa grzeczne,moj synek to zalezy jaki ma dzien,ale ogolnie to maly diabel z niego :tak:,czasami ma takie pomysly,ze nie wiem skad je bierze :no:,w srode np.mialam telefon ze szkoly,ze moj syn jest chory i zle sie czuje i zebym po niego przyszla,lece do szkoly tak szybko jak sie da,..a ten po drodze mi mowi,ze czuje sie dobrze ale juz chcial isc do domu:szok: ,wiec naklamal nauczycielce,ze jest chory i ze ma po mnie zadzwonic,bo on nie da rady dluzej siedziec w szkole ,nie wiem skad mu taki pomysl przyszedl do glowy:no:
iwonka twoj maly facet teraz jest w takim wieku,ze nie usiedzi 5 min,w jednym miejscu,albo juz pokazuje charakterek:-D
Giov wracaj do nas kobieto !! :tak:

Do góry