reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

dziewczyny ja nie wiem co mam bo jeszcze nie urodzilam ;)
ale powiem wam szczerze ,ze moj Marcin tez byl u lekarza tutaj w UK bo sie przeziebil i dostal antybiotyki jakies tyle,ze ja go wyslalam do swojego lekarza bo on taki ogarniety bardziej jest i nie przepisuje paracetamolu jak moj poprzedni lekarz na wszystko ;/
dokladniej nawet na wymioty dostalam paracetamol i tabletki antywymiotne ,a u tego do ktorego teraz chodzimy tylko dostaje leki dopasowane bo paracetamolu mam za duzo i nawet go nie uzywam ;)

reklama
Giov,dzieki chociaz ja to wolalabym byc o tym czasie w Polsce i stac przy grobie mojejgo Taty i Dziadkow,wczoraj z tego powodu wylapalam dola,dzisiaj juz jest OK..niby fajnie mi sie zyje w UK,ale sa takie dni w roku,ze tesknie...takie dwa swiaty i kazdy inny...
a apropo lekarzy,ja tutaj rzadko chodze z dziecmi,ze soba prawie wcale.jak moje szkraby sa przeziebione to kuruje je sama a lekarza odwiedzam tylko,jak juz dzieciaczki maja goroczke powyzej 3 dni,wtedy ide po antybiotyk,oczywiscie za kazdym razem dostaje zolty i paracetamol :-Dten sam zestaw przy kazdej chorobie,niewazne czy to angina,oskrzela czy inna choroba..

a czy któraś wie czy są tu jakieś witaminki dla dzieci poniżej 1 roku? Bo mały mi się przeziębił i mąż był u lekarza i zaproponował antybiotyk ale mąż odmówił bo mały nie jest aż tak chory, gorączkę miał tylko 1 dzień no i ma katar i trochę kaszle. Nie chcemy go w takiej sytuacji faszerować antybiotykami tylko chciałam jakieś witaminki mu podać ale mąż nie pomyślał żebysię zapytać lekarza :confused:
No i kolejna sprawa wypchnęłam dziś męża na ważenie małego do baby clinic i się okazało że mały schudł prawie kilo od ostatniego ważenia (miesiąc temu) i ten nawet nie porozmawiał z health visitor o tym tylko ubrał małego i do domu przyszedł :wściekła/y: więc pewnie i tak do lekarza bede musiała iść z nim :no: :-(
och ci faceci...!

Cześć dziewczyny...

Jeśli chodzi o lekarzy...to ja Wam powiem,że w Polsce dobrego lekarza baaardzo ciężko odszukać...ja znam tylko jedną lekarkę na cały Wrocław...ale przestała przyjmować.

Iwonka my każde przeziębienie leczymy witaminą...każde...to nam doradziła akurat bardzo dobra lekarka...Na przeziębienie podaje się witaminę C dla niemowląt....nazywa się Cebion (nie Cebion Multi)....10 kropelek....do tego zwykłe wapno dla dzieci, które uszczelnia naczynia krwionośne...u nas nazywa się Sanosvit czy jakoś podobnie...katar oczywiście solą fizjologiczną, wodą morską...i odciąganie kilka razy dziennie...a jak nie chce dać się odciągnąć to najpierw psiknąć wodą morską...z naturalnych sposobów...maść majerankowa...jeśli to wszystko nie pomaga to krople do nosa dla niemowląt Nasivin soft.

Jeśli chciałabyś preparaty wielowitaminowe to Juvit Multi, Cebion Multi....

U nas cyrk,bo Patryk z dziecka lubiącego pojeść zmienił się w niejadka....zawsze wypijał mleka po 210ml...teraz mleko jest fuj w każdej postaci...nie zje nic z mlekiem...nawet słodkiej kaszki.
Do tego obiady przestały odpowiadać...nic go nie interesuje...Zaczynam się martwić,bo nie wiem co się z nim stało....naprawdę ładnie jadł od czasu,kiedy minął refluks...a teraz coś się odwidziało...krzyczy, wytrąca mi łyżeczkę, schodzi z kolan....:(:(

Dodatkowo coś się ze snem przestawiło..zawsze przesypiał noce, a teraz budzi się po 1 i zaczyna się bawić przez 2 czy 3 godziny...biega za kotem....dodam,że np. wczoraj w dzień spał 50 minut!!!

czytałam że z tym spaniem niektóre dzieci tak mają i naprawde do normy dochodzą w wieku 2 lat. A apetyt? To może ząbki mu idą i też może nie mieć apetytu? No nie wiem. W pl mam super pediatrę i też się wybieram do niej po kilka porad ale chciałam jeszcze tutaj małemu coś kupić ale nie widziałam żadnych wyt poniżej 1 r.ż w sklepie.
Ale dzięki za porade co kupić w pl. Napewno coś wybiorę (albo wszystko :-) )

Iwonka ja do dzisiaj podaje moim wapno i wit.C jak sa przeziebione,zawsze jak jestem w Polsce to sobie przywoze i jeszcze pyrosal.a co do witamin to zobacz w markecie np.Tesco jak masz blisko albo w aptece,bedzie napisane od jakiego wieku mozna podawac.ja jeszcze czasami smaruje moje dzieciaczki mascia vick,kupisz tutaj-smaruje im klatke piersiowa i plecki,czasami jeszcze stopy,pomaga

Iwonka ja mam wszystkie witaminy dla starszych dzieci,wiec nic ci nie polece :no::sorry2:,nie wiem co mozna podac dzieciom ponizej pierwszego roku,ale mysle ze cos znajdziesz,zapytaj w aptece,cos ci na pewno doradza,a patrzalas od kiedy mozna podawac tran?chociaz mysle,ze pewnie tez powyzej roku....

Iwonka1985 chyba te sa od narodzin Abidec Drops 25ml�-�SuperLiving Pharmacy - przynajmniej tak jest napisane, ale nie probowalam.

madlen79 ja tez bym odwiedzila grob ojca i dziadkow.. Ale mimo wszystko skoro Jesse urodzil sie tutaj, to zapoznam go z tradycja Halloween. Podoba mi sie tez jak dzieciaczki chodza po domach, sama rozdalam im mnostwo cukierkow. :tak: Jak w zeszlym roku ze dwa razy przyszly, tak w tym z 7 razy.. :-)

Echh.. Moj syn znow chory. Dzis dostal paracetamol, syrop i zel na wargi (bakterie wlazly mu na ustka) - wina tego go.nianego lekarza co poszlam ostatnim razem, dzis poszlam glownie ich opieprzyc, wiec dali nie tylko paracetamol, ale jednak tez, wrrrrrrrrrrr!! :eek::angry:

A ja dziewczyny musze pozegnac sie na troche.. :-( Zaistniala taka sytuacja w moim zyciu, ze musze sie pozbierac, poukladac sobie wszystko, przejsc ta szkole zycia i wtedy wroce. Nie wyjasnie calkowicie bo to bardzo osobiste i przykre dla mnie sprawy, ale jeszcze do was wroce. Moze czasem nawet was poczytam, zobaczymy jak bedzie.. :tak::-( Pozdrawiam Was i niech Wasze slonka rosna zdrowo!!!! :tak: :tak:

reklama
Giov o nic nie pytam,:no: jak bedziesz mogla to sama powiesz.:tak: trzymam kciuki,zeby wszystko sie ulozylo i bylo OK.:tak:;-) jak juz sobie poukladasz to wracaj do nas !!!:blink: trzymaj sie kochana :tak:

Do góry