reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

reklama
witam i gratuluję :-)

My dalej zasypani, odkąd tu jestem nie było u nas takiego śniegu i choć jak na polskie warunki to nie jest go dużo to na angielskie jest tragicznie ;-)
mój P nie był w pracy już 3 dni i następne 2 ma wolne ja też siedzę w domu ale przynajmniej z syneczkiem na spacerki krótkie chodzimy :-D mały nie rusza się w wózku bo jest zaaferowany tym całym światem zimnym i białym.
Jutro Ignaś będzie miał swoje pierwsze urodzinki... będzie już taaaki duży :-D
A was resztę mamuś gdzie wcięło???

Iwonka daj mi troche tego sniegu,bo do nas jakos nie chce on przyjsc :no:,dzisiaj do poludnia troche popadalo,ale juz teraz jest chlapa.jeszcze troche i moje dzieci zapomna jak snieg wyglada.
wszystkiego najlepszego dla Ignasia :-):-)
PioMar witaj !! i pisz,moze watek na nowo ozyje,bo cos ostatnio tutaj pustki:-(
Takhisis co u ciebie ? i zagladaj do nas czesciej :tak:
Giov a ty jak tam ? poukladalas sobie wszystko ?

No póki co to czytam i czytam i może napiszcie jak to jest na początku z pielęgnacją chłopczyka, domyślam się, że jest to jednak nieco trudniejsze niż pielęgnacja dziewczynki. Oczywiście głównie mam na myśli te różniące płcie narządy :) Też się trochę naczytałam, że trzeba zwracać uwagę czy się daje odciągnąć itp, proszę o wszelkie informacje mogące się przydać na początku;)

Dziękujemy bardzo za życzenia :-)
Jakbym dała wam trochę śniegu to u nas by go w ogóle nie zostało ;-) hehe.
PioMar ja też się bałam tego wszystkiego związanego z chłopczykiem ale w zasadzie to niewiele się różni pielęgnacja. Trzeba dbać żeby było czyściutko u obu płci a z tym odciąganiem to nie martw się tym przez 2 lata bo tyle zostaje zrośnięte naturalnie i nie wolno ruszać chyba że dziecko ma częste zapalenie dróg moczowych ale gdzieś czytałam ze to właśnie przez odciągaie dzieci najczęściej łapią infekcje. Natura wie lepiej.

Witam!
Już jesteśmy po 1 imprezie urodzinowej Ignasia. Było super, Ignaś ślicznie sie bawił z dziećmi a było ich sporo bo 7 w podobnym wieku :-)
W ogóle była pełna chata ludzi. Nawet mały odpuścił sobie dżemkę popołudniową, był taki podekscytowany taką ilością ludzi w domu, cieszył się strasznie jak mu wszyscy zaśpielali "sto lat" chodził z rąk do rąk, uśmiechał się do wszystkich. No poprostu bomba :-D

reklama
Iwonka to fajnie,ze imprezka urodzinowa udala sie !!:-)
a moj maly facet jest chory,dzisiaj w nocy troche marudzil i goraczkowal,a rano wstal jakis niewyrazny.do szkoly nie poszedl,mam nadzieje,ze przez weekend wyzdrowieje,bo w poniedzialek rano i we wtorek wieczorem maja w szkole koncert swiateczny i oboje bardzo chca byc obecni.u nas zimno,slizgo..brrr zima na calego,az sie nie chce z domu wychodzic.
dziewczyny,kiedy ubieracie choinke?moje lobuzy chca juz w ten weekend,tylko mama jakos nie ma weny na sprzatnie:-D,
pozdrawiam :-)

Do góry