reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
wprawdzie w moim regionie jest to świąteczna potrawa ale można ją robić jako deserek na co dzień:tak:
Jagły
litr mleka
pół kilo kaszy Jaglanej
łyżka "Kasi"
2 łyżki cukru
Zagotować litr mleka. ½ kg kaszy jaglanej sparzyć wrzącą wodą dzięki czemu kasza straci goryczkę. Po przepłukaniu zimną wodą wysypać kaszę na gotujące się mleko. Dodać łyżkę masła i dwie łyżki cukru. Gotować na wolnym ogniu.
Można dodac pod koniec gotowania suszone śliweczki z 20 dag
ale ja robię bez śliwek , tylko z sosem śliwkowym
Sos śliwkowy:
20-30 dag śliwek
cukier do smaku(ale nie może być za słodkie)
cukier waniliowy
cynamon
kilka kropel soku cytrynowego dla złamania smaku
1 kisiel lub łyżka czubata mąki ziemniacz.
Sliwki pokroić na cząstki,zalać ok 2 szkl wody,wsypać oba cukry i gotować ok 5-10min(tak żeby owoce zmiękły,ale nie rozpadły się).Kisiel lub mąkę rozrobić w 1/2szkl wody,wlać do owoców,zagotować.Sos musi być lekko gęsty,jeśli konsystencją przypomina kisiel należy dolać wody

napisze czy kuskus się nadaje zamiast kaszy po zrobieniu dopiero ;)
 
Ja bym coś zjadła ale jak by ktoś zrobił:confused:bo jak mam smaka to musi być juz bo zanim przygotuje to nawet potrafie nie spróbować bo mnie odrzuca ! zawsze byłam łasuchem na słodycze a teraz wole konkrety ,najgorsze to że jem byle co ostatnio dwa dni pod rząd kebaba :szok:nie moge się powstrzymać .
 
Nie martw się jandia ja mam podobnie, zawsze gonię mojego M do robienia bo od niego mi lepiej smakuje:):)
 
Ja przeżyłam załamanie wybrałam się do polskiego sklepu bo miałam smaka na śledzie solone, patrzę stoją całe wiadro więc już uśmiech od ucha do ucha, a tu koleś który stał przedemną nagle mówi "i poproszę całe wiadro tych śledzi" myślałam że się rozpłaczę. A najgorsze że to było ostatnie wiadro i na kolejną dostawe trzeba czekać tydzień.
 
Było trzeba go kopnąć w dup*** i powiedzieć niech się podzieli, ciężarnym się nie odmawia bo go myszy zjedzą!!!
 
reklama
Do góry