reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Skoro nalegacie, pisze przepis, zadne mecyje, proste jedzonko i dobre :p

Cebule i czosnek przysmazamy na patelni <ja tylko na oliwie z oliwek>, potem do tego pokrojona cukinka i swieze pomidory, przyprawy jakie kto lubi - wiadomo sol i pieprz <stosuje morska i kolorowy> , swieze ziola lub suszone - bazylia stantard, tymianek i takie tam... jak to wszystko ladnie sie podsmazy i zmieknie uduszone na patelni, mozna dodac sosik pomidorowy - swiezo robiony lub taki z puszeczki jakis wloski, albo wogole jakies pomidorki pelatti - one maja duzo sosiku :pPPP
Na talerzu z makaronem <ja-pelnoziarnisty, ciemny> posypane obowiazkowo parmezanem smakuje pyszka! lubie posypac to jeszcze swieza zielona natka piertruszki lub kilka listkow bazylii :p
the end
 
Maja pyszności musi być ten makaronik, za jakiś czas wypróbuję :)

Vi pyszny ten sernik. Moja siostra Na Igora chrzciny go piekła:)
 
Jolek pytałaś o makaron z cukinią. B. podobny przepis do sosu Majeczki.
Na patelni dużej na masełku podsmażam cebule i czosnek. Jak się zarumieni wrzucam pokrojona w plastry cukinię ( ja mam specjalną włoską nasiona przywozi mi zawsze koleżanka z Włoszech) ale zwykła polska też daje radę:). dajemy przyprawy, bazylia głownie, ale ja daję też zioła prowansalskie, sól, pieprz. jak jest miękka daję ugotowany makaron jaki się lubi <ja daję rurki> posypuję świeżą natką pietruszki - sporo i mieszam. Dla mnie pyszota.
Koniecznie jeszcze muszę ten sos Majki wypróbować.
 
Jakie pyszności. Napewno spróbuję - mam już cukinię.
Teściowa natomiast z cukinii piekła babkę cukiniową - pycha, coś jak oszukana wersja ziemniaczanej jak mówi mój mężulek :-D
 
Ja to cukinię uwielbiam smażoną ot tak w plastrach. Kiedyś robiłam faszerowaną mięsem z kurczaka i papryką,pyszna była,ale nie wiem gdzie mam dokładny przepis:(
 
reklama
O tak smażona w plastrach, pycha. Mogę bardzo dużo wciągnąć - jeszcze na ciepło, a potem na zimno :-D
Faszerowana też brzmi ciekawie, jeszcze nie robiłam. Za to dziś zrobiłam z makaronem, pyszne.
 
Do góry