reklama
Skoro nalegacie, pisze przepis, zadne mecyje, proste jedzonko i dobre
Cebule i czosnek przysmazamy na patelni <ja tylko na oliwie z oliwek>, potem do tego pokrojona cukinka i swieze pomidory, przyprawy jakie kto lubi - wiadomo sol i pieprz <stosuje morska i kolorowy> , swieze ziola lub suszone - bazylia stantard, tymianek i takie tam... jak to wszystko ladnie sie podsmazy i zmieknie uduszone na patelni, mozna dodac sosik pomidorowy - swiezo robiony lub taki z puszeczki jakis wloski, albo wogole jakies pomidorki pelatti - one maja duzo sosiku PPP
Na talerzu z makaronem <ja-pelnoziarnisty, ciemny> posypane obowiazkowo parmezanem smakuje pyszka! lubie posypac to jeszcze swieza zielona natka piertruszki lub kilka listkow bazylii
the end
Cebule i czosnek przysmazamy na patelni <ja tylko na oliwie z oliwek>, potem do tego pokrojona cukinka i swieze pomidory, przyprawy jakie kto lubi - wiadomo sol i pieprz <stosuje morska i kolorowy> , swieze ziola lub suszone - bazylia stantard, tymianek i takie tam... jak to wszystko ladnie sie podsmazy i zmieknie uduszone na patelni, mozna dodac sosik pomidorowy - swiezo robiony lub taki z puszeczki jakis wloski, albo wogole jakies pomidorki pelatti - one maja duzo sosiku PPP
Na talerzu z makaronem <ja-pelnoziarnisty, ciemny> posypane obowiazkowo parmezanem smakuje pyszka! lubie posypac to jeszcze swieza zielona natka piertruszki lub kilka listkow bazylii
the end
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a ja pójde na łatwiznę i mój sernik to był ten:
wyszedł niemal identycznie tylko pianki było mniej troszkę
ale rosy tyle samo co na zdjęciu
Kulinarne szaleństwa Margarytki: Sernik „Złota rosa”
wyszedł niemal identycznie tylko pianki było mniej troszkę
ale rosy tyle samo co na zdjęciu
Kulinarne szaleństwa Margarytki: Sernik „Złota rosa”
basiekkk
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Sierpień 2010
- Postów
- 2 603
Jolek pytałaś o makaron z cukinią. B. podobny przepis do sosu Majeczki.
Na patelni dużej na masełku podsmażam cebule i czosnek. Jak się zarumieni wrzucam pokrojona w plastry cukinię ( ja mam specjalną włoską nasiona przywozi mi zawsze koleżanka z Włoszech) ale zwykła polska też daje radę. dajemy przyprawy, bazylia głownie, ale ja daję też zioła prowansalskie, sól, pieprz. jak jest miękka daję ugotowany makaron jaki się lubi <ja daję rurki> posypuję świeżą natką pietruszki - sporo i mieszam. Dla mnie pyszota.
Koniecznie jeszcze muszę ten sos Majki wypróbować.
Na patelni dużej na masełku podsmażam cebule i czosnek. Jak się zarumieni wrzucam pokrojona w plastry cukinię ( ja mam specjalną włoską nasiona przywozi mi zawsze koleżanka z Włoszech) ale zwykła polska też daje radę. dajemy przyprawy, bazylia głownie, ale ja daję też zioła prowansalskie, sól, pieprz. jak jest miękka daję ugotowany makaron jaki się lubi <ja daję rurki> posypuję świeżą natką pietruszki - sporo i mieszam. Dla mnie pyszota.
Koniecznie jeszcze muszę ten sos Majki wypróbować.
lepidoptera
Fanka BB :)
jolek - nie wiem jak Dziewczyny, ale ja młodej cukini nie obieram, ma miękką skórkę.
reklama
Podziel się: