reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Skoro nalegacie, pisze przepis, zadne mecyje, proste jedzonko i dobre :p

Cebule i czosnek przysmazamy na patelni <ja tylko na oliwie z oliwek>, potem do tego pokrojona cukinka i swieze pomidory, przyprawy jakie kto lubi - wiadomo sol i pieprz <stosuje morska i kolorowy> , swieze ziola lub suszone - bazylia stantard, tymianek i takie tam... jak to wszystko ladnie sie podsmazy i zmieknie uduszone na patelni, mozna dodac sosik pomidorowy - swiezo robiony lub taki z puszeczki jakis wloski, albo wogole jakies pomidorki pelatti - one maja duzo sosiku :pPPP
Na talerzu z makaronem <ja-pelnoziarnisty, ciemny> posypane obowiazkowo parmezanem smakuje pyszka! lubie posypac to jeszcze swieza zielona natka piertruszki lub kilka listkow bazylii :p
the end

Maja pyszności musi być ten makaronik, za jakiś czas wypróbuję :)

Vi pyszny ten sernik. Moja siostra Na Igora chrzciny go piekła:)

Jolek pytałaś o makaron z cukinią. B. podobny przepis do sosu Majeczki.
Na patelni dużej na masełku podsmażam cebule i czosnek. Jak się zarumieni wrzucam pokrojona w plastry cukinię ( ja mam specjalną włoską nasiona przywozi mi zawsze koleżanka z Włoszech) ale zwykła polska też daje radę:). dajemy przyprawy, bazylia głownie, ale ja daję też zioła prowansalskie, sól, pieprz. jak jest miękka daję ugotowany makaron jaki się lubi <ja daję rurki> posypuję świeżą natką pietruszki - sporo i mieszam. Dla mnie pyszota.
Koniecznie jeszcze muszę ten sos Majki wypróbować.

Jakie pyszności. Napewno spróbuję - mam już cukinię.
Teściowa natomiast z cukinii piekła babkę cukiniową - pycha, coś jak oszukana wersja ziemniaczanej jak mówi mój mężulek :-D

Ja to cukinię uwielbiam smażoną ot tak w plastrach. Kiedyś robiłam faszerowaną mięsem z kurczaka i papryką,pyszna była,ale nie wiem gdzie mam dokładny przepis:(

reklama
O tak smażona w plastrach, pycha. Mogę bardzo dużo wciągnąć - jeszcze na ciepło, a potem na zimno :-D
Faszerowana też brzmi ciekawie, jeszcze nie robiłam. Za to dziś zrobiłam z makaronem, pyszne.

Do góry