Wiesz co kulek miałam chyba trzy paczki o ile dobrze pamiętam sprawdziły się jak najbardziej do kurczaka super
a podawaliśmy dosłownie po kilka szt chyba, piekłam w piekarniku i jednocześnie odgrzewałam mięso. W biedronce są takie ćwiartki ziemniaka też są dobre także jakbyś chciała to spokojnie możesz kupić:-)
Sałatka pieczarkowa to taka zwykła napewno będziesz musiała rozłożyć do dwóch albo trzech półmisków Robiłam chyba z czterech słoików pieczarek marynowanych, dwa słoiki ogórków konserwowych dwie małe cebule dwie puszki kukurydzy jajek sporo bo neutralizują octowy smak sól pieprz majonez i śmietana.
Zupę grzybową robię tak z głowy ponoć zarombista mi wychodzi
Gotuję wywar z włoszczyzny (jak na rosół) plus porcja rosołowa, cebula kilka piórek czosnku, ziele angielskie tak z 7 ziarenek, liście laurowe 4, pieprz, sól po ugotowaniu wywalam warzywa i mięso wrzucam grzyby najlepsze byłyby borowiki trzy, cztery garści gotuję z 20 min. Żeby zupa była kremowa robię w osobnym naczyniu mieszanine wody(można mleko) śmieany, mąki i 4 żółtka wszystko roztrzepuję na gładką konsystencję, a gęstość lejąca jak ciasto na naleśniki
Wybieram z gara grzyby wlewam mieszaninę trzeba ciągle mieszać, dla pewności co by żadan grudka nie znalazła się na talerzu cedzę przez gęste sitko, na koniec wrzucam grzyby
a groszek ptysiowy ze sklepu;-) gwarantuję że się uda robiłam na rocznicę ślubu rodziców bo mieli gości na obiedzie i smakowała wszystkim
tylko nie podam proporcji bo tak jak napisałam robię z głowy, może spróbuj w domu dla Was na obiad zrobić?
snikersa podeślę jutro ok?, bo nie chce mi się teraz szukać
raczej też wychodzi wolę nie ryzykować przed takimi imprezami że coś nie wyjdzie
Futrzaczku co byś nie podala będzie dobre, a dużą robotę robi sposó podania wiesz o co chodzi super ułożona wędlina jakieś ozdoby z mandarynek itp, jak jest ładnie kolorowo podane to nawet schabowczak zrobi furorę:-)