reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

No ja się właśnie o te nieszczęsne zęby boję ja mam bardzo słabe zęby co chwile latam do dentysty dbam o higienę jamy ustnej a problemy z zębami u mnie są następstwem terapii sterydowej jeszcze w dzieciństwie już wtedy lekarz powiedział moim rodzicom, że tak będzie ale wtedy moje zdrowie było ważniejsze. Przed ciążą bardzo lubiłam nabiał, mleka zawsze dużo piłam, a teraz nie mogę jedynie twarożek jem i 1-2 jogurtów na dzień ale to wszystko.

reklama
A ja wtryniam nabiał jak szalona,mleko,kefir,sery,twaróg:-p:-pTak mi pięknie wchodzi jak nic:tak:
W pierwszej ciąży też miałam taki pęd do nabiału a jak Radek miał już 8 miesięcy to byłam u dentysty kamień ściągać i ona się mnie pyta ile miesięcy ma moje dziecko,powiedziałam,że 8 to stwierdziła,że jeszcze nie widziała w tak dobrej kondycji zębów u młodej mamy:tak:I powiedziała,musiała pani duuużo nabiału jeść:-)A jakże:-D
Jessuu...oby teraz też mi się zęby nie posypały bo ja mam z natury słabe,ale w ciąży lepiej się zachowały niż przed:tak:A mój Radek pierwszego zęba miał jak miał 3,5 miesiąca:tak:a jak miał 6 miesięcy to miał 6 zębów, 8 miesięcy-8 zębów i tak już było,ile miesięcy tyle zębów:tak:Na szczęście on też lubi nabiał i ma wszystkie ząbki zdrowe i bielutkie jak u myszki:-)Ale zaglądam mu często do buźki bo się boję,że jak tak szybko poszedł z ząbkami to mu się szybko posypią:sorry:Jak na razie na szczęście nic na to nie wskazuje:happy:

Tichonku to dobrze że jesz dużo nabiału:tak:
ja pamiętam jadłam te jogurty orzechowe, ale i tak nie za często bo ogólnie jogurtów nie lubię .. ale mleczko uwielbiam...:-)

co do ząbków to Vi tez miała szybko 1 bo miała wtedy 4 msc i 2 kilka dni później..
kolejne szły różnie

a wiecie, ja mam takie zachcianki jednodniowe - jak w pierwszej ciazy. Wczoraj naszlo mnie na tunczyka (i co z tego ze lepiej go nie tykac bo tunczyki zatrute matealmi ciezkimi, chcica silniejsza) i pożarłam chlebek z tunczykiem. ledwo troche przetrawilam i co? z nowu mi sie chce. zrobilam poprawke i dzisiaj juz na tunczyka patrzec nie moge. Pare dni wczesniej smelec za mna chodzil z ogorkiem i mąz kupil nawet niezly, zeżarłam i dzisiaj już jest fuj. Teraz bierze mnie okropnie na serek wiejski ziarnisty i mielone z buraczkami :d

a ja codziennie muszę zjeść twaróg z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietaną doprawiony solą i pieprzem (dodam że jem kilogram na dzień)

Widzę, że nabiał a szczególnie twarożek i jogurty są tu kultowym daniem..
Dlaczego ja wolę wszystko co jest z czosnkiem? Twarożek byłby mniej szkodliwy dla domowników;-)

jogurty ja tez moge jest sporymi ilosciami i jeszcze banany :) ale wiecie co zawsze nie wiem co mam rano zjesc na sniadanko ;/ nigdy nie mam ochoty na nic ;/ a sniadanko wazna rzecz ;)

reklama
ja też serek wiejski pyszności :)
np dzisiaj na śniadanie zrobiłam serek wiejski z ogórkiem zielonym i do tego bułeczka ciemna z ziarnami :) pychotka :)

Do góry