No ja się właśnie o te nieszczęsne zęby boję ja mam bardzo słabe zęby co chwile latam do dentysty dbam o higienę jamy ustnej a problemy z zębami u mnie są następstwem terapii sterydowej jeszcze w dzieciństwie już wtedy lekarz powiedział moim rodzicom, że tak będzie ale wtedy moje zdrowie było ważniejsze. Przed ciążą bardzo lubiłam nabiał, mleka zawsze dużo piłam, a teraz nie mogę jedynie twarożek jem i 1-2 jogurtów na dzień ale to wszystko.
reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
A ja wtryniam nabiał jak szalona,mleko,kefir,sery,twarógTak mi pięknie wchodzi jak nic
W pierwszej ciąży też miałam taki pęd do nabiału a jak Radek miał już 8 miesięcy to byłam u dentysty kamień ściągać i ona się mnie pyta ile miesięcy ma moje dziecko,powiedziałam,że 8 to stwierdziła,że jeszcze nie widziała w tak dobrej kondycji zębów u młodej mamyI powiedziała,musiała pani duuużo nabiału jeść:-)A jakże
Jessuu...oby teraz też mi się zęby nie posypały bo ja mam z natury słabe,ale w ciąży lepiej się zachowały niż przedA mój Radek pierwszego zęba miał jak miał 3,5 miesiącaa jak miał 6 miesięcy to miał 6 zębów, 8 miesięcy-8 zębów i tak już było,ile miesięcy tyle zębówNa szczęście on też lubi nabiał i ma wszystkie ząbki zdrowe i bielutkie jak u myszki:-)Ale zaglądam mu często do buźki bo się boję,że jak tak szybko poszedł z ząbkami to mu się szybko posypiąJak na razie na szczęście nic na to nie wskazuje
W pierwszej ciąży też miałam taki pęd do nabiału a jak Radek miał już 8 miesięcy to byłam u dentysty kamień ściągać i ona się mnie pyta ile miesięcy ma moje dziecko,powiedziałam,że 8 to stwierdziła,że jeszcze nie widziała w tak dobrej kondycji zębów u młodej mamyI powiedziała,musiała pani duuużo nabiału jeść:-)A jakże
Jessuu...oby teraz też mi się zęby nie posypały bo ja mam z natury słabe,ale w ciąży lepiej się zachowały niż przedA mój Radek pierwszego zęba miał jak miał 3,5 miesiącaa jak miał 6 miesięcy to miał 6 zębów, 8 miesięcy-8 zębów i tak już było,ile miesięcy tyle zębówNa szczęście on też lubi nabiał i ma wszystkie ząbki zdrowe i bielutkie jak u myszki:-)Ale zaglądam mu często do buźki bo się boję,że jak tak szybko poszedł z ząbkami to mu się szybko posypiąJak na razie na szczęście nic na to nie wskazuje
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Tichonku to dobrze że jesz dużo nabiału
ja pamiętam jadłam te jogurty orzechowe, ale i tak nie za często bo ogólnie jogurtów nie lubię .. ale mleczko uwielbiam...:-)
co do ząbków to Vi tez miała szybko 1 bo miała wtedy 4 msc i 2 kilka dni później..
kolejne szły różnie
ja pamiętam jadłam te jogurty orzechowe, ale i tak nie za często bo ogólnie jogurtów nie lubię .. ale mleczko uwielbiam...:-)
co do ząbków to Vi tez miała szybko 1 bo miała wtedy 4 msc i 2 kilka dni później..
kolejne szły różnie
zanka07
Fanka BB :)
Dziewczyny,
Jak uważacie:
czy w ciąży można zastosować masaż odchudzająco-modulujący na uda i pośladki ????
Jak uważacie:
czy w ciąży można zastosować masaż odchudzająco-modulujący na uda i pośladki ????
marzena9
Fanka BB :)
a wiecie, ja mam takie zachcianki jednodniowe - jak w pierwszej ciazy. Wczoraj naszlo mnie na tunczyka (i co z tego ze lepiej go nie tykac bo tunczyki zatrute matealmi ciezkimi, chcica silniejsza) i pożarłam chlebek z tunczykiem. ledwo troche przetrawilam i co? z nowu mi sie chce. zrobilam poprawke i dzisiaj juz na tunczyka patrzec nie moge. Pare dni wczesniej smelec za mna chodzil z ogorkiem i mąz kupil nawet niezly, zeżarłam i dzisiaj już jest fuj. Teraz bierze mnie okropnie na serek wiejski ziarnisty i mielone z buraczkami :d
reklama
Podziel się: