reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

ja mogę polecić kilka sałatek

np warzywną *taką zwykłą tylko ze nie dodawać groszku a zamiast tego dać kukurydzę i tuńczyka z puszki .. jest o niebo lepsza

kolejna taka zwykła warstwowa..
daje się warstwami tak:
seler w paskach z zalewy(w słoiczkach są takie)
czerwoną fasolę
posiekany por
szynkę pokrojoną w kosteczkę
majonez
kukurydzę z puszki
ananas
jajko
por
majonez

wychodzi pycha a najlepsza jest na 2 dzień ;-)

kolejna:
pokroić w kostkę kilka pomidorów, ogórka , rzodkiewkę , cebulę czerwoną w paski (2 sztuki), zetrzeć na tarce na dużych oczkach 2/3 kapusty (lub mozna całą jeśli nie jest aż taka duża) dodać kukurydzę , i 2 puszki tuńczyka i 2 łyżki majonezu..
wymies\ć i gotowe :-)

reklama
kamciaaa udusze cię za tą salatkę warzywną,.,,,, ale mi smaka narobiłaś!!!!!! a ja tak nie mam cierpliwości jej robić!!!!!!! ale w sobotę zrobię :-D nigdy nie jadłam jej z tuńczykiem, mówisz, że dobra? tuńczyka tez lubię :-D

dobra dobra :tak: perzynajmniej smakuje inaczej niż ta zwykła ...;-)
no a ja dodaję do niej kukurydzę bo bardzo lubię kukurydze :-)
ale jak robisz ją z tunczykiem to nie dodawaj groszku bo straci smak :-)
zrób zrób to przyjadę do Ciebie w odwiedzinki :-p

bra, zrobiłam Twoje ciasto bananowe - podwoiłam składniki i zrobiłam na dużej blaszce, dodałam sok jabłkowy, roztopiłam czekoladę i zrobiłam polewę żeby troszkę "ubogacić". Pyszne wyszło :-p.
Niestety nie wyrosło mi zbyt wysokie, ale to już chyba wina mojej kuchenki, często tak się zdarza :-(.
Dzięki za przepis.

Ja też lubię kokos ale dzisiaj jakoś wolałam bez :)

Dla mnie połączenie banana, truskawek i czekolady zawsze jest super. A z bitą śmietaną to już w ogóle.

W lecie robię jeszcze ciacho właśnie takie, że na spód daję co tam mi się zachce, biszkopt, ciastka, cokolwiek. Na to wylewam właśnie masę bananową z bitej śmietany (jak jest ciepło to żelatyny dodaję), potem znów jakiś biszkopt, herbatniki czy co tam i na to masa truskawkowa (robiona jak w przepisie do murzynka czyli ubić śmietanę, dodać fiksy żeby wody nie puściło, dodać zblendowane truskawki, cukier waniliowy i już). Potem posypać wiórkami czekoladowymi i wychodzi ciacho z samej bitej śmietany niemal. Tylko w lodówce musi stać bo na talerzu szybko się rozjeżdża.

reklama
Do góry