reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

To ja zapraszam na muffinki czekoladowo pomarańczowe, a co :)
Jaipur - brownie wcale nie jest trudno zrobić, upiecz sama to będzie więcej niż gdybyś kupiła :)

A u mnie zaczyna się czas testowania rogali marcińskich. Uwielbiam je :)
 
reklama
ooo rogale marcińskie moje ulubione :-)



Jaipur ty zła kobieto, przez ciebie muszę iść teraz po gorzką czekoladę do sklepu:angry:

Brownie:

2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady

1 kostka masła (200 g)

100 g mąki

300 g cukru

6 jaj
50 g orzechów włoskich


Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.

Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę.

Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.

Spód blachy wielkości 60x35 cm wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec 18-20 minut.


 
Ostatnia edycja:
Haha, a jakie są pyszne :) Wczoraj pierwsza degustacja, tyłka nie urywał ale nie był zły. I małemu uczulenie na orzechy najwidoczniej przeszło bo nic mu nie jest. Ale spoko, zjem i wasze zdrowie :-D
 
mmm rogale marcińskie... pamiętam, gdy kupowałam je poraz pierwszy... spodziewalam sie, że będą dobre, więc wzięłam 4... po połowie pierwszego juz nie mogłam zmieścic więcej :D pychaaaaaaa ;)))
 
reklama
Hmmmm wczoraj zakupiłam sobie jednego tego rogala do kawki i na mnie szału nie zrobił...Może u nas są jakieś nie teges :crazy:
 
Do góry