marzena9
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Październik 2005
- Postów
- 2 976
Dziewczyny co kraj to obyczaj z tą mizerią Moja teściowa robi z ogórków ze śmietaną solą i pieprzem i ... cebulą Ja jak mam wenę to robię z łyżką octu i łyżeczką cukru bo wtedy ogórki tak fajnie kruszeją. Albo zwyczajnie z jogurtem i solą.
Tzatziki też każdy robi inaczej a szok przeżyłam jak zobaczyłam jak wyglądają w Grecji bo akurat te co jadłam były z ogórka startego na najgrubszych oczkach i ze skórą, na jakimś super gęstym jogurcie. A w Polsce jadłam już z serkiem ziarnistym, jogurtem, serkiem kremowym (konsystencja) i jakimś super gęstym serkiem białym. Ale najlepsze jak dla mnie są bez przypraw. Serek czy jogurt, ogórek, czoch, sól i delikatnie pieprzu.
Tzatziki też każdy robi inaczej a szok przeżyłam jak zobaczyłam jak wyglądają w Grecji bo akurat te co jadłam były z ogórka startego na najgrubszych oczkach i ze skórą, na jakimś super gęstym jogurcie. A w Polsce jadłam już z serkiem ziarnistym, jogurtem, serkiem kremowym (konsystencja) i jakimś super gęstym serkiem białym. Ale najlepsze jak dla mnie są bez przypraw. Serek czy jogurt, ogórek, czoch, sól i delikatnie pieprzu.