reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

sroczka - znam ten przepis. smaczne ciacho ;)
a a propos pyz - to w Wielkopolsce pyzy, to drożdżowe buły gotowane na parze, podawane do obiadu, np: z gulaszem, sosikiem i buraczkami (na słodko sobie ich nie wyobrażam - tak jak pisałyście), ale co region, to inny obyczaj, nawet kulinarny ;)
i wiecie, co?? normalnie jestem mega łasuchem, a teraz słodkie prawie wcale mnie nie ciągnie....

Aha, mam też przepis na blok na mleku w proszku - troszkę inny, też suuuuuuper. Jak będziecie chciały, to napiszę, ale przepis mam w domu....

reklama
a ja też jestem z wielkopolski kochana i jem tak jak na djęciach wkleiłam w poście..
albo z sosikiem , kapustą i mięskiem , albo w śmietanie z truskawkami i cukrem, albo jagodami...
i jst pyyyycha...
albo nieraz z rostiopionym masełkiem i cukrem posypane..

i też mówię na to pyzy:-D

Dziewczeta, tyle piszecie o pysznych zachciankach, a powiedzcie, czy juz sa efekty na wadze????
Bo ja takowych zachcianek nie mam, ale MUSZE co 2 godziny cos zjesc!!! I efekty juz sa (tzn normalnie gruba sie robie)

Mijusia - ja też nie mam zachcianek i raczej kiepski apetyt, ale burczy mi w brzuchu z głodu prawie co....godzinę!!! I muszę wtedy coś zjeść, bo robi mi się niedobrze :/
Masakra!! Do pracy biorę coraz więcej jedzonka, aż torebka ciężka się robi haha
i powiedziałabym, tak na oko, że przytyłam, ale na wadze tego nie widać :)
ale obawiam się, że będę wieeeeeelką ciężarówką, jeśli to się nie zmieni...i żeby choć trochę temu zapobiec kupiłam sobie WASę do pracy, żeby raz po raz przegryzać i się zapchać, ale oczywiście zapomniałam dzisiaj ją zabrać :/

jest tu ktos kto umie robić te zakichane kluski??? nie mówie o tych na parze tylko tych drugich z ziemniaków z mięsem?
Już z nerwów zaraz to wyrzuce do kosza i tyle bedzie
sypie tej mąki i sypie i dalej sie z tego nie da lepic kulek. Owszem dałam wiecej ziemniaków jak w przepisie ale mąki równiez dałam wiecej, nie wiem co robie źle pomoooooocy!

sroczka ja jak mam ochotę na kluski z mięsem to się nie bawię w takie jak Ty bo nie mam nerwów do tego.Robię normalne ciasto jak na kluski śląskie,tylko,że robię kulki a w środek wkładam farsz mięsny:tak:Do tego okrasa z masła i cebulki,palce lizać:-p

Ostatnia edycja:
reklama
i dupa... nie wyszły
z mięsa zrobiłam spagetti i to coś co miało być ciastem poszło do kosza!!!!
Następnym razem jak będę mieć chęć na cos takiego to pójdę do polskiego sklepu i kupie sobie paczkę mrożonek!!!!!
Ale jestem zła, nie macie pojęcia :/

Do góry