reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Właśnie się zastanawiam co zrobić dobrego, mniam, mniam. Dałam moim do wyboru pączki, faworki, oponki, bułeczki drożdżowe albo cynamonki. I się zdecydować nie mogą :-p

reklama
patyczku też kiedyś robiłam to ciasto z kaszy manny. Tylko,że zamiast drugiej warstwy herbatników kładłam jakieś owoce-najlepiej łuskane wiśnie i zalewałam galaretką. Wtedy nie było takie max słodkie :)
A co do tłustego czwartku - czekam na pączki teściowej. Ona pyszne robi,cała rodzinka męża się zjeżdża. Ja uwielbiam takie gorące jeszcze (jak mam apetyt to ze 3 wciągnę) :zawstydzona/y:

My dziś z M zrobiliśmy pyszny bigosik z grzybkami suszonymi, a teraz czekam aż urośnie mi ciasto na racuszki z jabłkami i zaraz będę smażyć....
A na tłusty czwartek może namówię mamusię żeby zrobiła pączki albo faworki....

postanowiłam, że od dziś zdrowo sie odżywiam :) ... i mam nadzieję, że na "dziś" się nie skończy ;/ ... no dobra, skończy sie napewno :p na śniadanko mleko z płatkami owsianymi zmieszanymi z płatkami zbożowymi i suszonymi owocami , na drugie śniadanko zamiast słodyczy jak to codziennie bywa dwie kromeczki kruchego, pełnoziarnistego pieczywka z wędlinka i ogórkiem kiszonym :) nie mam póki co pomysłu na obiad...

U mnie też dziś na obiadek też rybka... Zrobię ją z grilla z ziemniaczkami i do tego mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i drsingiem jogurtowym....

a ja nie mogę jeść żadnej rybki, śmierdzi mi każda- zawsze próbuje od męża jak sobie zamówi w knajpie, nawet paluszki rybne mi śmierdzą.Moje dziecko nie będzie mądre:-D
dzisiaj mam obiad "panieński" mąż nadrabia zaległości, więc zje w pracy. Pewnie wyciągnę jakieś warzywka mrożone i pyzy z owocami,ale nie mam pomysłu jeszcze

Pyzy z owocami... pychotka.... tyllko, że w niemieckich sklepach nie mają takich dobroci.... a do polskiego trochę daleko.... podeślijcie mi proszę mały zapas....

reklama
ja też nie mam pomysłu na obiad dla siebie , mąż zaraz do pracy , mała ma obiad uszykowany ,.. a ja...
nie mam siły nic robić , nie mam chęci nic jeść...
yhhhh umrę z głodu:-(

Do góry