reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Ja właśnie wstawiłam do piekarnika ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, mam nadzieję, że mi wyjdzie bo to mój pierwszy raz (zawsze robiłam jakieś wynalazki z kremami albo torty....).
A na obiadek mój M ugotuje grochóweczkę a ja zrobię jajka w sosie musztardowym z ziemniaczkami i do tego surówka coleslaw....;-)
 
pieczemy białą kiełbaskę, do tego mega ostry chrzanik i musztarda:-)

Wczoraj miałam taki niesamowity apetyt i nie bolał mnie żołądek po jedzeniu,że aż jestem w szoku.Tylko musiałam trochę pospać po jedzeniu, bo natychmiast mnie ścięło.Ale to dobrze, lepiej się przybiera jak się pośpi:tak:
 
jarpur biała kiełbaska.... mniammmmm, lubię ją jeść tak jak piszesz, ale też pieczoną z jabłuszkiem :D
 
Oj ja lubię jajka w sosie musztardowym, problem w tym że mi jakoś ten sos nigdy nie chce wyjść tak jak powinien.

Styna, ja robię tak: wlewam trochę (ok1,5 szklanki) wody do małego garnuszka, dodaję kostkę rosołową i zagotowuję. Dodaję musztardę zwykłą sarepską i dwie-trzy łyżeczki jakiejś bardzo ostrej i próbuję, jeżeli trzeba dodaję jeszcze aż będzie taki bardzo intensywny smak, na koniec zagęszczam wszystko mąką z wodą i słodką śmietanką (nie za dużo tej śmietanki) i zagotowuję, sprawdzam smak i jak jest za słaby dodaję jeszcze musztardy i gotowe.
Ja zawsze wszystko robię na oko więc nie podam dokładnych proporcji, po prostu trzeba próbować...
Mam nadzieję, że przepis Ci się przyda i pomoże :tak:

 
reklama
narobiłyście mi ochote na ziemniaczki z jajkami w sosie musztardowym... ja ziemniaczki to zawsze i z wszystkim ;)))))
 
Do góry