reklama
Ja właśnie wstawiłam do piekarnika ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, mam nadzieję, że mi wyjdzie bo to mój pierwszy raz (zawsze robiłam jakieś wynalazki z kremami albo torty....).
A na obiadek mój M ugotuje grochóweczkę a ja zrobię jajka w sosie musztardowym z ziemniaczkami i do tego surówka coleslaw....;-)
A na obiadek mój M ugotuje grochóweczkę a ja zrobię jajka w sosie musztardowym z ziemniaczkami i do tego surówka coleslaw....;-)
zanka07
Fanka BB :)
ja dzisiaj piekę szarlotkę na kruchym cieście...ciekawe czy mi wyjdzie - mniam !!
pieczemy białą kiełbaskę, do tego mega ostry chrzanik i musztarda:-)
Wczoraj miałam taki niesamowity apetyt i nie bolał mnie żołądek po jedzeniu,że aż jestem w szoku.Tylko musiałam trochę pospać po jedzeniu, bo natychmiast mnie ścięło.Ale to dobrze, lepiej się przybiera jak się pośpi
Wczoraj miałam taki niesamowity apetyt i nie bolał mnie żołądek po jedzeniu,że aż jestem w szoku.Tylko musiałam trochę pospać po jedzeniu, bo natychmiast mnie ścięło.Ale to dobrze, lepiej się przybiera jak się pośpi
Oj ja lubię jajka w sosie musztardowym, problem w tym że mi jakoś ten sos nigdy nie chce wyjść tak jak powinien.
Styna, ja robię tak: wlewam trochę (ok1,5 szklanki) wody do małego garnuszka, dodaję kostkę rosołową i zagotowuję. Dodaję musztardę zwykłą sarepską i dwie-trzy łyżeczki jakiejś bardzo ostrej i próbuję, jeżeli trzeba dodaję jeszcze aż będzie taki bardzo intensywny smak, na koniec zagęszczam wszystko mąką z wodą i słodką śmietanką (nie za dużo tej śmietanki) i zagotowuję, sprawdzam smak i jak jest za słaby dodaję jeszcze musztardy i gotowe.
Ja zawsze wszystko robię na oko więc nie podam dokładnych proporcji, po prostu trzeba próbować...
Mam nadzieję, że przepis Ci się przyda i pomoże
reklama
Podziel się: