reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Chciałabym mieć tak jak wy chociaż przez tydzień bo mi apetyt dopisuje jak szalony :szok:, na porodówkę to chyba dzwigiem będą musieli mnie zawieźć... ;-)
Na obiad miały być żeberka ale nie będzie bo słabo się czuję i nie mogę iść do sklepu, będzie za to leczo ze słoiczka z dodatkiem kiełbaski i do tego makaron....
 
reklama
Ja miałam rosół gotować, ale uznałam że jeszcze nie czuję się na siłach stać przy garach i ugotowałam rosół z torebki.
 
ja zrobię dzisiaj rybę na jakiś super sposób , choć nie wiem jeszcze na jaki .. hehe
chyba może z dipem czosnkowym:rolleyes2:
z chęcią zjadłabym jeszcze frytki ale nie chce mi się kroić ziemniaczków.. chociaż....:rolleyes2:
bo kupne mrożonki odpadaja jak dla mnie;-)
 
Kamcia - ja kiedyś robiłam rybkę w piekarniku:
- obłożoną plasterkami limonki, czosnkiem zmiażdżonym z solą i pieprzem oraz suszoną miętą - miałam tylko taką z herbaty. To zawijałam w folię aluminiową - pycha zwłaszcza jeśli pstrąga w ten sposób przyrządzamy
- pieczoną w soli - to znaczy paczkę kilogramową soli moraskiej mamy, dajemy część na spód, na to rybka w przyprawach jakie lubimy, trochę czosnku, ziół, cytryna lub limonka, na to reszta soli, lekko skropić wodą i do piekarnika, nie pamietam na jak długo. Wcale nie wychodzi za słone, robi się za to taka fajna skorupa którą trzeba rozbić a rybka zostaje soczysta i pyszna :)
 
ooo ciekawe pomysły na rybkę :-)
następnym razem zrobię ten 1 sposób ..
bo moja już zjezona :-p
a zobiłam z sosikiem czosnkowym lub jogurtowo-ketchupowy do wyboru

pychaaa
i te fryteczki :laugh2: jestem pełna
 
A my właśnie upiekliśmy kruche ciasteczka przez maszynkę, pychotka!! Nie mogę ich przestać jeść.
 
Takie kruche ciasteczka to smak z mojego dzieciństwa. Ale powinny być robione na smalcu domowym ze skwarkami :)
 
A ja tak was czytam i wzięłam sobie paczę biszkoptów Petitki miałam zjeść 2-3, ale tak się zaczytałam że 3 w paczce zostały. Wysłałam P po pracy do Tesco bo w lodówce światło tylko zostało, i potem będę łazanki robiła, już się nie mogę doczekać.
 
reklama
Do góry