reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

Działam razem z mężem to jest nasz pierwszy cykl po leczeniu. Zobaczymy co z tego bedzie zbyt dużo czasu niemam bo latka lecą. Chyba za duzo czytam bzdur w internecie i sama się nakręcam.
To co piszą w internecie trzeba często przefiltrowac zwłaszcza jak wypisują osoby średnio kompetentne z danego tematu. Ktoś chce dobrze ale mimo wszystko sam zle zrozumie i przekazuje tak jak pojął, odebrał dane zagadnienie czy temat jako fakt i tak nakręca się spirala leku. Mój lekarz powiedział mi kiedys, że jak ma kiepski dzień i chce się pośmiać to wchodzi na fora o tematyce ginekologiczno- poloznicze i poprawia sobie odrazu humor.[emoji4] Naprawdę wszystko trzeba filtrować ewentualnie pytać zaufanego lekarza[emoji4] Trzymam za Ciebie kciuki. Ściskam ciepło.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To co piszą w internecie trzeba często przefiltrowac zwłaszcza jak wypisują osoby średnio kompetentne z danego tematu. Ktoś chce dobrze ale mimo wszystko sam zle zrozumie i przekazuje tak jak pojął, odebrał dane zagadnienie czy temat jako fakt i tak nakręca się spirala leku. Mój lekarz powiedział mi kiedys, że jak ma kiepski dzień i chce się pośmiać to wchodzi na fora o tematyce ginekologiczno- poloznicze i poprawia sobie odrazu humor.[emoji4] Naprawdę wszystko trzeba filtrować ewentualnie pytać zaufanego lekarza[emoji4] Trzymam za Ciebie kciuki. Ściskam ciepło.

Dokładnie! Ja też duuużo czytam i czasami jestem przerażona...Ja wiem, że lekarze są różni, ale naprawdę, niektóre kobiety chcą być "mądrzejsze" od lekarzy. Same interpretują wyniki badań, wprowadzają panikę...A jak mi kilku lekarzy mówiło- nie leczy się wyniku tylko pacjenta. Ja te wszystkie "głupoty" co wyczytam staram się weryfikować u lekarza. I najczęściej mnie "prostuje" w temacie ;-)

Ja dziś o 17.30 podchodzę do 3 iui...Nie pokładam nadziei, chciałam podchodzić do ivf po Nowym Roku, ale lekarz namawia, żeby jeszcze spróbować, bo u mnie oprócz tego niedrożnego jajowodu jest wszystko ok (po usg i wynikach hormonów gin "zachwycony" i mówi, że wyniki przeczą peselowi...) tylko nasienie nadal średnie...a poza tym milion rzeczy musi się zgrać....
Ostatnio czytałam ze 3 historie o ciąży naruralnej gdzie wcześniej kilka razy iui,ivf i nic...Jednak zamiast natchnąć nadzieją to doszło do mnie jakie to wszystko skomplikowane i jak mało od nas zależy...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Udalo sie 5 Tydz dzus test jutro dzwonie do ginka szok szok
1508966639-634db4d950ae66ad-aaaaaa.jpeg

Pomyslec ze w tyg dni plodnych dwa razy byly caluski i szok dziewczyny udalo Sue
1 ciaza ivf i teraz naturalnie szok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulowałam już na wątku ivf, ale chyba umknął Ci mój post ;-) Także raz jeszcze gratulacje i spokojnej ciąży!

@Peugeotka36 niestety zaraza mnie nie dopadła ;)
@leeleeth @Chrząszczyk 1 dziewczyny koniec czekania na cud. 12 dpo test negatywny :( :(

Aniu, przykro mi [emoji17] zaciskam kciuki za kolejny cykl, No niech wreszcie pyknie...
A Ty w końcu masz jakiegoś lekarza, ostatnia lekarka wydawała się kompetentna ale coś z pakietem było nie halo (w sensie ze nie mogła cię leczyć na niepłodność) dobrze pamiętam? Coś się zmieniło w temacie?

atdc9vvjktz16vlw.png

Aniu, przykro mi [emoji17] zaciskam kciuki za kolejny cykl, No niech wreszcie pyknie...
A Ty w końcu masz jakiegoś lekarza, ostatnia lekarka wydawała się kompetentna ale coś z pakietem było nie halo (w sensie ze nie mogła cię leczyć na niepłodność) dobrze pamiętam? Coś się zmieniło w temacie?

atdc9vvjktz16vlw.png
Chodzę prywatnie i do kliniki leczenia niepłodności na nfz.

Hej dziewczynki, wciąż Was podczytuję mając nadzieję, że powiększycie grono brzuchatek :-) :)

Widzę wielkie odejścia i wielkie powroty, kolejne kroki, brawo! Szczerze się cieszę!

@Peugeotka36 gratuluję cudu i życzę nudnej ciąży :-) :)

Ja się dość mocno wycofałam, pierwsze kilkanaście tygodni były koszmarne. To najtrudniejsza pod względem samopoczucia ciąża, za to jak się okazuje, najzdrowsza póki co. Mimo wieku wszystko przebiega podręcznikowo, usg genetyczne i pappa też. Dziś weszłam w 17 tydzień, sama nie mogę uwierzyc, że to już. Czuję ruchy a nawet kopniaczki przez brzuch.

Przedstawiam Wam naszego, najprawdopodobniej synka

Lekarze traktują mnie całkiem zwyczajnie, okazuje się, że dojrzałych ciąż jest mnóstwo i nie ma taryfy ulgowej :rolleyes:

Wysyłam fluidki, ale uwaga, chłopięce :rofl:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry