reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

Dziękuję dziewczyny. Muszę to przemyśleć, żeby potem nie spędzić reszty ciąży w strachu.

reklama
@Ansure @InezkaK @Hope @Joaszka dziewczyny moje kochane. Jak czytam ile Was to wszystko kosztuje to mi wstyd, że tak szybko wpadam w dołki i krzyczę całemu światu, że się poddaję...
@Hope Ty dajesz ogromną nadzieję, chociaż zdaję sobie sprawę, że jestem starsza, a te trzy lata różnicy to jednak dużo.
Od dwóch dni motam się jak "***** w przeręblu" i co tylko postanowię za chwilę jest złe i wycofuję się. Nie wiem co robić dalej. Nigdy nie miałam przeprowadzonego porządnie cyklu, tj stymulacja+monitoring monitoring+zastrzyk na pękanie pęcherzyków i dlatego chociaż dwa cykle chciałbym spróbować. Z drugiej strony, może da mi to niepotrzebne nadzieje... :( Jestem zła na siebie, że nie mogę odpuścić. Wściekła na los, że mi nie pomaga, tylko ciągle kłody pod nogi rzuca :( A gdy wczoraj na ulicy mijalam babeczkę grubo po 40 , w zaawansowanej ciąży i z papierosem w ręce to kuźwa uwierzcie mi, że chciałam jej ten brzuch zabrać! Wściekłość, rozgoryczenie, dół, płacz...to wszystko przepełnia mnie od dwóch dni i zabiera sen z powiek.
Kompletnie nie wiem co dalej. Zostałam bez lekarza, z ogromnym torbielem i z pustką w głowie.
Przepraszam za marudzenie, ale musiałam się wyżalić...
Kochana, jak ja Cię doskonale rozumiem. Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Nie mam lekarza, nie wiem co dalej robić... [emoji20] torbiel na sto procent się odnowiła...
Do tego mam problemy z synkiem, podszedł teraz do czwartej klasy i wszytko się zmieniło. A on nie znosi żadnych zmian...jest bardzo wrażliwy [emoji20] płacze mi na korytarzu że nie chce chodzić do szkoły bo się boi...
Jechałam dzisiaj do pracy i całą drogę ryczałam, bo mi już nerwy puściły

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ansure @InezkaK @Hope @Joaszka dziewczyny moje kochane. Jak czytam ile Was to wszystko kosztuje to mi wstyd, że tak szybko wpadam w dołki i krzyczę całemu światu, że się poddaję...
@Hope Ty dajesz ogromną nadzieję, chociaż zdaję sobie sprawę, że jestem starsza, a te trzy lata różnicy to jednak dużo.
Od dwóch dni motam się jak "***** w przeręblu" i co tylko postanowię za chwilę jest złe i wycofuję się. Nie wiem co robić dalej. Nigdy nie miałam przeprowadzonego porządnie cyklu, tj stymulacja+monitoring monitoring+zastrzyk na pękanie pęcherzyków i dlatego chociaż dwa cykle chciałbym spróbować. Z drugiej strony, może da mi to niepotrzebne nadzieje... :( Jestem zła na siebie, że nie mogę odpuścić. Wściekła na los, że mi nie pomaga, tylko ciągle kłody pod nogi rzuca :( A gdy wczoraj na ulicy mijalam babeczkę grubo po 40 , w zaawansowanej ciąży i z papierosem w ręce to kuźwa uwierzcie mi, że chciałam jej ten brzuch zabrać! Wściekłość, rozgoryczenie, dół, płacz...to wszystko przepełnia mnie od dwóch dni i zabiera sen z powiek.
Kompletnie nie wiem co dalej. Zostałam bez lekarza, z ogromnym torbielem i z pustką w głowie.
Przepraszam za marudzenie, ale musiałam się wyżalić...
A co z Twoim lekarzem? Czemu zostałaś bez?
Wiesz z tym wiekiem już pisałam-koleżanka 3 lata starsza i zaszła a mi się nie udaje. Ona ani razu u lekarza nie była a ja już wizyt nie zliczę...
Także trzeba mieć p ...e szczęście żeby zajść. Albo takie "szczęście" jak ja że co wizyta się dowiaduje że coś jest nie tak...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, jak ja Cię doskonale rozumiem. Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Nie mam lekarza, nie wiem co dalej robić... [emoji20] torbiel na sto procent się odnowiła...
Do tego mam problemy z synkiem, podszedł teraz do czwartej klasy i wszytko się zmieniło. A on nie znosi żadnych zmian...jest bardzo wrażliwy [emoji20] płacze mi na korytarzu że nie chce chodzić do szkoły bo się boi...
Jechałam dzisiaj do pracy i całą drogę ryczałam, bo mi już nerwy puściły

Ja dziś też od rana rycze. Pogoda...szkoda słów. Znów zaczęła się praca do 22. Wracam o 23 i dom śpi...nie widzę męża i dziecka. Wszystko na telefon...dziś okazuje się że dziecko nie odrobiło 1 lekcji. A mówiłam mu żeby dokładnie posprawdzał...a ja jak wrocilam nieprzytomna o 23 to nie doczytałam że ma jeszcze pokolorować...

A u Ciebie co z lekarzem??
Powiem Wam że ja kasy wydałam sporo ale lekarzy mam z polecenia i są super. Tylko ja się nie bawiłam i od razu do kliniki niepłodności. Zwykły gin czasem albo nie wie albo nie ma możliwości takiej diagnostyki...
A u tego mojego obecnego z kliniki sobota,niedziela czy święta dr dostępny. Ostatnio nawet na komórkę dzwoniłam i wszystko dopytal i kazał od razu przyjechać. I za tą wizytę nic nie placiłam...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a nie bierzecie pod uwagę inseminacji? Ja na początku stwierdziłam że absolutnie. Ale mąż był za...i po rozmowie z lekarzem że zwłaszcza ze względu na niedrożny jajowód to trochę zwiększy szansę. Oczywiście najpierw stymulacja żeby zwiększyć szansę że pęcherzyki urosną po właściwej stronie.

A ta torbiel to jakaś złośliwość losu...

Ja dziś też od rana rycze. Pogoda...szkoda słów. Znów zaczęła się praca do 22. Wracam o 23 i dom śpi...nie widzę męża i dziecka. Wszystko na telefon...dziś okazuje się że dziecko nie odrobiło 1 lekcji. A mówiłam mu żeby dokładnie posprawdzał...a ja jak wrocilam nieprzytomna o 23 to nie doczytałam że ma jeszcze pokolorować...

A u Ciebie co z lekarzem??
Powiem Wam że ja kasy wydałam sporo ale lekarzy mam z polecenia i są super. Tylko ja się nie bawiłam i od razu do kliniki niepłodności. Zwykły gin czasem albo nie wie albo nie ma możliwości takiej diagnostyki...
Ale sobota,niedziela czy święta dr dostępny. Ostatnio nawet na komórkę dzwoniłam i wszystko dopytal i kazał od razu przyjechać. I za tą wizytę nic nie placiłam...

W ubiegłym roku byłam u trzech lekarzy. Każdy mówił co innego. Jeden nawet tak mniej nastraszył rakiem, że myślałam że muszę się już żegnać ze światem... [emoji20]
W końcu trafiłam do poradni leczenia niepłodności, i już ucieszyłam się że nareszcie właściwy lekarz. Przez trzy cykle liczyłam torbiel (miała prawie 7 cm) później zaleciła pigułki anty, na trzy cykle ale się nie zdecydowałam. No i teraz muszę się umówić, ale jakoś straciłam nadzieję

W ubiegłym roku byłam u trzech lekarzy. Każdy mówił co innego. Jeden nawet tak mniej nastraszył rakiem, że myślałam że muszę się już żegnać ze światem... [emoji20]
W końcu trafiłam do poradni leczenia niepłodności, i już ucieszyłam się że nareszcie właściwy lekarz. Przez trzy cykle liczyłam torbiel (miała prawie 7 cm) później zaleciła pigułki anty, na trzy cykle ale się nie zdecydowałam. No i teraz muszę się umówić, ale jakoś straciłam nadzieję

Czasem te piguły anty pomagaja. Zwłaszcza jak ktoś ma endometriozę. Wycisza trochę jajniki. Tylko wiem że trudno przy staraniach zaakceptować przerwę...

Dziewczyny no nie jest łatwo ale warto powalczyc o swoje marzenia i szczęście oby wam wszystkim bylo dane juz niedlugo przytulac malenkie skarby [emoji110][emoji110][emoji8]
My z mezem uznalismy ze spróbujemy wszystkiego co sie da tzn kazdej mozliwej formy "wspomagania " ide dzisiaj jeszcze na monitoring i jak za malo urosly pecherzyki po clo to w nastepnym cyklu bedzie inny sposob dzisiaj gin ma mi wyjasnic szczegółowo co to będzie [emoji4]
Ja bym sobie nie wybaczyla gdybym nie sprobowala "wszystkiego "...
Nie poddam się. ..[emoji8][emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny no nie jest łatwo ale warto powalczyc o swoje marzenia i szczęście oby wam wszystkim bylo dane juz niedlugo przytulac malenkie skarby [emoji110][emoji110][emoji8]
My z mezem uznalismy ze spróbujemy wszystkiego co sie da tzn kazdej mozliwej formy "wspomagania " ide dzisiaj jeszcze na monitoring i jak za malo urosly pecherzyki po clo to w nastepnym cyklu bedzie inny sposob dzisiaj gin ma mi wyjasnic szczegółowo co to będzie [emoji4]
Ja bym sobie nie wybaczyla gdybym nie sprobowala "wszystkiego "...
Nie poddam się. ..[emoji8][emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Podzielam Twoje zdanie.
StorAnia ...tak też nie lubię tracić czasu i czekać (mam też bardzo niskie AMH.).Ta torbiel mnie wkurzyła brrr. Cóż jednak mogę zrobić.
Muszę jeszcze zaufać mojemu lekarzowi... zobaczymy

Do góry