reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mały grubasek 01,08,2007

Gratuluję! A myślałam że to ja będę rekordzistką. Moja ukochana Luizka urodziła się 09 lutego 2008, ważyła 4700g i ma 62 cm. Też rodziłam naturalnie bo nikt nie spodziewał się takiej dużej dzidzi. Doskonale wiem przez co przeszłaś! Pozdrowionka!!!

Załączniki

• Luiza 058.jpg
    Luiza 058.jpg
    128,3 KB · Wyświetleń: 100
reklama
To ja sie podpisuje moja Zuzia 4,700 i 63 cm poród naturalny, dziecko pierwsze:-)nikt nie sadzil ze bedzie taka duża, ale ponad 5 kg. hohoho GRATULUJE
mój poród nie był straszny:tak::-)

To ja sie podpisuje moja Zuzia 4,700 i 63 cm poród naturalny, dziecko pierwsze:-)nikt nie sadzil ze bedzie taka duża, ale ponad 5 kg. hohoho GRATULUJE
mój poród nie był straszny:tak::-)
witam mój poród tez nie był straszny chociaż przy takim dużym dziecku to mogloby coś sie wydążyć zlego i bardzo szybko go urodziłam chociaż jakby ktoś mi powiedział ze urodzę wielkoluda to bym nigdy nie uwierzyła i chyba bym sie załamała,:no:

Dzielne jesteśce dziewczyny jak nic. Myślałam, że mój synek z wagą 4220 i 63 cm był duży, ale juz w takim razie siedze cicho. Ja tez rodziłam naturalnie i myslałam, że wyjde z siebie, ale wy ... wielkie pokłony z mojej strony.

Ja tez gratuluje pokaźnej dzidzi. Mój synuch ważył 4180 i mierzył 59 cm, poród tez silami natury ( z usg miał wazyc 3200 a z miary brzucha wzietej przez polozna góra 3800) poród szybki, niecale 4godz, łatwy ale szczerze powiem ze jak bede miala rodzic drugi raz to mialabym cykora na sn;-)

Hej
To i ja się dołączę moje dziecko urodziło się 4 marca naturalnie - z wagą 4950 i długi był na 63 cm - mam pytanie czy Was też straszono czymś - w związku z tak dużą wagą??

Pozdrawiam

Nie, mnie nikt niczym nie straszył, a czym Ciebie straszono? U mnie raczej w szpitalu wszyscy z uśmiechem podchodzili do najwiekszego wtedy na oddziale noworodka i na dodatek jako jedyny z czarnymi oczkami :tak:

W sumie to młody ze względu na wagę musiał być dokarmiany :-)
A straszyli ze będzie gorzej się rozwijał... itp... więc w szpitalu młody jadł butlę i dojadał z piersi :-) A u mnie teraz szukają ckrzycy :-)

Moj pierwszy porod byl koszmarny i bardzo bolesny a moja dziewczynka wazyla tylko 2600.Naprawde nie wyobrazam sobie urodzic wiekszego dziecka:szok:
Za niedlugo ceka mnie kolejny,zobaczymy jak to bedzie ale dzidzius ponoc tez maly

reklama
Witajcie Drogie Mamusie!
Jestem nowa na tym wątku i chciałabym przedstawić mojego bączka no i siebie.
Na imię mam Aneta i jestem listopadową mamą.
Mój Kubuś przyszedł na świat 27.112007r.Ważył wtedy 2900g,a mierzył całe 52cm.A stało się to w wyniku cesarskiego cięcia o godz.12:45.
Pozdrawiamy Wszystkie Mamy i ich Słoneczka:tak::tak::tak::-D.

Załączniki

• SSA40652.JPG
    SSA40652.JPG
    439,4 KB · Wyświetleń: 102
Do góry