reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Wczoraj w kąpieli Mały zaczął się pluskać, jaką miał radochę. Tymbardziej się cieszę, bo poprzednie 3 płakał w trakcie mycia, a zawsze kąpiel lubił.
A rączki też wszędzie wędrują, gorzej, że szczypać się zaczął :-D

reklama
U nas problemem stają się rączki. Wyciąga je po wszystko, dzisiaj o mały włos a chwyciłaby gorący kubek z kawą. Co przy niej to jej.

Już by Ci moja sąsiadka powiedziała że przy takim dziecku nie ma picia kawki!!:-p

U mnie też Igorito mnie szczypie.
A ostatnio rączką kręci i ma odruch do drapania i łaskotania siebie i mnie

hope dobrze by było :-D

Oj a za włosy ciągnie i to jak i jaką ma z tego radochę. Właśnie się oto kłócę z mężem, że włosy zetnę bo po 1-sze są za długie i nie mam na nie czasu, po 2e Mały ma zabawę. Oj zobaczymy póki co kupiłam farbę i się przymierzam do wizyty u fryzjera :tak:

Ojj tak wlosy to swietna zabawa Igor tez juz wie co to sa mamy wlosy niestety. Nóżki tez odkrywa powoli ostatnio patrze na niego a on lezy w lezaczku i jedna noga do gory i patrzy na nia polozyl i druga podnosci i tak dluzsza chwile komicznie to wygladalo nie wiem czy wasze dzieciaczki tak robia czy tylko moj.

Agnieszka następnym etapem jest ściąganie skarpet...
namorduje się ,założę na tego kochanego serdelka a tu znów ściągnięte..:-D

Mój synus przewraca się sam z plecków na brzuch, ale na odwrót to jakos tak leci ciągniety cięzarem swojej głowy, nie robi tego świadomie, a i jeszcze potrafi wyciagac sobie smoczek i z powrotem wkładać do pysiolka:-)
Moj babelek nie podciaga się do siadu chyba mu się nie chce siedzieć woli sobie poleżeć, chyba se wymyślił że jeszcze zdąży się nasiedzieć:-)
Fajnie jak dzieceiki bawią się nózkami a zwłaszcza jak sciągają skarpety

Moja liczy kwiatki na rajstopkach jak tylko usiądzie a poliki jej przy tym wiszą do kolan :-D Ale sama do skarpetek nie sięgnie, przynajmniej jeden kłopot z głowy:-p

reklama
Mój wczoraj też pierwszy raz przewrócił się z plecków na brzucholek :-) A i smoka też sobie wyjmuje i wkłada, albo trzyma samą końcówkę w buźce i gryzie dziąsełkami. Jak go trzymam pionowo na rękach to głowę dźwiga i już się szykuje do siadu, ale jak mu dam swoje palce to z leżenia nie chce się podciągać. Podejrzewam, że jeszcze nie załapał o co chodzi, bo siły na tyle ma...

Do góry