reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

u nas stopy zostały dopiero zlokalizowane, najczęściej zabiera się do nich jak.. się przewraca na pleców na brzuch.Łapie i ogląda.. ale nie wiem czy dociągnie do buziaka, nie jest filigranowy:-D

zonka dopiero zobaczyłam ,że Twój bobo tez jest z 1 maja:-)

reklama
Krzyś też bierze się do siadania, mocno się odpycha.
Za cyca ciągnie i sprawia mu to niezmierną radochę.
Nie wiem tylko co z tym obracaniem. W dniu w którym skończył 3 m-ce poprzewracałsię kilka razy z rzędu, a od tego czasu, to na palcach można policzyć. Leży na brzuchu i nie chce mu się przewracać. Dziwne, myślałam, że jak załapie to się będzie w kółko przekręcał i będę musiała bardzo uważać a tu nic z tego.

u nas obroty z plecków na brzuch się pojawiły, tylko troszkę jeszcze rączka przeszkadza,ale ogólnie rehabilitantka powiedziała,że z tym wyprzedził o 2 miesiące ( pewnie przez cwiczenia ) bo średnio pojawiają się w 6 miesiącu, więc dzieciaczki mają jeszcze czas...
a u nas co nowego od 2 dni, namiętne pocieranie stópki o stópkę - że aż skarpetki cały czas ściąga, nie wiem czy to normalne ?

U nas też mlody z pozycji półleżącej wygina się żeby tylko usiąść,a jak go położę to ryk i spowrotem siłowanie. I tak się przekomarzamy z moim bąblem;-)
A nóżki też owszem zauważył i podciąga je do brzucha-tak na 90 stopni i łapie poniżej kolana,no czasem za stópkę;-)A wczoraj mama mu pokazała i przyciągła blizej-ale była radość:-)
I jeszcze jedna nowa umiejętność---chlapanie w wannie na maxa-jak sie tylko da. Chyba zacznę kąpać go w łazience,bo wczoraj miałam dywan mokry:sorry2:

Persefona my już od dawna kąpiemy w łazience i wszystko wokół jest po zalewane wodą. Ale zawsze po kąpieli musi ścierać mąż :-pbo ja mam wymówkę bo karmię Klucha sasassasassasassasaa:-D

U nas problemem stają się rączki. Wyciąga je po wszystko, dzisiaj o mały włos a chwyciłaby gorący kubek z kawą. Co przy niej to jej.

Hope Jagodź chciała kawy spróbować, jak prawdziwa dorosła kobietka:)

dobrze,że się Mała Purchaweczka nie poparzyła.

Wasze dzieciaki też się tak wkurzają jak im zabaweczkę zabierzecie? :-)

reklama
Do góry