reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Nasz Oliwierek też pięknie trzyma główke w pionie i to bardzo długo, usmiecha się nie tylko juz przez sen ale do nas również, pomału zaczyna gaworzyć cos pod nosem i uwielbia wpatrywać sie w zabawke z melodyjka która ma powieszona nad przewijakiem, wtedy to jest nawet zahipnotyzowany. A na brzuszku nie lubi leżeć.

reklama
te uśmiechy małego są zabójcze, przychodzę np do łóżeczka i już widzę, uśmiech od ucha do ucha i zaczepia mamę:-D
poza tym u nas standard:) Poza tym jestem przekonana ,że umie celować sikiem:-D:-D;-) bo zawsze nasika obok podkładu, najlepiej na ręczniczek albo ubranka obok

na brzuszku jak leży to ma syndrom niedożywionego dziecka i zaczyna konsumować wszystko łącznie z podłożem

Poza tym jestem przekonana ,że umie celować sikiem:-D:-D;-) bo zawsze nasika obok podkładu, najlepiej na ręczniczek albo ubranka obok

na brzuszku jak leży to ma syndrom niedożywionego dziecka i zaczyna konsumować wszystko łącznie z podłożem

:-D:-D:-Dhahaha
moja lubi na brzuszku, wlasnie teraz slodko na nim spi, ale czasem tez robi tzw 'dzięcioła' czyli dziubie i stuka buzką, jak jest glodna oczywiscie..

Mój Oskarek uśmiecha się pięknie do mamusi całkiem świadomie jak zabieram i daję mu smoka (taka nasza zabawa), albo przykładam mu do usteczek i zabieram. Uśmiecha się też do kubusia i osiołka na ścianie.
Śpi też pięknie na brzuszku, ostatnio trzy godzinki ciągiem.

Moja Zosieńka mnie dziś zaskoczyła:-)
M woła mnie, ze mam przyjść zobaczyć ukradkiem, co ona wyrabia:-)
patrzę, a Zosia rączką uderza w małpeczkę - maskotkę z karuzelki. Myślałam, że przypadkiem uderzyła i tyle, ale ona jeszcze z 5 razy specjalnie uderzała i uśmiechała się widząc jak małpka się kręci :-D:-D:-D
Nie mogę uwierzyć, że 5 - tygodniowe dziecko coś takiego potrafi :-)

A Igor mały gagatek nauczył się wymuszać kaszel żeby zwrócić na siebie czyjąś uwagę. Ostatnio obserwowałam jak tatusia w konia robi :)

a mój maluszek rzuca niewinne uśmiechy od ucha do ucha - jakie to jest rozkoszne !!!
Potrafi już unosić główkę ale po dłuższej chwili się złości :-)
Wczoraj sobie rozmawialiśmy: ja do Niego a guuuu a on do mnie a łuuuu i tak w kółko, aż teściowa gały wywaliła ze zdziwienia :p
i próbuje już dotykać jak mu pokazuję np zabawkę :-)

Przy karmieniu wydaje śmieszny dźwięk: eja, ale to już w stanie wkurzania się, niestety :-)

reklama
Do góry