reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowy rozwój miesiąc po mięsiącu - czyli co już potrafię ... :)

Moja Zosieńka też uśmiecha się już świadomie:-D, wodzi za nami oczami, czasem próbuje gaworzyć i to na tyle... trochę się martwię, jak czytam o tych wyczynach Waszych maluszków, bo moja nie znosi leżec na brzuchu, nawet na ręku:sorry: jedynie na ramieniu, jak ja lub M się położymy, to tak trochę poleży spokojnie...

reklama
to ja tez sie pochwale, ze moje malenstwo juz w pierwszym tygodniu pieknie dzwigalo glowke lezac na brzuszku, a gdy trzymam go do odbicia to tez pieknie glowke prostuje:-) z plecków na bok tez potrafi sie obrocic:-) moj maly silacz:-) a te niewinne usmieszki....slodkie:-d

A mój szkrabik nic nie umie :D I też fajnie :) Główkę trzyma ale bez szału, uśmiecha się do cycka i przez sen (za to rechota na głos tak śmiesznie), z brzucha na plecy się nie obraca (ale to obracanie to wg mnie wyszłoby mu raczej przez ciężką główkę). Patrzy czasem rozumnie. I tyle. I jeszcze raczej nie gada.

Lepi wszyscy w swoim czasie, tu się tylko chwalimy, nie ma co porównywać Maluszków:tak:

Nasza Zosia

uśmiecha się świadomie zosia 001 (3).jpg
śpi na brzuszku zosia 001 (2).jpg
trzyma główkę, zaczyna od kilku dni gurzyć co robi przesłodko i na wysokich dziewczęcych tonach (chociaż oczywiście wzdycha też ciężko jakby węgiel całą noc przewalała;-))

Filip potrafi dlugo trzymac glowke lezac na brzuszku (staramy sie go trzymac po 10-15 minut kilka razy dziennie z uwagi na te przepukline pepkowa, ale jak po ok. 10 minutach sam protestuje to kladziemy na plecki), trzyma ja tez dlugo bedac w pionie.
Gdzies od 2 tygodni wpatruje sie w twarze i wodzi wzrokiem za nami.
Usmiecha sie do nas zaczepiony, ale potrafi rowniez sam zaczepiac czekajac az sie popatrzymy na jego buzke :)
Jak do niego gadamy slodko, to zaraz sie rozkreca i usmiecha i mowi 'aaa' albo 'guuu' :)
Z brzuszka na plecki tez sie obraca, ale moim zdaniem to jeszcze nie to, bo dziecko obraca sie na plecki nieco pozniej, poza tym Filip obraca sie tylko w jedna strone narazie - przez lewe ramie, wiec raczej to nie jest swiadome obracanie, tylko 'upadanie'...

Poza tym siada ladnie na nocnik i uwielbia ogladac z tata CSI - zartowalam! :p
ale lezec na klacie taty wprost kocha! :)

hehe bubbles udana jesteś :-)

moja mała też wodzi wzrokiem za nami.. a juz najbardziej za mamusią....
i jak mamusia znika z oczu to jest przymuszany płacz :sorry:
ale tatuś na szczęscie umie to zmienić i mała zaczyna się cieszyć zostając z nim;-)

A moja żabka ma najważniejszą dla nas umiejętność, odróżnia dzień od nocy :-D W nocy śpi, w dzień rozrabia :-p

reklama
Moj synuś też się zaczął uśmiechać jak się do niego gada, śmieje się z taką otwartą buźka:-) no i patrzy się tymi słodkimi oczetami,lężeć na brzuchu nie lubi barrdzo się denerwuje, więc ten łebek troszke mu lata na boki ale w pionie ładnie trzyma.
Bartunio w nocy też śpi :-)

Do góry