reklama
Aśka_24
mamy lipcowe'07
Tak, tak !! Grubelku masz całkowitą rację. U mnie w szpitalu stosują to do pępuszków. Da się sprać!! Pytałam położnej.
capri
po prostu ja ;)
Ankami, Niusia, dzięki. Mały kłopot z tym rozcieńczaniem. Powinni gotowy spirytus 70% sprzedawać.
Co do gencjany, to czytałam, że lepiej jednak stosować spirytus, bo jak pępuszek zabarwi się na fioletowo, to trudniej wtedy zauważyć zaczerwienienie czy ropę i nie wiadomo czy wszystko prawidłowo się goi.
Grubelku, moja bratowa nie mogła doprać po gencjanie kilku ubranek. Ale moja siostra nie miała z tym problemu. Na świeżo polała plamkę spirytusem i puściło
Ja etap zakupów mam już za sobą. No chyba że coś mi sie jeszcze przypomni... Ostatni zakup to stacja pogody, by kontrolować temperaturę i wilgotność powietrza w kąciku Małej.
Co do gencjany, to czytałam, że lepiej jednak stosować spirytus, bo jak pępuszek zabarwi się na fioletowo, to trudniej wtedy zauważyć zaczerwienienie czy ropę i nie wiadomo czy wszystko prawidłowo się goi.
Grubelku, moja bratowa nie mogła doprać po gencjanie kilku ubranek. Ale moja siostra nie miała z tym problemu. Na świeżo polała plamkę spirytusem i puściło
Ja etap zakupów mam już za sobą. No chyba że coś mi sie jeszcze przypomni... Ostatni zakup to stacja pogody, by kontrolować temperaturę i wilgotność powietrza w kąciku Małej.
Alkmena
mama 2007 i 2015
Witam
Dziś przyszła do mnie kolejna paczuszka:
Pojemnik na zużyte pieluchy SANGENIC (nowy z kasetą) kupiony na allegro za 89zł (pozostali sprzedawcy sprzedają za 119zł)
Gdyby któraś z Was była zainteresowana:
Sangenic pojemnik na zużyte pieluchy.Wkłady.NOWE (204909733) - Aukcje internetowe Allegro
Dziś przyszła do mnie kolejna paczuszka:
Pojemnik na zużyte pieluchy SANGENIC (nowy z kasetą) kupiony na allegro za 89zł (pozostali sprzedawcy sprzedają za 119zł)
Gdyby któraś z Was była zainteresowana:
Sangenic pojemnik na zużyte pieluchy.Wkłady.NOWE (204909733) - Aukcje internetowe Allegro
Grubelek
mamy lipcowe'07
Widzę Alkmeno że szalejesz zakupowo.... Fajny kiedyś też o tym myślałam ale niestety nie miałabym gdzie tego trzymać (brak podłogi w domu tak mówi mój mąż że niby cała zajęta przez zabawki i inne takie.... ) i pozostały mi Paclanki i normalny smietnik... :-)
Grubelek
mamy lipcowe'07
mam wizję jak pędzisz z taka bombą ekologiczną.....ja mam śmietnik na podwórku więc naginam ze śmierdzącą pieluszką przed dom-;-)
Alkmena
mama 2007 i 2015
:-) W zeszłym tygodniu przeglądałam allegro i był jeden pojemnik za 30zł ale była cały czas licytacja... a mąż przyszedł i powiedział, zebym się nie wygłupiała i wzięła ten za 89zł tym bardziej, ze był z kasetą - więc szybko aby się nie rozmyślił nacisnęłam Kup Teraz :-) no ale zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, jeśli faktycznie chociaż 5 pieluch będzie na raz w tym pojemniku i nie będą "pachniały" to chyba uznamy to za dobry zakup :-) mamy też 2op. Paklanków - na pewno się przydadzą
reklama
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
fajne te Wasze pojemniki! chyba sama o czyms takim powinnam pomyslec, ale nie wiem czy nie skonczy sie na zwyklym koszu na smieci.. troche drogi taki gadzet..
jesli chodzi o spirytus, sama choc farmaceutka i rozcienczenia to chleb codzienny, wolalabym kupic gotowca 70% ;-)
Co proponuje zrobic? Przygotowac sobie samemu rozcienczenie w wiekszej ilosci.
Przygotowac butelke, np po Kubusiu 0,75, umyc ja i sparzyc przegotowana woda.
Do niej wlac 2 szklanki spirytusu 95% ze sklepu i 1 szklanke wody. Calosc zamieszac.
Pepek nalezy przemywac tym spirytusem dosyc czesto, chyba przy kazdej zmianie pieluszki. Nalezy robic to za pomoca gazy, pamietajac zeby nie chwytac kikuta, a jedynie go odginac w celu przemycia pepka z kazdej strony.
Gencjana jest mniej polecana, bo gdy cos sie dzieje z pepkiem - ropieje czy cos, to gorzej jest zauwazyc takie zmiany przy koloze fioletowym. Do tego zabiegi przeprowadzane z uzyciem spirytusu przynosza szybszy efekt.
jesli chodzi o spirytus, sama choc farmaceutka i rozcienczenia to chleb codzienny, wolalabym kupic gotowca 70% ;-)
Co proponuje zrobic? Przygotowac sobie samemu rozcienczenie w wiekszej ilosci.
Przygotowac butelke, np po Kubusiu 0,75, umyc ja i sparzyc przegotowana woda.
Do niej wlac 2 szklanki spirytusu 95% ze sklepu i 1 szklanke wody. Calosc zamieszac.
Pepek nalezy przemywac tym spirytusem dosyc czesto, chyba przy kazdej zmianie pieluszki. Nalezy robic to za pomoca gazy, pamietajac zeby nie chwytac kikuta, a jedynie go odginac w celu przemycia pepka z kazdej strony.
Gencjana jest mniej polecana, bo gdy cos sie dzieje z pepkiem - ropieje czy cos, to gorzej jest zauwazyc takie zmiany przy koloze fioletowym. Do tego zabiegi przeprowadzane z uzyciem spirytusu przynosza szybszy efekt.
Podziel się: