reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Ankami, Niusia, dzięki. Mały kłopot z tym rozcieńczaniem. Powinni gotowy spirytus 70% sprzedawać.

Co do gencjany, to czytałam, że lepiej jednak stosować spirytus, bo jak pępuszek zabarwi się na fioletowo, to trudniej wtedy zauważyć zaczerwienienie czy ropę i nie wiadomo czy wszystko prawidłowo się goi.

Grubelku, moja bratowa nie mogła doprać po gencjanie kilku ubranek. Ale moja siostra nie miała z tym problemu. Na świeżo polała plamkę spirytusem i puściło :tak:

Ja etap zakupów mam już za sobą. No chyba że coś mi sie jeszcze przypomni... Ostatni zakup to stacja pogody, by kontrolować temperaturę i wilgotność powietrza w kąciku Małej.

Witam :)
Dziś przyszła do mnie kolejna paczuszka:
Pojemnik na zużyte pieluchy SANGENIC (nowy z kasetą) kupiony na allegro za 89zł (pozostali sprzedawcy sprzedają za 119zł)

Gdyby któraś z Was była zainteresowana:
Sangenic pojemnik na zużyte pieluchy.Wkłady.NOWE (204909733) - Aukcje internetowe Allegro

SH100746.jpg

SH100748.jpg

Widzę Alkmeno że szalejesz zakupowo.... :-D Fajny kiedyś też o tym myślałam ale niestety nie miałabym gdzie tego trzymać (brak podłogi w domu tak mówi mój mąż że niby cała zajęta przez zabawki i inne takie.... :-D:-D:-D) i pozostały mi Paclanki i normalny smietnik... :-)

Alkmena fajna sprawa-ale i kosztowna:szok::happy2:
ja mam śmietnik na podwórku więc naginam ze śmierdzącą pieluszką przed dom-;-)

:-) W zeszłym tygodniu przeglądałam allegro i był jeden pojemnik za 30zł ale była cały czas licytacja... a mąż przyszedł i powiedział, zebym się nie wygłupiała i wzięła ten za 89zł tym bardziej, ze był z kasetą - więc szybko aby się nie rozmyślił nacisnęłam Kup Teraz :-) no ale zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce, jeśli faktycznie chociaż 5 pieluch będzie na raz w tym pojemniku i nie będą "pachniały" to chyba uznamy to za dobry zakup :-) mamy też 2op. Paklanków - na pewno się przydadzą :-D

reklama
fajne te Wasze pojemniki! chyba sama o czyms takim powinnam pomyslec, ale nie wiem czy nie skonczy sie na zwyklym koszu na smieci.. troche drogi taki gadzet..

jesli chodzi o spirytus, sama choc farmaceutka i rozcienczenia to chleb codzienny, wolalabym kupic gotowca 70% ;-)

Co proponuje zrobic? Przygotowac sobie samemu rozcienczenie w wiekszej ilosci.
Przygotowac butelke, np po Kubusiu 0,75, umyc ja i sparzyc przegotowana woda.
Do niej wlac 2 szklanki spirytusu 95% ze sklepu i 1 szklanke wody. Calosc zamieszac.
Pepek nalezy przemywac tym spirytusem dosyc czesto, chyba przy kazdej zmianie pieluszki. Nalezy robic to za pomoca gazy, pamietajac zeby nie chwytac kikuta, a jedynie go odginac w celu przemycia pepka z kazdej strony.

Gencjana jest mniej polecana, bo gdy cos sie dzieje z pepkiem - ropieje czy cos, to gorzej jest zauwazyc takie zmiany przy koloze fioletowym. Do tego zabiegi przeprowadzane z uzyciem spirytusu przynosza szybszy efekt.

Do góry