reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Grubelku, wiedziałam, że te kolory wyjdą coś nie teges - ten rożek jest turkusowy ;)
Ale przynajmniej już wiemy jaki rożek jest numer 1 wśród mam ;-):-D

Zebrra, a dziecko można tak od początku smarować tymi filtrami? bo właśnie gdzieś przeczytałam, że dopiero po kilku miesiącach... a na szkole rodzenia też mówili, żeby zabezpieczać filtrami skórę dziecka...

reklama
Zebrra, a dziecko można tak od początku smarować tymi filtrami? bo właśnie gdzieś przeczytałam, że dopiero po kilku miesiącach... a na szkole rodzenia też mówili, żeby zabezpieczać filtrami skórę dziecka...

ja też różne opinie słyszałam i nie wiem :baffled: bynajmniej na pewno noworodka nie wystawia się na słońce przez kilka mieś, tylko w cieniu.

A ja mam elektr nianię z Lidla taką:

Pastela pisze:
a też różne opinie słyszałam i nie wiem :baffled: bynajmniej na pewno noworodka nie wystawia się na słońce przez kilka mieś, tylko w cieniu.
Oczywiście, że tylko w cieniu, ale trzeba dodać, że 60% promieni słonecznych przechodzi przez materiał, wiec najdelikatniejsza skóra noworodka/niemowlecia musi być odpowiednio zabezpieczona... Ja szukałam filtra od pierwszych dni życia, znalazłam dwa:
ziajka i nivea, ale pewnie jest ich więcej...

Ten preparat na komary i meszki też jest od pierwszego dnia życia...

witam :) ja to wogóle jeszcze nie wiem do którego szpitala w końcu trafię :) a pakować zacznę się w przyszłym tygodniu jak upiorę w "Dzidziusiu" ubranka dla dziecka i swoje do szpitala :)

zebra - filtr to kupię ziajka - tylko czy SPF25 czy SPF30? A co do preparatu na komary to jak to się dokładnie nazywa?

I tak się zastanawiam od kilku dni - czy kupujecie jakieś grzechotki itp. dla maleństwa? :confused:

I tak się zastanawiam od kilku dni - czy kupujecie jakieś grzechotki itp. dla maleństwa? :confused:

tym to się zajęła moja mama z siostrą - mają już niezłą kolekcję zabawek od grzechotek do klocków Duplo :-D szaleją. Zresztą grzechotki i takie tam drobnostki to pewnie goście też przyniosą więc ja nie kupuję ;-)

Pastela - mi mama powiedziała, aby nic nie kupować bo jak przyjdą goście to napewno coś ze sobą przyniosą :-) Jejku - już się nie mogę doczekać porodu i chwili gdy przytulę małego :-D

Aaa... kupiłam na allegro karuzelę FisherPrice Misie... akurat moja znajoma z Anglii prosiła mnie o zakup więc wzięłam przy okazji dla siebie :) Na allegro 129zł a w sklepie "Świat dziecka" w Wawie na Górczewskiej 229zł... :szok: Skąd ta różnica??:confused:

PS. Pastela - Twój termin z suwaczka jest wg OM czy USG? Bo mi się przesunął wg. USG i nie wiem czy zmienić suwaczek czy zostawić tak jak jest

reklama
Swietny ten rozek no a ta niania to dopiero rewelacja :-)
Co do kosmetykow pielegnacyjnych to kupujecie wszystko jednej firmy czy raczej nie?? bo ja nie moge sie zdecydowac na jakas konkretna:-(

Do góry