reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Swietny ten rozek no a ta niania to dopiero rewelacja :-)
Co do kosmetykow pielegnacyjnych to kupujecie wszystko jednej firmy czy raczej nie?? bo ja nie moge sie zdecydowac na jakas konkretna:-(

Ja raczej jednej firmy. Mam duzo probek "bübchen" i je najpierw wyprobuje. Jak sie sprawdza to ok. No i jeszcze "penaten" wchodzi w gre..

Fragment artykułu o filtrach:
" Do szóstego miesiąca życia zaleca się stosowanie preparatów zawierających tylko filtry fizyczne (mineralne). Kosmetyki na bazie filtrów mineralnych (tlenek cynku i dwutlenek tytanu) przestaną działać, jeśli zostaną starte ze skóry. Do trzeciego roku życia dzieci nie powinny się w ogóle opalać. Należy chronić je nakryciem głowy, ubrankiem i okularami z filtrem UV.

A-Derma Dermo-Pediatrics Lait Solaire, SPF 25, 75 ml/55 zł. Zawiera łagodzący wyciąg z owsa i witaminę E; nieperfumowany. Ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka; można stosować od drugiego miesiąca życia. Zawiera tylko filtry mineralne.

Bioderma Photoderm KID Spray, SPF 40, 100 ml/51 zł. Ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka - można go stosować od szóstego miesiąca życia. Zawiera filtry mineralne i chemiczne zamknięte w specjalnych otoczkach UV Pearls, które nie dopuszczają do bezpośredniego kontaktu filtrów ze skórą, ograniczając ryzyko podrażnienia; nieperfumowany.

Klorane Bébé Creme Solaire Haute Protection, SPF 30, 50 ml/32 zł. Zawiera kojący wyciąg z nagietka oraz masło shea; perfumowany, na bazie filtrów mineralnych.

Mustela Bébé, krem do ochrony przeciwsłonecznej, SPF 50+ 75 ml/75 zł. Na bazie filtrów mineralnych i chemicznych; zawiera witaminę E, aloes oraz fitosterole sojowe.

Nivea Baby, krem ochronny na słońce, SPF 30, 75 ml/24 zł. Zawiera tylko filtry mineralne; polecany przez Instytut Matki i Dziecka; nieperfumowany."

Źródło: Wysokie Obcasy

Alkmena ja kupiłam Ziajkę SPF 30
ziajkago0.jpg

A ten preparat Chicco to
chiccojv1.jpg
, ale są jeszcze inne z tej serii tu

Co do zabawek, to ja nie kupuję, goście przyniosą :)

Ja nastawiam się na kosmetyki jednej firmy, chociaż nie bardzo rygorystycznie, bo np chusteczki mam innej firmy, niż pozostałe kosmetyki...

Witam po dlugim weekendzie u mnie:) Pogoda niestety nie dopisala, caly czas padal deszcz:no:

Pastela ta niania to dobra rzecz, tez chce taka nabyc droga kupna, tyle ze philipsa.

Jesli chodzi o krem przeciwsloneczny, to zgadzam sie z Zebra, oczywista rzecza jest ze takiego maluszka nie wolno wystawiac na slonce bezposrednio, ale wezmy pod uwage ze promienie sloneczne przechodza nawet przez chmury, tak wiec jest jak najbardziej wskazany.
Ja kupilam mleczko ochronne na slonce Nivea faktor 50+ ktory zawiera filtry mineralne i mozna go uzytkowac od chwili narodzin.

Anka 26.07 my postanowilismy kupic kosmetyki jednej firmy, bo w razie jakiegos podraznienia, wiesz po czym wystapil, a gdy kupisz pare firm, bedzie ciezej to stwierdzic, tak uwazam.

Podczas weekendu poczynilismy pierwsze zakupki dla malenstwa:-)

Niusia kiedy zobaczymy twoje zakupy??:-)
Ja jutro wybieram sie na sklepy zdjecia owszem powklejam:laugh2:

Co do kosmetykow dla dzidzi to raczej zdecyduje sie na jedna firme macie racje jak by dzidzia byla uczulona bede wiedziala ze trzeba zmienic kosmetyki:tak:

Anka 26.07 jako ze zamawialam rzeczy z Polski, dostane je dopiero ok 16 czerwca, tak wiec wtedy wkleje foty, a jak wczesniej kupie cos tutaj to odrazu sie pochwale:-p

A o to moje zdobycze, fakt faktem jescze ich niemam ale sa juz zamowione wiec moge sie pochwalic:-p

Lozeczko, tyle ze kolor sosna + materacyk gryczano kokosowy.
Podgrzewacz do butelek i sloiczkow, domowo-samochodowy.
Grzechotki
Pieluchy flanelowe, tetrowe
Okrycia kapielowe z kapturkiem
Przewijak
Jednorazowe podklady do przewijania
Gumowa kaczuszka do kapieli
Gruszka do nosa
No i ciuszki od tesciowki, ale to wkleje jak dojda.

reklama
Anka- bylam dzis w szpitalu zameldowac sie i zapytalam o liste rzeczy. Potrzebuje tylko swoje rzeczy osobiste- kosmetyki, ew. reczniki, laczki, klapki pod prysznic, ew. koszule do spania bo tez daja szpitalne, ciuchy- np. dres bo tu w dzien raczej nie chodzi sie w pizamie tylko w dresie, szlafrok w sumie niepotrzebny bo kazda sala ma swoja lazienke.
Nie potrzebuje- podpasek, podkladow, majtek siatkowych, itp.laktator tez maja w szpitalu, wszystko tu maja, nic dla dziecka- tylko ciuszki na wyjscie (a jeszcze dadza wyprawke- moja kuzynka mowila- ale te ciuszki sa nowe, niewyprane wiec ubrac ich nie mozna). Takze luzik...;-);-)

Do góry