reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Nusia widze udane zakupy:-)
Ja tez dzisiaj kupilam łóżeczko w kolorze sosna, materac gryczano-kokosowy, podusia i kolderka, zolciutkie spioszki z zielona bluzeczka i trzy pary skarpetek (biale w paseczki niebiesko-zielone, niebieskie i zielone).
Jutro ide dalej na podboj sklepow:-D

reklama
No to swietnie!!!
Podobaja mi sie standardy niemieckich szpitali:-) nic nie trzeba brac ja wybiore sie w nastepnym tyg do swojego szpitala ale zapewne tez nie bede musiala brac tych rzeczy o ktorych pisalas:tak:

Witam wszystkie Mamy. Przez przeprowadzkę to jestem deczko w tyle z zakupami :zawstydzona/y: ale od poniedziałku ostro nadrabiam. Zamówiłam na edziecko.pl kilka rzeczy i dziś rano o 7:10:szok::szok::szok: dzwonią z GLS że mi to podrzucą o 12tej. W paczkach powinno być:
łóżeczko Radek II
materacyk kokos-pianka-kokos
fotelik maxi-cosi citi Prado
aspirator frida (oczywi scie nie mogło zabraknąć hicioru ;-))
wkładki laktacyjne wielorazowe Avent 6 szt.
wkładki lakt. jednorazowe bella
pieluchy ttrowe 10 szt.
pieluchy bella Happy
linomag
płyn do kąpieli Hipp
podkłady poporodowe bella
i inne drobiazgi.
I teraz mam pytanko do dziewczyn które już zamawiały przez sklep internetowy w opcji paczka kurierska za pobraniem. Czy zanim zapłacę kurierowi mam prawo sprawdzić czy w paczkach jest wszystko co potrzeba???
Bedę wdzięczna za podpowiedź.

Kasiulec nie tylko masz prawo ale powinnaś sprawdzić, a przede wszystkim zwrócić uwage czy paczka nie jest uszkodzona, ewentualnie posklejana jakoś dziwnie... zwróc tez uwage czy na FV są te same rzeczy co w paczce bo może być tak że czegos nie było i nie włożyli do paczki i też mogli nie policzyć.... ale myślę że bedzie wszystko OK... mogłabyś mieć watpliwości tego typu w przypadku przesyłki Pocztą...:happy:

Kasiulec, ze strony kuriera sprawa wygląda tak, że on nie ma prawa dać Ci przesyłki dopóki mu nie zapłacisz. Oczywiście jeśli paczka jest uszkodzona, to możecie od razu na miejscu spisać protokół szkody. Ale jeśli kupowałaś w jakimś dużym sprawdzonym sklepie internetowym, to raczej nie musisz liczyć się z pomyłką co do zawartości ;)

zebra - dzięki za foto :) też kupię tą ziajkę... :)

a jeśli chodzi o kosmetyki to nie mam wybranej jednej firmy: płyn do kąpieli będzie Oilatum, filtr Ziajka, chusteczki Pampers, oliwka HIPP...itd. :-)

reklama
Do góry