reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Grubelku, wiedziałam, że te kolory wyjdą coś nie teges - ten rożek jest turkusowy ;)
Ale przynajmniej już wiemy jaki rożek jest numer 1 wśród mam ;-):-D

Zebrra, a dziecko można tak od początku smarować tymi filtrami? bo właśnie gdzieś przeczytałam, że dopiero po kilku miesiącach... a na szkole rodzenia też mówili, żeby zabezpieczać filtrami skórę dziecka...

reklama
Zebrra, a dziecko można tak od początku smarować tymi filtrami? bo właśnie gdzieś przeczytałam, że dopiero po kilku miesiącach... a na szkole rodzenia też mówili, żeby zabezpieczać filtrami skórę dziecka...

ja też różne opinie słyszałam i nie wiem :baffled: bynajmniej na pewno noworodka nie wystawia się na słońce przez kilka mieś, tylko w cieniu.

A ja mam elektr nianię z Lidla taką:

Pastela pisze:
a też różne opinie słyszałam i nie wiem :baffled: bynajmniej na pewno noworodka nie wystawia się na słońce przez kilka mieś, tylko w cieniu.
Oczywiście, że tylko w cieniu, ale trzeba dodać, że 60% promieni słonecznych przechodzi przez materiał, wiec najdelikatniejsza skóra noworodka/niemowlecia musi być odpowiednio zabezpieczona... Ja szukałam filtra od pierwszych dni życia, znalazłam dwa:
ziajka i nivea, ale pewnie jest ich więcej...

Ten preparat na komary i meszki też jest od pierwszego dnia życia...

witam :) ja to wogóle jeszcze nie wiem do którego szpitala w końcu trafię :) a pakować zacznę się w przyszłym tygodniu jak upiorę w "Dzidziusiu" ubranka dla dziecka i swoje do szpitala :)

zebra - filtr to kupię ziajka - tylko czy SPF25 czy SPF30? A co do preparatu na komary to jak to się dokładnie nazywa?

I tak się zastanawiam od kilku dni - czy kupujecie jakieś grzechotki itp. dla maleństwa? :confused:

I tak się zastanawiam od kilku dni - czy kupujecie jakieś grzechotki itp. dla maleństwa? :confused:

tym to się zajęła moja mama z siostrą - mają już niezłą kolekcję zabawek od grzechotek do klocków Duplo :-D szaleją. Zresztą grzechotki i takie tam drobnostki to pewnie goście też przyniosą więc ja nie kupuję ;-)

Pastela - mi mama powiedziała, aby nic nie kupować bo jak przyjdą goście to napewno coś ze sobą przyniosą :-) Jejku - już się nie mogę doczekać porodu i chwili gdy przytulę małego :-D

Aaa... kupiłam na allegro karuzelę FisherPrice Misie... akurat moja znajoma z Anglii prosiła mnie o zakup więc wzięłam przy okazji dla siebie :) Na allegro 129zł a w sklepie "Świat dziecka" w Wawie na Górczewskiej 229zł... :szok: Skąd ta różnica??:confused:

PS. Pastela - Twój termin z suwaczka jest wg OM czy USG? Bo mi się przesunął wg. USG i nie wiem czy zmienić suwaczek czy zostawić tak jak jest

reklama
Swietny ten rozek no a ta niania to dopiero rewelacja :-)
Co do kosmetykow pielegnacyjnych to kupujecie wszystko jednej firmy czy raczej nie?? bo ja nie moge sie zdecydowac na jakas konkretna:-(

Do góry