reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Zgadza się Marika ;-) a sprzedawca sprawdzony, bo kupowałam u Tej Pani w sklepie internetowym, tylko juz nie ma tego sklepu... i ceny bardzo niskie i jeszcze jest taki sprzedawca timur00 też sprawdzony po raz kolejny zakupy u niego zrobiłam... a ceny no cóż ma wyższe ale przy większej ilości to nawet koszt przesyłki się opłąca.... :tak:

mila ja w ten dzień wyjścia ze szpitala to byłam taka radosna, słoneczko kwietniowe dawało po niebie obok mąż i teściowa i pieprzona babcia tak palnęła...nie tyle co byłam zła ale było mi przykro że mój mąż słyszy czyjś taki " złośliwy tekst"..powiedziała babcia prawdę trzeba się zgodzić z tym ale ja bym nie potrafiła tak bezczelnie palnąć-wystarczy że i tak nie czułam się atrakcyjna bo rozstępy, dodatkowe kilogramy w dodatku cała obolała z wielkim materacem między nogami.... było mi przykro-taki policzek w mordę jak to się mówi..(do dziś to pamiętam-bo takich rzeczy się nie zapomina(a szkoda)

Zebrra, pytałaś kiedyś jaki wózek wybraliśmy. ABC Design Rodeo. Może nie ten kolor, ale raczej na taki wózek się zdecydujemy:

Ufff :huh:. Policzyłam część ubranek dla dzieciaczka. Z tego wynika, że w rozmiarze 56-62 mam:
bluzeczka z długim rękawem - 2 (r. 50, 62)
koszulka z krótkim rękawem - 1 (r. 56)
spodnie długie - 2 pary (r. 56, 62)
śpioszki - 4 pary (r. 50/56, 56, 62/68)
kombinezon - 2
śpioszki - 1
body z długim rękawem - 4
body z krótkim rękawem - 6
body na ramiączkach - 1
śliniaczek - 1
komplet: śpioszki, kaftanik, czapeczka rozmiar 62 - 1
komplet: śpiochy, czapka, rękawiczki - 1
komplet: śpioszki, kaftanik, koszulka rozmiar 56 - 1

I tyle. Coś mi brakuje?

Ankami - ładny ten twój wózeczek. Ja jakoś nie mogłam się przekonać do trójkołowców. Jak się prowadzą po drodze? Dobrze??
Ja chyba nadal zostanę przy tym:

Fajne zakupki, wózeczki ładne :tak:
mój wózek trzykołowy prowadzi się super :-D każdy kto przyjdzie w odwiedzinki to sobie po domku naszym jeździ, a miejsca mamy sporo, i jest zachwycony, mamy podwójne obrotowe przednie koło z blokadą - to ważne.

Anna- brakuje Ci pajacyków, no i bluzeczek/kaftaników więcej by się przydało :tak:

Anna, jeszcze nie kupiliśmy tego wózka, więc właściwie nie wiem, jak się prowadzi na drogach. W sklepie wydawał się stabilny. Rozważałam też zakup takiego jak ten Twój - to Alu Sprint, prawda? Ale jakoś ten Rodeo chwycił mnie swoim wyglądem, no i muszę znowu włączyć jeszcze na chwilę racjonalne myślenie, żeby nie zafiksować się na estetyce ;)

Tak, to Alu Sprint. Podoba mi się w nim to, że jak już dzidzia wyrośnie z budy to ściągamy ją i zakładamy spacerówkę. I to samo robimy z fotelikiem do samochodu. Zabieramy tylko stelaż do samochodu i później możemy podpiąć fotelik do niego. Nie zabiera miejsca w bagażniku i możemy szybko złożyć sobie wózeczek :tak:.
Tylko w tej spacerówce zastanawiam się czy nogi nie będą dziecku wisiały. Tak dziwnie to wygląda na zdjęciach...

reklama
Ladniutki ten wózeczek!
A czy macie już jakieś doświadczenia co do przekładanej rączki???
Nas ostatnio sprzedawca przekonywał, że ważniejsze są skrętne koła w wózku, bo się łatwiej prowadzi niż przekładana rączka. Mi się jednak zdaje, że to ważne, żeby maluchowi w buzię nie świeciło i nie wiało, jak można rączkę przełożyć???
Co myślicie?

Do góry