reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

hej,
a ja właśnie wybieram się na zakupy do apteki dla mamy i synusia,
po proszek i reszte drobiazgów do sklepu, stanik gacie podkłady itp.
zastanawiam sie cosik jeszcze...
a jako uzależniona od allegro :wściekła/y: (kurcze już prosiłam męża żeby mi zablokowal dostęp bo będę musiała ogłosić upadłość konsumencką!!!:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: )
reszte sprzętu i garderoby dla oseska już mam
dzięki allegro za niewielkie pieniądze - super jakość!!!
Teraz to przytargać do domu
i prać,
bo mój mąż jak widzi mój brzuch to przy najmniejszym moim jęczeniu
z wytrzeszczonymi oczyma pyta się mnie czy aby jestem spakowana???:-D :-D :-D
Pranie to pół biedy, ładna pogoda to pięknie się wypachni na dworzu przy suszeniu,
najgorsze to prasowanie,
ale cócia pomoże,
bo ja wole kamienie na dach nosić niż prasować...;-) ;-) ;-)

reklama
Dziewczyny to moja opinia:) i nie że teraz łatwo mi mówić ale mi lepiej się ubierało w te na dole i przy szyjce bo naciągnęłam i już a na guziczki to jak? musisz dziecko podnieść założyć na plecki potem zapiąć z przodu-wydaje mi się to trudniejsze niż takie zakładanie od góry:tak: i też byłam świeżo upieczoną mamusią-myślicie że wszystko pamiętam:-p:-D a same zobaczycie jakie macie ukryte zdolności w ubieraniu itp małego dziecka:tak: to przychodzi samo-nie ma się co bać;-) i nie narzekam na ten ciuszek, co kto lubi:)

tak myślę o tych gazikach ale naczytałam się tu na forum że jednak lepszy spiryt rozcieńczony i patyczki do uszu? ale chyba parę sztuk kupię...:-)

MARIKA, mam termin na 1 czerwca ale mam mieć cesarkę między 10 a 15 maja bo jestem niecały rok po operacji kregosłupa i będą mnie ciąć wcześniej...:szok:

Simama witaj :)
Fajnie, że już wszystko masz :) ja powolutku zbieram, zbieram (też w większości na allegro)

Co do gazików, to też czytałam, że patyczkami łatwiej wszędzie dotrzeć... :)

Simama lekarze wiedzą co robią:) a i ty przywitasz swojego dzidziusia wcześniej:) Te gaziki faktycznie są takie sztywne ale na pewno z 4-5 sztuk jak będziesz miała nie zaszkodzi;-)

Dziewczyny, a jakie wózeczki kupujecie??? Ja się naczytałam różnych opinii i szczerze mówiąc, całkiem zgłupiałam czy bardziej praktyczny jest wózek 2w1 czy oddzielnie głęboki i oddzielnie spacerówka???

Będę wdzięczna za podpowiedź rozsądku i doświadczenia!

Pozdrawiam serdecznie

Dziewczynki, czy po porodzie brzuch od razu robi się mniejszy, czy to musi potrwać? A jeśli się zmniejsza, to tak mniej więcej o ile? Bo zastanawiałam się, jaki rozmiar koszul nocnych będzie mi potrzebny tak zaraz po porodzie.

reklama
Mila mi brzuch wciągał sie ok 6 m-cy tzn po porodzie najgorzej było przez jakies 2 miesiące a potem już ok to był taki "spuszczony balon" :szok: a koszule to ja mam do tej pory... i po porodzie to były te same co przed tylko że przed miałam na sobie jedną przez kilka godzin potem mnie przebrali w szpitalną (żeby moją oszczędzić...), ja miałam takie proste rozmiar L (normalnie M nosiłam)

Do góry