reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Anna79 dokladnie tak, mozna kupic oddzielnie kosz na zakupy:)
Grubelku ladny spiworek:)
Niusia 78 glowa do gory! Wszystko bedzie dobrze, niema sie czym martwic! Grunt to myslec pozytywnie.

reklama
wiecie co tak czytałam taki sam temat "TORBA DO SZPITALA" u majowych mam i ich lista mnie przeraziła....
zatyczki do uszów-przesada, własnego dziecka można nie usłyszeć...bo jest się zmęczonym jak zapadasz w sen to szok..nie wiem co kto chce...
ale zabrać podstawowe rzeczy resztę przywiezie ktoś z rodziny:tak:
a i warto zaznaczyć że dobrze to samo mieć uszykowane w domku-w razie W mąż-partner przywiezie czyste a brudne zabierze-np ręcznik czy nie wiem upyplaną krwią koszulę...

a i nie zabierać wielkiej butli szamponu bo głowę umyjecie raz czy dwa-tylko miejsce w torbie zajmie:happy:

reklama
Hej!
Nam wczoraj w szkole rodzenia położna podyktowała listę rzeczy, które należy zabrać do szpitala. Oto ona:

- legitymacja ubezpieczeniowa
- karta ciąży
- aktualny wynik grupy krwi
- wyniki badań
- dowód osobisty
- lignina (najlepej w płatkach)
- wkładki higieniczne
- koszule bawełniane (jedna nadzień, rozpinane najlepiej do pępka)
- majtki siatkowe
- szlafrok
- pantofle
- klapki pod prysznic (żeby nie ubrudzić pantofli jak będą wody odchodzić itp)
- biustonosz do karmienia (szerokie ramiączka, kupić większe miseczki)
- 2 ręczniki
kosmetyki do mycia, do higieny intymnej lub szare mydło (kosmetyki wypróbowane)
- gąbka
- kosmetyki
- coś do zwilżenia ust (pomadka nawilżająca)
- husteczka męska do nosa (do okładu na czoło)
- kubek, sztućce
- płyta CD z ulubioną muzyką na porodówkę
- aparat fotograficzny
- woda mineralna niegazowana
- jedzenie dla tatusia i dla ans po porodzie
- dla tatusia buty na przebranie (klapki)
Dla dzieciątka:
- pampersy 2-03 sztuki
- ubranko na wychodne (niektóre szpitalke zapewniają ubranka, pieluchy, pampersy)

Do góry