reklama
zebrra
Potrójna mama :)
Dobre Pastela
Grubelek
mamy lipcowe'07
o mam coś jeszcze Nasz ulubiony motyw hihi - strój babski, ale tu chociaż drób zasiada na właściwym miejscu
no...! ;-)
marika
Fanka BB :)
Może i troszkę wcześnie ale chciałabym abyśmy miały miejsce gdzie sobie poradzimy nawzajem co zabrać do szpitala, i dla siebie i maluszka, tu nie zginie nasza lista niezbędnych artykułów bo gdzie indziej wśród postów nie znajdziemy tych cennych rad
Najpierw artykuły dla mamy, nie miałam wielu z tych rzeczy za pierwszym razem ale wiem że to był błąd bo potem mi dowieźli.:
-Maść do obolałych piersi, karmienie czasem boli, te pierwsze dni polecam maść bepanthen tą maść można podczas karmienia stosować nie szkodzi maluszkowi!!!!
BEPANTHEN maść 30g
-odciągacz pokarmu
-wkładki laktacyjne
-stanik aby nasze ciężkie cyce nie zwisały bosko
-2-3 pary skarpetek (komu nogi marzną zaznaczam że to będzie lipiec )
-majtki bawełniane i majtki jednorazowe(kto chce bo w szpitalu zabraniali trzeba było chodzić z "deską metr z przodu, metr z tyłu między nogami bez gaci(taki wielki podkład poporodowy) ale to dają , zależy jaki szpital..
- podpaski, podkłady poporodowe(zazwyczaj dają w szpitalu)
-szlafrok
-kapcie
-art higieniczne szczoteczka, pasta, mydło, płyn do higieny intymnej,szampon,grzebień
-ręczniki ze 2 sztuki
-3-4 koszule rozpinane
-własny kubek -sztućce
Pierdołki :
-ładowarka do tel i telefon
-jakieś gazetki(?)
-drobne pieniądze
-wodę niegazowaną( ale to śmiało po porodzie może ktoś z rodziny dowieść)
-coś do przegryzienia (sucharki jakieś ciasteczka-co do czekolady to nie wiem jak dziecko będzie reagowało, może nie będzie mogło zrobić kupk, dlatego polecam takie lekkie produkty)
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
-wyniki badań
-książeczka ubezpiecz.
-i skierowanie do szpitala ale jak rodzisz to chyba nie trzeba(co szpital to obyczaj)
wiem że to sporo ale to są naprawdę potrzebne rzeczy i to bardzo
Najpierw artykuły dla mamy, nie miałam wielu z tych rzeczy za pierwszym razem ale wiem że to był błąd bo potem mi dowieźli.:
-Maść do obolałych piersi, karmienie czasem boli, te pierwsze dni polecam maść bepanthen tą maść można podczas karmienia stosować nie szkodzi maluszkowi!!!!
BEPANTHEN maść 30g
-odciągacz pokarmu
-wkładki laktacyjne
-stanik aby nasze ciężkie cyce nie zwisały bosko
-2-3 pary skarpetek (komu nogi marzną zaznaczam że to będzie lipiec )
-majtki bawełniane i majtki jednorazowe(kto chce bo w szpitalu zabraniali trzeba było chodzić z "deską metr z przodu, metr z tyłu między nogami bez gaci(taki wielki podkład poporodowy) ale to dają , zależy jaki szpital..
- podpaski, podkłady poporodowe(zazwyczaj dają w szpitalu)
-szlafrok
-kapcie
-art higieniczne szczoteczka, pasta, mydło, płyn do higieny intymnej,szampon,grzebień
-ręczniki ze 2 sztuki
-3-4 koszule rozpinane
-własny kubek -sztućce
Pierdołki :
-ładowarka do tel i telefon
-jakieś gazetki(?)
-drobne pieniądze
-wodę niegazowaną( ale to śmiało po porodzie może ktoś z rodziny dowieść)
-coś do przegryzienia (sucharki jakieś ciasteczka-co do czekolady to nie wiem jak dziecko będzie reagowało, może nie będzie mogło zrobić kupk, dlatego polecam takie lekkie produkty)
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
-wyniki badań
-książeczka ubezpiecz.
-i skierowanie do szpitala ale jak rodzisz to chyba nie trzeba(co szpital to obyczaj)
wiem że to sporo ale to są naprawdę potrzebne rzeczy i to bardzo
Grubelek
mamy lipcowe'07
O Matko!!! Marika Ty nas tam chcesz już wysyłać....
A te majty to najlepiej jednorazowe... wiem że w niektórych szpitalach nie pozwalają ale nie dać się i nakładać... ja w moim nie miałam takiego problemu tylko jednorazowe musiały być ja miałam takie APTEKA : Majtki POPORODOWE R.40 -op:7szt- 7,30zł (178895685) - Aukcje internetowe Allegro
na allegro pełno rózznych rodzajów... i w aptekach..
A te majty to najlepiej jednorazowe... wiem że w niektórych szpitalach nie pozwalają ale nie dać się i nakładać... ja w moim nie miałam takiego problemu tylko jednorazowe musiały być ja miałam takie APTEKA : Majtki POPORODOWE R.40 -op:7szt- 7,30zł (178895685) - Aukcje internetowe Allegro
na allegro pełno rózznych rodzajów... i w aptekach..
marika
Fanka BB :)
Ciuchy na wyjście to dowiózł mi mąż, tak samo ubranka dla małej zadzwoniłam i mu powiedziałam gdzie leżą bo miałam uszykowane w domu-tak najlepiej-najwygodniej ciuszki w sziytalu dawali dla dziecka tzn było w pieluszce i szpitalnym kaftaniku, codziennie zmieniali kaftanik,-tak było na polnej 3 lata temu nikt dziecka nie ubierał w " swoje" śpiochy itp
Polecam zabrać dla dziecka rękawiczki lub skarpetki aby założyć mu na rączki aby nie drapał buzi-bo w szpitalu też nie wolno było obcinać paznokci-nie wiem czemu:-(
Polecam zabrać dla dziecka rękawiczki lub skarpetki aby założyć mu na rączki aby nie drapał buzi-bo w szpitalu też nie wolno było obcinać paznokci-nie wiem czemu:-(
Grubelek
mamy lipcowe'07
Jeszcze woda mineralna niegazowana w małych butelkach z ustnikiem, skarpetki na nogi podobno niektórym marzną, a ciuchy dla dzidzi to u mnie normalnie swoje, po urodzeniu w nasze ubranko ubrali... a te łapki-niedrapki tez moga sie przydać... w naszym przypadku Julka miała wenflon w łapce i ja jej jedna nakładałam, a pazurki normalnie można było obciąc...
Grubelek
mamy lipcowe'07
Zgadza się nie dać się!!!!!! niech sobie krzyczą, bo jak to z takim materacem bez gatków niech sobie lekarz sam tak nosi!Grubelku teraz się nie dam i takie gajdory jak pokazałaś to kupie drogie to nie jest- a przydatne bo weź choć z zaciśniętymi nogami z wielką podpaską i uważaj aby ci nie spadła pod nogi!!
reklama
Podziel się: