reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

zebra - oba leżaczki ekstra :) muszę pokazać je osobie która chce nam coś takiego kupić... zamiast 300zł wyda 190zł :)

Aśka - mi się podoba ten co Twojemu mężowi :-) i ten co pokazała Anna_79. Ile ważą?
My już wybraliśmy bardzo podobny - TAKO City Yoyager (waga 21kg :happy:- to chyba jest jego jedyny minus)... kolor oklepany, tzn. albo granatowo-niebieski albo niebiesko-błękitny :-)

reklama
Alkmena 21 kg :szok: a myślałam że mój 16 kg to kloc... :baffled: A wózek fajny mi sie podoba niebiesko-błękitny i wcale nie oklepany kolor... oklepane sa wszystkie oliwkowe, piaskowe, zielone, beże itp niestety wiekszośc właśnie takie kolory wybiera. a z wózkiem w tonacjach niebieskich to ja dawno nikogo nie widziałam... :confused:

Grubelku - jak go macałam i oglądałam to wydawał mi sie bardzo stabilny... może stąd ta waga, jak dzwoniłam do producenta to powiedzieli, że sporo waży materiał, który jest: "och i ach" :-) wg. mnie mogli by zrobić ramę aluminiową i choć wtedy wózek byłby droższy to napewno lżejszy i pewnie byłoby większe zainteresowanie tymi wózkami.

Ja w swoim mieście widziałam tylko jedną osobę z wózkiem TAKO :)
Szczerze mówiąc to właśnie po wypowiedziach dziewczyn zaczęło mi się wydawać, ze niebieski, ew. czerwony to oklepane kolory i dlatego wszyscy wybierają właśnie oliwka lub zieleń :) Ale co zrobić jak bardzo lubię niebieski kolor? :-)

Dzieki dziewczyny:tak: Znalazlam sklep boboland.pl i tam maja wzasadzie wszystko co mi potrzeba:tak:
Co do allegro i ebaya niemam przekonania:baffled: wiem ze duzo z Was sobie chwali ale to chyba nie dla mnie:zawstydzona/y:

teraz się cieszę, że zakup wózka mam za sobą :tak: tyle czasu przesiedziałam w necie a potem w sklepie ... uff A mama też mówiła, że za wcześnie, ale jak kupiłam to się cieszyła i już z głowy :cool2:

dowiedziałam się, że na początek dziecko śpi zawinięte w rożek, opatulone czuje się bezpiecznie i ciepło, a latem to śpi w nim w samym pampersie i np. body.

dziś dostałam prezent - wanienkę ze stelażem :laugh2: (jutro wkleję fotkę)
i ciuszków kupę od rozmiaru 50/52 do 68 :laugh2: ale miałam zabawę. Wyprawka ciuchowa jest kompletna, w sumie od 50/52 (tych tylko kilka szt.) do 68 mam 102 ciuszki:szok: to chyba na pół roku starczy. Ciuszki dostałam od kuzynki, która ma 8-mieś. dziecko. Jutro obiecuję kilka fotek i napiszę Wam w jakie firmy opłaca się inwestować, które się nie porozciągały jej i nie zmieniły fasonu po praniach ;-).

Ja zakup wózka odkładam na "jak najpóxniej" ze względu na gwarancję... po co ma uciekać, jak dzidzia jeszcze w brzuszku? A potem jak coś by się zaczęło psuć to plułabym sobie w brodę... :)

Pastela ciuszków na 50/52 nie kupowałabym wcale, bo bardzo rzadko rodzą się tak małe dzieci... Nawer moja Wika urodzona w 35 tc miała 53 cm...

Miałam napisać podaję, iż więc z moich i kuzynki obserwacji wynikło, że jakość po używaniu i częstym praniu wygląda tak:

Next - najlepsze gat. ubranka, wszystkie w super i bdb stanie, miała najwięcej ciuszków tej firmy i dalej kupuje je dzieciom. Warto!
George - stan większości bdb i db (ale białe bawełniane pajace są całe pomechacone i jakieś trochę zdeformowane), za to świetne koszulki, spodnie
H&M - bdb, dużo ciuszków, widać używanie, ale bez odkształceń itp.
Disney - super ciuszki a jakie kolorki,
Ladybird - super i bdb body i koszulki,
[SIZE=-1]Early Days - bdb jakość body[/SIZE]
Mothercare - mam tylko koszulki, są z mięciutkiej bawełny, ale szerokaśne, porozciągane i pomechacone :dry:. a firma taka super :confused:

Z polskich firm kuzynka poleca:

Agmes - świetne cienkie rampersy,
Amares - bdb gatunkowo: komplety, śpioszki, kaftaniki, rampersy, zero odkształceń,
Batyr - bdb stan pajacyków i śpiochów, często używała, a nie widać nic
Beretta - bdb koszulki i kaftaniki, zero odkształceń
Modna Maja - bdb śpiochy, ale niektóre np. komplety mają zawyżoną numerację np. pisze, że 62 a to jest 56, a reszta normalna numeracja :baffled:albo się tak idealnie w praniu te komplety pokurczyły :confused:

jest też kilka ubranek z firmy Sofija (firma o której zebrra pisała, że obcisła) i rzeczywiście gat. są ok ale raczej na szczupłe dzieci, bawełna miękka, a ciuszki nie straciły fasonu tzn. ja mam body, kaftaniki i śpioszki (akurat śpioszki są normalne)

i jest kilka białych, bawełnianych pajacy firmy Tesco stan i jakość ich oceniam tj. pajace George - trochę pomechacone i zniekształcone, takie tylko na noc można założyć - ja piszę o tych, które dostałam tzn. używane.

reklama
zebrra - ja nie kupowałam tylko dostałam te ciuszki, a kuzynka urodziła córkę dł. 52cm i na nią były dobre, chłopcy zazwyczaj są dłużsi to wiem, ale ja mogę urodzić wcześniej, szczególnie, że w czerwcu mam obronę :-p

Jakbym sama kupowała to najmniejszy rozmiar byłby 56

Do góry