Miałam napisać podaję, iż więc z moich i kuzynki obserwacji wynikło, że jakość po używaniu i częstym praniu wygląda tak:
Next - najlepsze gat. ubranka, wszystkie w super i bdb stanie, miała najwięcej ciuszków tej firmy i dalej kupuje je dzieciom. Warto!
George - stan większości bdb i db (ale białe bawełniane pajace są całe pomechacone i jakieś trochę zdeformowane), za to świetne koszulki, spodnie
H&M - bdb, dużo ciuszków, widać używanie, ale bez odkształceń itp.
Disney - super ciuszki a jakie kolorki,
Ladybird - super i bdb body i koszulki,
[SIZE=-1]
Early Days - bdb jakość body[/SIZE]
Mothercare - mam tylko koszulki, są z mięciutkiej bawełny, ale szerokaśne, porozciągane i pomechacone
. a firma taka super
Z polskich firm kuzynka poleca:
Agmes - świetne cienkie rampersy,
Amares - bdb gatunkowo: komplety, śpioszki, kaftaniki, rampersy, zero odkształceń,
Batyr - bdb stan pajacyków i śpiochów, często używała, a nie widać nic
Beretta - bdb koszulki i kaftaniki, zero odkształceń
Modna Maja - bdb śpiochy, ale niektóre np. komplety mają zawyżoną numerację np. pisze, że 62 a to jest 56, a reszta normalna numeracja
albo się tak idealnie w praniu te komplety pokurczyły
jest też kilka ubranek z firmy
Sofija (firma o której
zebrra pisała, że obcisła) i rzeczywiście gat. są ok ale raczej na szczupłe dzieci, bawełna miękka, a ciuszki nie straciły fasonu tzn. ja mam body, kaftaniki i śpioszki (akurat śpioszki są normalne)
i jest kilka białych, bawełnianych pajacy firmy
Tesco stan i jakość ich oceniam tj. pajace George - trochę pomechacone i zniekształcone, takie tylko na noc można założyć - ja piszę o tych, które dostałam tzn. używane.