reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Kobietki, zaczęłyście temat smoczków... Tylko się ze mnie nie śmiejcie - ja naprawdę nie wiem: od jakiego wieku dzidziusiowi kupuje się smoczek? Już od początku? Są jakieś typy zróżnicowane ze względu na wiek?

Zebrra, tą firmę Nuby można dostać tylko w aptece? byłam w superpharmie i ani sluchu po takiej firmie, tylko NUK i jakieś no-name'y badziewia. Może po prostu trzeba szukać w dzieciaczkowych sklepach? Ankami, dzięki za info, chyba się tam jutro przejadę :) Świetny teraz mam sposób na spędzanie wolnego czasu! hihi

Kurczę Dziewczyny dałyscie mi do myślenia... ja nie wiem czy tylko w aptece, oglądałam te wszystkie "NUBOWE" rzeczy na allegro, ale zaraz już sobie przypominam ogladałam też "na żywo" w dzieciowym sklepie... i na stronie tego sklepu http://www.tomi.pl

Witajcie :)

Przejrzałam cały wątek i mam mały mętlik w głowie. Ja jeszcze nic nie kupuję dla maluszka, bo przyznam, ze troszkę sie boję. Ale po usg połówkowym to i ja zaszaleję :)

Wózek "odzidziczę" po innym dzieciaczku w rodzinie, w bardzo dobrym stanie i mało używany, bo maluszek urodził się zimą i mało wychodził na dwór, a potem szybko mama i maluszek przerzucili się na spacerówkę. Nie jest taki do końca, jaki by mi sie podobała (z miękkim wkładem zamiast gondoli), ale potem fajna spacerówke kupimy. A zawsze zaoszczędzimy troszkę pieniędzy na początku.

Ciekawy artykuł odnosnie wózków, może kogoś zainteresuje: http://www.swiatkonsumenta.pl/testy.php?action=showtest&category=63&id=&topicid=885&story=2

A jeśli chodzi o łóżeczko, to kupię chyba takie jak ma moja siostra -na płozach. Strasznie fajna sprawa, szczególnie w nocy kiedy trzeba uspic maluszka. Można łóżeczko zablokować i wtedy się "nie buja" i jest bardzo stabilne. Ma wyjmowane dwa szczebelki, więc taki chodzący już szkrab będzie mógł sam z niego wyjść. Bardzo mi się takie podobają:
Drewex meble dla dzieci,

Coś mi nie wyszło z tym linkiem, ale chodzi mi łóżeczko KUBA III z Drewexu.

Dlaczego smoczki NUK-a sa złe i szukacie innych???

reklama
Do góry