reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Anulka, a Ty jesteś pewna, że to Twoje łóżeczko, to nie 140/70??? W Polsce generalnie są dwa wymiary albo 120/60 albo 140/70, a jak u Was?

Oczywiscie, ze 140/70 :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Masz racje... juz mi sie w glowie miesza:szok:
Ale ten zestaw maja tylko na 120/60.:-( No nic- bede szukala u innego sprzedawcy...:tak:

reklama
anka26,07 - bardzo ladna i delikatna poscielka...ja tez widzialam dla siebie na allegro ale ja mam inne rozmiary niz w polsce i zadna z nich by nie pasowala !! a do wozka narazie nie kupuje bo Tesciowie caly wozek i dodatki do niego sponsoruja !!:-)

ja postaram sie znalesc swoja poscielke !! i wklej link !!

Dzis bylismy na zakupkach i w zasadzie juz wszystko mamy, brakuje mi tylko termometru, chce kupic taki do ucha, powiedzcie mi czy to prawda ze takie do ucha maja rowniez dodatkowa nakladke dla doroslych:confused::confused:
Laktatora nie kupilam bo caly czas niewiem czy reczny czy elektryczny:wściekła/y:
Szczotki do wlosow macie z naturalnego wlosia?
No i mam pytanie, bo byly smoczki ale zupelnie niewiem jakie powinnam kupic:no::confused: ja widzialam:
1.silikonowe
2.lateksowe
3. i jakies na noc
prosze pomozcie bo niemam pojecia jakie:no::confused:

Niusia mój termometr do ucha nie ma specjalnej nakładki dla dorosłych, tak samo mierzy się maluchowi jak osobie dorosłej, ale powiem Ci szczerze, że mi się nie sprawdził i teraz kupuję taki NOWY TERMOMETR ELEKTRONICZNY RAPID -DISNEY- APTEKA (203369032) - Aukcje internetowe Allegro

Szczotka do włosów (według położnej ze szkoły rodzenia) powinna być ze sztucznego włosia, bo z naturalnego trudno utrzymac w czystości... ja zaufałam i kupiłam własnie taką..
Co do smoczków, to ja mam silikonowe, ale nie mam nic przeciwko innym..
A o laktatorze już pisłam, jak dla mnie tylko ręczny! :)

reklama
zebrra - fajny ten Twoj termometr, nam w szkole rodz. mówili, ze te uszne się nie sprawdzaja, że lepsze wlaśnie takie elektroniczne jak Twój. Ja mam taki elektr. z apteki, ale on nie mierzy tak szybciutko jak ten kilka sek.

Niusia -szczotkę ma z naturalnego włosia
- smoczek anatomiczny Nubo silikonowy
- laktator ręczny - elektryczny się przydaje gdy dziecko nie ssie piersi, tylko Ty odciągasz cały czas i podajesz w butelce. A tak sporadycznie to wystarczy ręczny.

Do góry