reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Juz po zakupach, kupilam zestaw laktator reczny ze sterylizatorem i dodatkami jak na fotce:-) do tego szczotke do wlosow i nozyczki z obcinakiem:-)

Zostalo mi jeszcze dokupic:
gaziki
termometr do ciala
termometr pokojowy i do wody
lezaczek (ale tak naprawde niewiem czy jest niezbedny:confused:)
i mam pytanie apropo gruszki bo mam taka pomaranczowa, a slyszalam ze podobno lepsze sa nuka takie bialo przezroczyste co o tym myslicie mam kupic ta nuka czy zostawic ta pomaranczowa:confused:

Anka26,07 - Dziekuje:tak:, ale to nie wszystkie zakupy jakie zrobilam ja pojechalam i za jednym razem wszystko kupilam...!! ja musze dokupic laktator ale nie wiem jaki...kupie juz go po urodzeniu!!Ja mam wozek z glowy i fotelik do samochodu..

Niusia23- Ja kupilam termometr elektryczny, i zwykly mam, nie kupuje tego do ucha bo podobno sie nie sprawdza inie wiem czxy ma nakladki dla doroslych!!:no:a jesli chodzi o szczotke to mam z naturalnego wlosia, wcale ze nie prawda naturalne wlosie mozesz sama umyc w szamponie do wlosow dzieciatka, lub plynie - tak jak swoje wlosy !!a ze sztucznego to nie wiem ...jak sie pielegnuje i czysci!!
ja smoczusie kupilam silikonowe sa najlepsze!!tez sie zastanawiam nad tym zestawem ..
pastela- anatomiczny czyli jaki to ksztalt? kulka?czy inny??
pozdrawiam :)

Szczotke wkoncu wybralismy z naturalnego wlosia, tak nam doradzili, pozatym jest delikatniejsza no i wydaje mi sie ze to co naturalne, to jednak zawsze lepiej.
Zebra, Buziaczek dlaczego mowicie ze te do ucha sie nie sprawdzaja:confused:, tutaj wszystkie przychodnie i szpitale z nich korzystaja wiec wydaja sie wporzadku.
Buziaczek ja tez dlugo myslalam nad latkatorem nawet bardzo dlugo, czy ele czy man, ale tak jak Pastela napisala wyzej:tak: Jesli chodzi o ten zestaw co kupilam jest teraz promocja w babiesrus;
laktator
sterylizator
3xbutelki 125ml
3xbutelki 260ml
2xkubki niekapki
2xsmoczek
szczotka
pojemnik 125ml do zamrazania za £50 wiec uwazam ze to dobra cena:tak:

Widzialas w mothercare jest taki fajny termometr do pokoju i wody jednoczesnie, ja chce go kupic ale poki co maja out of stock:no:

Widzę, że zakupy idą pełną parą :-) . Ja wczoraj byłam w aptece kupić coś na spuchnięte nogi. Poprosiłam Lioton żel ale aptekarka powiedziała że mi go nie sprzeda bo to lek, i nie ma badań jakie skutki może wywołać jak się go stosuje w ciąży. Zaproponowała mi inny specyfik.
Pharmaceris M Minterin Ch

Niusia co do pomarańczowej gruszki to ostatnio w TVN Style w programie o dzieciach wypowiadał się lekarz na ich temat i powiedział, że właściwie tylko powinny służyć do lewatywy. Łatwo je za głeboko włożyć dzidziusiowi do noska i uszkodzić śluzówkę. Jeżeli już gruszka to taka z szeroką końcówką która nie wyjdzie za głęboko, właśnie taka jak NUK albo aspiratorek. Ja zaopatrzyłam się właśnie w aspirator frida, bo słyszałam,że ten świetny wynalazek bardzo ułatwia usuwanie katarku i jest bezpieczny.

Buziaczek faktycznie smoczków jest teraz zatrzęsienie. W Mamo To Ja fizjoterapeuta mówił, że dobrze jest kupić taki walcowaty prosty, a nie z kulką na końcu. Chodzi o to, że dziecko jak ssie pierś to musi się troche powysilać żeby ją dobrze złapać, utrzymać brodawkę i jeszcze wyciągnąć mleczko. Niektóre wyprofilowane smoczki ułatwiają zbyt sprawę(takie rozszerzane i spłaszczone na końcu), same się trzymają w buzi wtedy dziecko się rozleniwia i przyzwyczaja do nich na tyle, że potem może nie chcieć ssać piersi.
Ale z praktyki nie znam sprawy i sama jeszcze nie kupiłam żadnego! Mam tylko laktator Medela ręczny ale tam zestawie nie ma butli ze smokiem więc dokupię z Aventa.

No dobrze to gruszka NUK czy aspiratorek jak Frida:confused:
Z drugiej strony moj M mowi zebym nie przesadzala ze gruszka jest wporzadku, kiedys byly tylko takie gruszki i co wszyscy jakos zyjemy i mamy wporzadku noski, tak wiec moze to tylko kwestia umiejetnosci urzytkowania? Z jednej strony ma racje, ja rowniez pamietam jak mialam taka pomaranczowa gruszke, a moj nos jest bez zarzutu:-D Sama juz niewiem co zrobic:-):wściekła/y:

Jesli chodzi o temat smoczkow, to prawda ze sa takie ktore, dzieci musza sie bardziej wysilic ale czy to nie do przesady, znowu moze powiem jak babulindzia:-D ale jak ja bylam mala, a stara ne jestem:-D byly tylko zwykle i tak samo ciagnelam cyca jak i te smoczki.

Niusia ja też jak byłam mała to mama używała pomarańczowej gruszki i nic mi nie uszkodziła, ale skoro teraz są takie udogodnieniajak te gruszki NUKa to czemu z nich nie skorzystać. Końcówka nie wejdzie do noska dalej niż to jest bezpieczne i to jest ułatwienie. A smoczki...wszystko pewnie i tak zależy co podpasuje dzecku. Wszystkie kształty są przebadane i dopuszczone z atestami i .t.p.My z siostrą byłyśmy karmione butelką dosyć długo i obie mamy wady zgryzu ale czy to jest przyczyna? kto to wie? Ja raczej stawiam na to, że zgryz się dziedziczy po rodzicach, ale zły smoczek mógł pewnie może pogorszyć sprawę.

;-)NIusia23- i Bardzo dobrze ze wybralas z naturalnego ja tez wybralam z naturalnego i nie powinnam zalowac :tak::-p
ja nie ufam poprostu tym do ucha ...to jest tylko i wylacznie moje zdanie !! Ty masz inne zdanie i doswiadczenie na temat tych termometrow !! zaufaj sobie ...:blink:;-) jesli sie sprawdza lub nie sprawdza to wtedy bedziesz wiedziala na 100% :tak:zawsze mozna sprobowac ...
Nie nie wiedzialam ja mam do wody taka zolciutka slodzitka kczuszke tez wlasnie z toysa, a do pokoju juz wisi na scianie :tak::-D wklej link
Mothercare - nursery furniture, pushchairs, car seats, baby clothes, toys & gifts to jest strona znajdz na niej i wklej zobacze !!dawo nie bylam w Mothercare bo ja za jednym razem zrobilam zakupy wielkie i nie chodze juz bo ciezko i nie ma czasu:no: teraz juz tylko czekam na Malutka !! pewnie wybiore sie juz po porodzie po zapasy pieluszek:laugh2::cool2: itp.
oplaca sie ten zestaw ale ja juz mam kilka buteleczek :-:)tak:z aventu wlasnie i smoczusie tez kupilam juz oddzielnie tez z firmy avent!!
Kasiulec 81 - i co pomaga ten zel na stopki??:tak:??Ja tez ogladam zawsze ten programik strasznie go uwielbiam:tak::-D i mozna sie duzo rzeczy ciekawych dowiedziec :tak:naprawde dziewczyny jak macie TVN STYLE to co sobota godz.10 rano ogladajcie !!
Ja nie mam narazie nic do noska bo nie wiem co mam kupic tu w Anglii nie widzialam takich gruszek :no::no::confused::confused::confused::sorry2:a tego aspiratorka nie wiem jak sie uzywa-nie zrozumialam jak mowili w tvn?:dull: widzialam go na pulkach dzieciecych w marketach :eek:ale nie wiem co i jak gdzie wlozyc itp.? a wy wiecie napiszcie to jaki wkoncu ten smoczek? jaki ma miec ksztalt znajdz pierwszy lepszy na allegro i podaj llink bym zobaczyla jaki Oni proponowali zobaczymy czy mam takie same? ja nie mam tych kulek tylko te splaszczone chyba o ile dobrze pamietam - ale smoczek to nie jest droga sprawa wiec zawsze mozna go kupic!! he he :blink::happy:
pozdrawiam

reklama
No i zostalam zaopatrzona przez pielegniarke z polski w
-jalowe gaziki
-gaziki
-sol fizjologiczna
-spirytus salicylowy
-r..r fioletu gencjanowego
-Suppositoria glycerini - czopki na zaparcia
-infacol lagodzi bole kolkowe i wzdecia
-sudocrem na odparzenia
-komplecik dla dzidzi -czapeczka, sliniaczek, rekawiczki, butki