reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Ja jestem pelna nadzieji ze Mnie nie potna !! Bo w Anglii bardzo rzadko sie nacina krocze z tego co czytalam ... poprosze o masaz krocza :tak:
moze nie pekne i mnie nie potna bo to jednak jest rana ...!! ohh boze jak ja sie boje tego - raz sie boje raz sie nie boje !!:-:)sorry2:

reklama
Witam ja rowniez sie tego boje ale juz wole zeby mnie nacieli niz jak mialo by mnie rozerwac:szok::szok::szok:w ogole to bym chciala zeby mnie polozna dobrze rozmasowala tzn niech sie tylko otworzy dziecko urodzi i zamknie spowrotem:-D:-D:-Dale mam marzenia:-):-):-)ja kupilam tantum rosa podobno super pomaga kolerzanka mi doradzila:tak::tak::tak:

DLA ANULKI I INNYCH DZIEWCZYN MIESZKAJACYCH W DE BADZ UK
Mozecie zamowic cokolwiek chcecie w polsce, a pozniej moze kurier odebrac to od kogos z polski z domu i dostarczyc do waszych domow bez zadnego problemu, mam sprawdzonego kuriera ktory w ciagu 4dni to zalatwia, jest sprawdzony bo ja korzystam z jego uslug, tutaj w UK pobieraja £1 za kg niewiem jaka jest stawka jesli chodzi i DE, podaje namiary;
DE
+49 (061 82) 60 422 - od godz. 8 do 21
+49 (0) 170 15 033 20
+49 (0) 160 54 651 15

UK
+44 (0) 78 217 675 03
+44 (0) 79 313 623 13

Dzieki wielkie:-):-)

Mam pytanie, smaruje sie kremikiem na roztepy fissan (mysle ze nazwa akurat niema tu wprawdzie znaczenia bo chodzi ogolnie o kremy) i wlasnie sie dowiedzialam ze podobniez nalezaloby juz zaprzestac gdyz moze przenikac do plodu, co myslicie na ten temat:confused: czy to mit czy prawda??

Niusia myślę, że jeśli nie jest napisane, że kobiety w ciąży nie mogą stosować to się kremuj. Ja używam zwykłego balsamu do ciała i nawet mi przez myśl nie przeszło że to szkodzi Dzidziusiowi.

Patina kupiłam 2 prześcieradełka z dżerseju i jedno mam takie najzwyklejsze bawełniane. Frotte zamierzam kupić może na zime. Chociaż słyszałam że lepiej wchłania pot bo grubsze. Ja śpię naprzemiennie na jednych i drugich :-D

Hej! Ja też wrzuciłam do torby 3 saszetki tantum rosa. Teściówka mi poleca szare mydło :-) hmmm

A co do nacięcia to ja już się nastawiam, że na pewno mnie nie oszczędzą. Akcja rodzić po ludzku swoją drogą a szpitale swoją. Więc nawet nie uelastyczniałam sobie nic żadnymi olejkami migdałowymi ani masażami. Może gdybym miała umówioną położną to bym mogła z nia ustalić pewne szczegóły, a tak... no cóż i tak wole nacięcie 1000 razy niż cesarkę. Przeraża mnie myśl że miałabym dochodzić do pełnej sprawności miesiąc.:szok::szok::szok:

reklama
Czy któraś z Was ma może listę potrzebnych rzeczy do porodu na Solcu w Warszawie? Wybieram sie tam w przyszłym tygodniu aby właśnie spisać co jest potrzebne ;-)

Do góry