reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

Buziaczek sa w mother...z pilotem;-)
Poscielki sliczne:-)
Moze sprobuj skontaktowac sie ze sprzedawca moze bedziesz mogla zamowic telefonicznie badz przez maila, moze niekoniecznie musisz miec konta na allegro, ja tak samo zrobilam z przewijakiem:-)
Ja narazie mam taka poscielke jak Ty, a pozniej rowniez chce sie zaopatrzyc w te slicznosci z polski.

reklama
Moze sprobuj skontaktowac sie ze sprzedawca moze bedziesz mogla zamowic telefonicznie badz przez maila, moze niekoniecznie musisz miec konta na allegro, ja tak samo zrobilam z przewijakiem:-)
Ja narazie mam taka poscielke jak Ty, a pozniej rowniez chce sie zaopatrzyc w te slicznosci z polski.

Anulka ja nie kupuję ani herbatki koperkowej ani żadnego mleka, mamy takie czasy, że te rzeczy można kupić o każdej porze dnia i nocy, więc nie ma takiej potrzeby... Zwłaszcza, że można to kupić wtedy kiedy będzie taka potrzeba... Nie ma co robić takich zapasów i zawalać sobie mieszkania niepotrzebnymi rzeczami...

Dziewczyny uważajcie z tymi herbatkami i generalnie dopajaniem bo możecie mieć przez to problem z karmieniem. Położna na szkole rodzenia przestrzegała, żeby nie dawać maluszkowi nawet wody kiedy babcie , mamy i teściowe krzyczą "daj temu dziecku pić, przecież jest tak gorąco!" :tak: dziecku w zupełności wystarcza nasz pokarm. Jeśli jest gorąco to my mamy więcej pić, duuuzo więcej żeby maleństwo miało mleczka pod dostatkiem. Podobnie z herbatkami na kolkę. Jeśli takowa już się zdarzy, to nie podajemy dziecku w butli tylko same pijemy, a wszystko co potrzebne maluch wyciągnie przez cyca :-)

Anulka ja nie kupuję ani herbatki koperkowej ani żadnego mleka, mamy takie czasy, że te rzeczy można kupić o każdej porze dnia i nocy, więc nie ma takiej potrzeby... Zwłaszcza, że można to kupić wtedy kiedy będzie taka potrzeba... Nie ma co robić takich zapasów i zawalać sobie mieszkania niepotrzebnymi rzeczami...
Pewnie masz racje ale ja bede miala blizniaki i chyba jestem troche przewrazliwiona...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Mam taka wizje, ze wyjde do domu z dwojka dzieciatek a nie bede miala czym ich nakarmic z powodu braku pokarmu:-(Jedno malenstwo to mozna choc cala noc przy piersi trzymac a dwojke??

Kasiulec myślę że jak bedziesz miała już dzidzie to sama zobaczysz jak to jest z tym dopajaniem i czy rzeczywiście wtedy też bedziesz na NIE ;-) i czy jak nie prześpisz kilku nocy z powodu kolki to czy nie zakupisz w/w specyfików aby podać dziecku a nie sobie... :-)

Anka w Polsce też sa krople i też zapomniałam nazwy... :-D

Ja uważam że warto takie coś mieć w domu na wrazie czego... moja Julka akurat kolek nie miała... czasami (jak była malutka ) chyba bolał ją brzuszek to podaliśmy Plantex a potem to już herbatki z kopru...

reklama
ja nie chciałam dopajać Krzysia czymkolwiek,nawet herbatka z koperku wiec parzyłam je i sama piłam,czy pomagały nie wiem...kolki miał ok miesiaca w 2 miesiacu zycia,noce nieprzespane...kupiłam więc krople INFACOL i je polecam, pomagaly,podawałam bezposrednio do buźki,teraz tez juz kupiłam, na wselki wypadek

Do góry