reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Buziaczek sa w mother...z pilotem;-)
Poscielki sliczne:-)
Moze sprobuj skontaktowac sie ze sprzedawca moze bedziesz mogla zamowic telefonicznie badz przez maila, moze niekoniecznie musisz miec konta na allegro, ja tak samo zrobilam z przewijakiem:-)
Ja narazie mam taka poscielke jak Ty, a pozniej rowniez chce sie zaopatrzyc w te slicznosci z polski.

reklama
Moze sprobuj skontaktowac sie ze sprzedawca moze bedziesz mogla zamowic telefonicznie badz przez maila, moze niekoniecznie musisz miec konta na allegro, ja tak samo zrobilam z przewijakiem:-)
Ja narazie mam taka poscielke jak Ty, a pozniej rowniez chce sie zaopatrzyc w te slicznosci z polski.

Anulka ja nie kupuję ani herbatki koperkowej ani żadnego mleka, mamy takie czasy, że te rzeczy można kupić o każdej porze dnia i nocy, więc nie ma takiej potrzeby... Zwłaszcza, że można to kupić wtedy kiedy będzie taka potrzeba... Nie ma co robić takich zapasów i zawalać sobie mieszkania niepotrzebnymi rzeczami...

Dziewczyny uważajcie z tymi herbatkami i generalnie dopajaniem bo możecie mieć przez to problem z karmieniem. Położna na szkole rodzenia przestrzegała, żeby nie dawać maluszkowi nawet wody kiedy babcie , mamy i teściowe krzyczą "daj temu dziecku pić, przecież jest tak gorąco!" :tak: dziecku w zupełności wystarcza nasz pokarm. Jeśli jest gorąco to my mamy więcej pić, duuuzo więcej żeby maleństwo miało mleczka pod dostatkiem. Podobnie z herbatkami na kolkę. Jeśli takowa już się zdarzy, to nie podajemy dziecku w butli tylko same pijemy, a wszystko co potrzebne maluch wyciągnie przez cyca :-)

Anulka ja nie kupuję ani herbatki koperkowej ani żadnego mleka, mamy takie czasy, że te rzeczy można kupić o każdej porze dnia i nocy, więc nie ma takiej potrzeby... Zwłaszcza, że można to kupić wtedy kiedy będzie taka potrzeba... Nie ma co robić takich zapasów i zawalać sobie mieszkania niepotrzebnymi rzeczami...
Pewnie masz racje ale ja bede miala blizniaki i chyba jestem troche przewrazliwiona...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:Mam taka wizje, ze wyjde do domu z dwojka dzieciatek a nie bede miala czym ich nakarmic z powodu braku pokarmu:-(Jedno malenstwo to mozna choc cala noc przy piersi trzymac a dwojke??

Kasiulec myślę że jak bedziesz miała już dzidzie to sama zobaczysz jak to jest z tym dopajaniem i czy rzeczywiście wtedy też bedziesz na NIE ;-) i czy jak nie prześpisz kilku nocy z powodu kolki to czy nie zakupisz w/w specyfików aby podać dziecku a nie sobie... :-)

Anka w Polsce też sa krople i też zapomniałam nazwy... :-D

Ja uważam że warto takie coś mieć w domu na wrazie czego... moja Julka akurat kolek nie miała... czasami (jak była malutka ) chyba bolał ją brzuszek to podaliśmy Plantex a potem to już herbatki z kopru...

reklama
ja nie chciałam dopajać Krzysia czymkolwiek,nawet herbatka z koperku wiec parzyłam je i sama piłam,czy pomagały nie wiem...kolki miał ok miesiaca w 2 miesiacu zycia,noce nieprzespane...kupiłam więc krople INFACOL i je polecam, pomagaly,podawałam bezposrednio do buźki,teraz tez juz kupiłam, na wselki wypadek

Do góry