reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Witam dzis szalalam po sklepach od rana mnie nie bylo a oto moje zdobycze zdjecia wkleje jak zrzuce na kompa:
wkladki laktacyjne Avent
butelka antykolkowa Avent
komplecik do paznokci
bezpieczne patyczki
4 szt. spioszkow
body na dlugi rekaw
paputki :)
komplecik spodnie z bluzeczka
2 szt. kaftanikow
bluzeczka na krotki rekaw
spodnie
bluzeczka na dlugi rekaw
lezaczek do kapieli
chyba tyle mozliwe ze o czyms zapomnialam:-)

reklama
Anka26.07 no prosze, to rzeczywiscie zaszalalas, troche tego jest. Mi poki co niechce sie nawet z domu wyjsc bo pogoda u nas okropna, ciagle pada, ale moze w poniedzialek pojedziemy z moim na male zakupki po drodze do szkoly rodzenia.

Kurier z zakupami dotarł o umówionej porze. Wszystko co zamówiłam jest, także spokojnie mogę polecić zakupy na edziecko. W sumie zamawiałam w nocy z wtorku na środe a dziś o 13tej miałam wszystko przyniesione do mieszkanka :tak: jutro jak co weekend wraca mój mężuś więc nie pozbawię go przyjemności skręcenia mebelków dla Krzysiaczka.
Kurcze martwi mnie tylko że na początku dzidziuś i tak nie będzie spał w swoim pokoiku tylko z nami w sypialni, a tam tak mało miejsca :-:)-:)-( nie wiem gdzie zmieszczę łóżeczko. Musimy pogłowkować nad jakimś przemeblowaniem.

Acha w tej paczce mam wielorazowe wkładki laktacyjne aventu i na wszelki wypadek np jakieś wyjazdy, jednorazowe belli. No więc zaraz zrobiłam przymiarkę do stanika dla karmiących i te aventowe wielorazowe, chociaż bardzo ładne, są strasznie sztywne i dziwnie się układaja. Jednorazowe ładnie się dopasowywuję i nie znać ich pod bluzką.

Acha w tej paczce mam wielorazowe wkładki laktacyjne aventu i na wszelki wypadek np jakieś wyjazdy, jednorazowe belli. No więc zaraz zrobiłam przymiarkę do stanika dla karmiących i te aventowe wielorazowe, chociaż bardzo ładne, są strasznie sztywne i dziwnie się układaja. Jednorazowe ładnie się dopasowywuję i nie znać ich pod bluzką.

właśnie, mi wogule wielorazowe nie pasowały, cały czas kupowałam jednorazowe i byłam zadowolona

a oto moje zakupki których nie widziałyście :laugh2:
1. komoda BRW /kolor sosna antyczna/
2. a na komodzie: torba do wózka Implast, termoopakowanie, laktator, album na fotki maluszka, i wczorajsze zakupy z Auchan: wiatrak /nieźle daje;-)/, śliniaczki 7szt- 9,9zł, butelka Avent, miękka kosteczka ze zwierzątkami 4zł /dzień dziecka dziś przecież/, a i jeszcze kupiłam drugie opakowanie proszku Jelp 5,4kg + gratis płyn do płukania Jelp 2l = 48zł:laugh2:, no i z Yves R. płyn do kąpieli /też promocje mają na dzień dziecka/
3. a tu co mam w komodzie :-pjak na razie porządeczek
4. komoda sosnowa
5. pościel do kołyski lub wózka Gluck

Pastela, jestem pod wrażeniem ile rzeczy już zgromadziłaś! :szok::szok: Też myślę o laktatorze Medeli ale jeszcze się waham bo w carrefourze jest avent isis zestaw za 149 no i sama nie wiem...do Medeli też musiałabym dokupić jakieś butle. Pościel słodziakowa , ciuszki w komodzie poukładane perfekt no nic tylko czekać na Dzidzię :-)

to w tej komodzie to nie wszystko to tylko rozmiar 50-62cm :-p, a drobnostki mam w szufladach ;-)
Kasiulec - Ja oglądałam Avent isis u koleżanki i Medele u siebie i jest różnica np. rączka do pompowania w Medeli działa w różnych kierunkach, więc ręka się nie męczy, i można normalnie ściągać naciskając dolną str rączki lub stymulować pierś górną str rączki :-p taki bajer nie wiedziałam kupując. I medelę można myć w zmywarce lub gotować a nie można w mikrofali sterylizować. Jest bardzo fajna, nawet mój M. próbował, zasysało mu cycka i się cieszył :laugh2: a butelkę ma tylko bez smoczka, ale ja kupiłam Aventu. A Medela Harmony na allegro jest już za 140zł

reklama
Pastela - zakupy ekstra :) Przygotowana jesteś już Perfekt!!! Komoda bardzo ładna i pojemna :) Jaka jest jej głębokość? Mam podobną, tylko ma 5 szuflad, które są bardzo małe a głębokość tylko 40cm :baffled:.

Do góry