reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Grubelku dwie, to chyba za dużo, ale z drugiej strony moja Wika ma prawie 7 lat, a nawet teraz pytam, czy coś tam po niej możemy wziąć dla dzidziusia... wiem o co Ci chodzi... Moze byc tak, ze Julka będzie miała o to żal i będzie jej przykro...

reklama
Grubelku dwie, to chyba za dużo, ale z drugiej strony moja Wika ma prawie 7 lat, a nawet teraz pytam, czy coś tam po niej możemy wziąć dla dzidziusia... wiem o co Ci chodzi... Moze byc tak, ze Julka będzie miała o to żal i będzie jej przykro...
No właśnie... wiem ze jeszcze nie rozumie i się nie sprzeciwi ale napewno sie to na niej w jakis sposób odbije ( tzn nowy członek rodziny...;-) ) no to buszuje dalej... szukam karuzelki... tylko żadna jakos mnie nie powala na kolana... ;-)

Grubelku, kupując nową karuzelę, możesz stracić dużo mniej (bo tylko kasę), niż zabierając Julce coś, co uważała za swoją własność, dla Maluszka - Julka może go za to znielubić. Taki schemat wcale nie jest rzadki. Nawet jeśli dziecko do tej pory nie wydawało się być nadmiernie przywiązane emocjonalnie do jakiejś zabawki, może nie chcieć jej oddać lub poczuć się skrzywdzone, jeśli mu ją ktoś zabiera dla młodszego rodzeństwa.

:szok:
Grubelku, kupując nową karuzelę, możesz stracić dużo mniej (bo tylko kasę), niż zabierając Julce coś, co uważała za swoją własność, dla Maluszka - Julka może go za to znielubić. Taki schemat wcale nie jest rzadki. Nawet jeśli dziecko do tej pory nie wydawało się być nadmiernie przywiązane emocjonalnie do jakiejś zabawki, może nie chcieć jej oddać lub poczuć się skrzywdzone, jeśli mu ją ktoś zabiera dla młodszego rodzeństwa.

I jak tu nie lubić Mili :confused: :-) (czuję sie coraz bardziej przekonana co do słusznosci tego zakupu) a na powaznie właśnie tak sobie myslałam... mąz mówi kupimy jej nową inna zabawke, ale ja jakos nie byłam co do tego przekonana... teraz to juz napewno kupie coś dla maluszka... a swoją droga to jakos nie moge sobie wyobrazić jak włączam obie w tym samym czasie... :baffled: :szok: :szok: :szok:

Właśnie odebrałam paczkę nowych ciuszków dla Malutkiej :-):-). Są śliczne i wydają się dobre jakościowo. Tylko jestem nieźle zaskoczona - niby wszystkie w rozmiarze 62, ale w porównaniu z moimi poprzednimi zakupami (inni producenci) są większe, np. body są aż o 6 cm dłuższe :szok:. W tej sytuacji będę chyba jeszcze musiała zamówić mniejsze.
Macie jakieś ciuszki firmy Ewa? Też Wam wypadają większe niż ciuszki innych firm?

Ojjj tak obie równocześnie to moze być mała trauma, ale i taki scenariusz trzeba zwziąć pod uwagę, bo nie wiadomo na ile Julka bedzie zazdrosna...

obiecałam ze wkleję te zdjęcia nieszczęsne to wklejam - choc nie wiem czy powinnam tu czy w galerii....

początek szykowania Malwinki pokoju, łóżeczko, komoda jeszcze nie kupiona, no i moja duma - ręcznie szyte firanki i zasłonki ( duma upadła jak je powiesiłam i zobaczyłam co narobiłam heheheh - test na spostrzegawczosc)

reklama
Do góry